Lijsttrekker CDU met de dood bedreigd door extreemrechts

Een week voor de deelstaatverkiezingen in Thüringen heeft CDU-lijsttrekker Mike Mohring een dreigmail van extreemrechts ontvangen. In de mail wordt geëist dat de christen-democratische politicus zijn verkiezingscampagne afblaast. Indien Mohring dat weigert, dreigen de afzenders hem een mes in de rug te steken of met een autobom op te blazen. De brief is ondertekend met “Heil Hitler”. 

Mohring publiceerde de mail gisteren op Twitter, nadat rechtsgekkies suggereerden dat het een goedkope verkiezingsstunt zou zijn.

De schrijvers dreigen dat Mohring hetzelfde lot zal ondergaan als de burgemeester van Keulen. Die werd drie jaar geleden neergestoken en overleefde ternauwernood.

Het is niet de eerste keer dat Mohring bedreigd wordt. Eind september ontving hij al een postkaart waarop werd aangekondigd dat hij de tweede zou zijn wiens leven “met een kogel in het hoofd beëindigd” zou worden, een duidelijke verwijzing naar de moord op CDU-politicus Walter Lübcke eerder dit jaar. Die werd in de tuin van zijn woning doodgeschoten door de 45-jarige nazi Stephan Ernst.

Bron: NTV

Uitgelichte afbeelding: By CDU Fraktion Thüringen – CDU Fraktion Thüringen, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48730319