Excuses AMC aan weduwe huisarts Tromp per e-mail……..

Toen ik het las kon ik het niet geloven. Per email excuses aanbieden, is een postzegel of een ritje naar het huis van de weduwe te duur?? Maar niet uitsluitend van de onbeschofte wijze waarop het AMC ook nu weer handelt zakt mijn broek af:

Het ziekenhuis zegt nu dat het contact met de huisarts had moeten opnemen om zijn kant van het verhaal te horen, voordat er melding werd gedaan bij de Inspectie. Die melding leidde tot de aanklacht voor moord.

Horen wij dit “charmante” gebaar als eersten te  lezen in de media? Wat gaat het de wereld aan wat er in de mail staat naar mevrouw Tromp? Excuses maken doe je maar aan alle betrokkenen, en uitleg geven over je wangedrag doe je maar in  de media in het openbaar, maar je gaat toch niet vertellen wat je in een mail gestuurd hebt? Waar slaat dit op?

In de e-mail aan mevrouw Tromp zegt het AMC de zaak uitgebreid te hebben besproken met opleiders, deskundigen en huisartsen uit de kop van Noord-Holland. Daaruit trekt het ziekenhuis de conclusie dat het procedureel niet juist heeft gehandeld en eerst had moeten praten met de huisarts.

Nou, het begin van een schuldbekentenis is er hoor. We schreven al vaker over Tuitjenhorn en hoe raar deze hele toestand is.

2 gedachten over “Excuses AMC aan weduwe huisarts Tromp per e-mail……..”

  1. Vanuit het eigen bericht van AMC valt direct op te maken hoe achterlijk, achterontwikkeld, moreel verwerpelijk – nog erger gemaakt door de aanwezigheid van een zogenoemd hoogleraar ethiek binnen de hoge ivoren muren van de AMC( moeten we echt enige waarde eraan toekennen indien het VVD personen betreft?) tevens primitief-incompetent is de handeling van AMC in deze kwestie rond de moord van huisarts Tromp.

    AMC verantwoordelijke personen (managers tevens hoogleraren?) geven hiermee blijk helemaal niets van eigen handelingen rond het aansturen op de moord van huisarts Tromp te hebben geleerd. Ze hebben lak aan elke normale moreel, ethiek of intermenselijke communicatie.

    Het begrip Privacy heeft heden geen enkel betekenis voor AMC blijkens publicatie van persoonlijk e-mail naar de weduwe Tromp.
    Eerder is het schade management – eigens straatje meteen proberen schoon te wegen wat de Eerste regel van de huidige Totalitaire neoliberale Corporatieve Zorgsysteem is waar AMC innig deel van is.

    De houding van AMC is walgelijk.

  2. Excuses aanbieden over een “kwestie” die indirect de dood van de man/partner/echtgenoot van de ontvanger van het excuus tot gevolg heeft: dat is toch wel beneden alle peil.

Reacties zijn gesloten.