Ex-PVV-kamerlid dicht zichzelf kwaliteiten toe

De oud-parlementariërs denken dat ze het lastiger hebben op de arbeidsmarkt, omdat hun partij een slecht imago heeft bij werkgevers, zo meldt het AD. ‘Het is een feit dat je als oud-PVV-Kamerlid moeilijker aan een baan komt’, stelt Hero Brinkman, die vorig jaar na veel strijd bij de PVV de deur dichttrok. ‘Het is jammer dat je niet op je kwaliteiten wordt beoordeeld’, vindt oud-Kamerlid Willie Dille.

  Is het nou gedroogde Dille     of verdroogde Dille
Is het nou
gedroogde Dille
of
verdroogde Dille

Ik kan helaas niet over de kwaliteiten van mevrouw Willie Dille als Tweede Kamerlid schrijven. Er valt namelijk niks over te schrijven. Er is niets te vinden over wat ze gedaan heeft in de Kamer. Zelfs Wikipedia komt niet verder dan dat ze in de Kamer heeft gezeten en deze weer heeft verlaten vanwege haar lage plek op de kieslijst in 2012. Zelfs niet wat Willie heeft gedaan om >met kennis van zaken< in de Tweede Kamer te komen na haar HBO-opleiding ‘jongerenwerk’ . Geen relevant CV op Wikipedia of op Linkedin.

Ik kan alleen concluderen dat ze een baantjes-stapelaar is door in mei 2012 weer terug te keren naar de Haagse Gemeenteraad, waar ze volgens de lokale PVV website aan allerlei inbreng doet. Of een werkgever zit te wachten op deze 48-jarige mevrouw die haar kwaliteiten blijkbaar nog moet bewijzen is een probleem dat ook niet-ex-PVV-Kamerleden maar al te goed herkennen. Daarnaast kun je je afvragen of deze winkel gevestigd in Den Haag ook betrokken wordt bij antecedentenonderzoek door afdelingen HRM bij de diverse bedrijven die op zoek zijn naar de kwaliteiten van de sollicitant Willie Dille. Niet dat ik daarmee iets suggereer.
Maar zoals bekend HRM-afdelingen kunnen erg kortzichtig zijn als het om dossiervorming gaat.

Huilen met € 8.000,- per maand over thuiszitten

De meeste oud-PVV-Kamerleden noemen het „verschrikkelijk” dat ze van wachtgeld moeten leven. “Op internet zeggen mensen: ‘Die leeft lekker van wachtgeld’. Nou, het is vreselijk”, zegt Wim Kortenoeven. “Het is verschrikkelijk om een uitkering te hebben en heel de dag thuis te zitten.”

De uitsmijter in het AD

De meeste oud-PVV-Kamerleden noemen het ‘verschrikkelijk’ dat ze van wachtgeld moeten leven. Partijleider Geert Wilders ageerde in het parlement meermaals tegen de riante regeling voor oud-politici; nu maken zijn voormalige Kamerleden er massaal gebruik van.

De meeste! niet allemaal! Er zijn dus ex-PVV Kamerleden die het prettig vinden om lekker te leven van wachtgeld of nog beter te verrekenen met een baantje in bijvoorbeeld de Haagse politiek of als Statenlid in Noord-Holland zodat je netto per maand meer overhoudt dankzij de riante bijverdienregeling. Daarin lijken ze bijzonder veel op Benk –350.000-wachtgeld-ontvangen-was-integer– Korthals. En ach die ene die een rancuneus boekje schrijft en een beetje aan de weg timmert op wat fora op internet, ach die Jhim van Bemmel, daar moet je misschien, heel misschien medelijden mee hebben. Uitgekotst door zijn vroegere maatjes, werkgevers die niet op hem zitten te wachten. Ook hij kan net als de andere ex-PVV Kamerleden zeggen: het is de schuld van jullie allemaal dat ik geen baan kan vinden en daarom 8k per maand ontvang om lekker van, door jullie onnozel stemvee opgebracht, wachtgeld te leven.

14 gedachten over “Ex-PVV-kamerlid dicht zichzelf kwaliteiten toe”

 1. Moet je kijken wat een stupide lulkoek

 2. Aha, Jhimbo is Koos.
  Dank voor het antwoord. Iig. geldt nog steeds:
  eigen schuld, dikke bult, e.d.

 3. Ik dacht dat bruine brinkman drinkman ,weer terug kon bij de dienaren der wet .Uiteindelijk kan teeven wel een goed woordje voor hem doen ,zo een beetje zelfde gedachtengoed ,of vergis ik mij.

 4. @1, ik denk dat Halsema beter zou doen ipv dit onzin te verspreiden zich zo snel mogelijk bij PVV moeten aansluiten want van alles blijkt dat ze naadloos erbij zal passen.

 5. Vragen van de leden Wilders en Brinkman (beiden PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken over het riante wachtgeld voor de opgestapte PvdA-bewindslieden

  1.) Bent u ermee bekend dat ex-politici een zeer royale wachtgeldregeling krijgen voor de duur van maximaal 6 jaar?*

  2.) Deelt u de mening dat nu Wouter Bos en alle andere voormalige PvdA-bewindslieden uit zichzelf – vrijwillig – het kabinet hebben verlaten, zij verwijtbaar werkloos zijn?

  3.) Zo ja, deelt u de mening dat zij af zouden moeten zien van hun riante wachtgeld, aangezien de hardwerkende burger ook geen recht op een uitkering heeft als er sprake is van verwijtbare werkeloosheid?

  4.) Bent u bereid de huidige wachtgeldregeling voor oud-politici helemaal af te schaffen en oud-politici ook gewoon onder de WW te laten vallen? Zo neen, waarom niet?

 6. Even voor de verbetering van de denkwereld van de betrokken mevrouw Halsema – in de rangvolgorde binnen Nederland is het meerdere malen groter probleem dat allochtonen bij de sollicitaties en op de werkvloer stelselmatig met racisme en discriminatie worden geconfronteerd dan het bruine gehuil van mensen die lekker elke maand 8000 euri aan wachtgeld opstrijken.

  Even proberen te denken, hoor:

  “Huilen met € 8.000,- per maand over thuiszitten”

 7. Op de radio:
  Brinkman verwacht weer bij de politie terug te kunnen. (Niet zo lang geleden had Hero Brinkman het over een terugkeergarantie, maar daar weet de politietop Amsterdam niets vanaf)
  Ook is de ex-PVV’ ers, ex-pvvjeugd, ex-OBP, ex-DPK, ex-0.1% stemmenkanon in 2012, ex-drankdoorrijder, ex-bijlzwaaier, er van overtuigd dat hij dankzij al die jaren in de politiek niet meer als agent op straat terugkomt maar in een meer passende functie bij Hermandad.

 8. @6 Nexus m. precies, en nuttig kun je je altijd maken, ga vrijwilligerswerk doen voor die € 8.000,–.

  @7 Hero in een leidinggevende functie? Lijkt me dolletjes. 😥

 9. @7, indien Brinkman weer terug bij de politie komt hoeft hij de volgende keer dat hij een barman de smoel plaat maakt zeker niet meer te verontschuldigen.

  Hij gaat hem zeker meteen in de boeien slaan en naar het bureau voor een war gesprek over wie mag en wie niet mag op de smoel slaan.

  Bekijkt het maar als gratis reclame voor de Politie.
  Oftewel gezag uitstralen. 🙂

 10. @1, Ja, de stupiditeit van die toenlinkse twittertr*t kent geen grenzen blijkbaar. Overigens, met al dat ’tuig’ dat straks in elkaar geslagen moet worden door de dienders met hun zelfbeheersingsproblemen omdat ze de euvele moed hebben te demonstreren tegen de gevolgen van de crisis die door anderen is veroorzaakt of de behandeling van asielzoekers danwel de folklore rond ‘wij de keunigin’, kan Hero Brinkman vast wel aan de slag als ME’er.
  Het leukste wat er is: een weerloze linkse demosntrant in elkaar knuppelen, volgens hem.
  En aangezien Eric Lucassen blijkbaar alles weet over brievenbussen, zou ie zo aan het werk kunnen om dwangbevelen van deurwaarders te bezorgen bij degenen wie het water aan de lippen staat.
  Dat zijn dus alvast twee voor wie geldt ‘handen uit de mouwen in plaats van hand ophouden’.
  Drie zelfs! Wim Kortenoeven houdt van oorlog, dus die mag in het Franse vreemdelingenlegioen meevechten.
  Maar goed: slachtoffer spelen en huilie-huilie doen, daar is dat schorem – zo is vaker in de geschiedenis gebleken – goed in als de grote bek en de vermeende onkwetsbaarheid ineens betekenisloos blijken te zijn…

 11. @1:

  Wat een zeverdiscussie zeg, ook Abdelkader Benali trut nog wat door op die uitspraak van Halsema.

 12. @13, Nee hoor, het viel me toevallig op en verder is dat mens het niet waard er nog een woord aan vuil te maken…

Reacties zijn gesloten.