Evangelische goudenlepel-VVD’er wil politiek homogene universiteit (of juist niet, zie maar)

“Kennis ten bate van de maatschappij dat is wat een universiteit moet doen, die kennis moet niet voor een selecte groep beschikbaar zijn. In de samenleving van vandaag moet de universiteit de onafhankelijke bron van informatie zijn, zeker nu van alle kanten informatie op ons afkomt en dat is vaak toch selectief.”

Wat is toch vaak selectief? Ja hoor eens, dat zoekt u zelf maar uit.
Pieter Duisenberg, jawel, de zoon van, maar nu tenminste openlijk VVD, en volgens Wikipedia – waar ze het vandaan hebben? – “evangelisch”. Maar als dit klopt, dan is zijn vraag naar de “politieke homogeniteit” van de Nederlandse universiteiten een stuk duidelijker. Er is veel te weinig ruimte voor het inzicht dat de aarde en het gehele universum zo’n zesduizend jaar bestaat.
Duisenberg heeft dan ook iets economisch gestudeerd, en is ook opgeleid tot register controller. Mij is verteld dat dit niet per se betekent dat hij met zijn kont rolt, maar wat het wel inhoudt mag de HEERE HEERE weten, om in stijl te blijven.

“Uit verschillende Amerikaanse onderzoeken blijkt dat de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek gerelateerd zijn aan de politieke voorkeuren van de onderzoekers. Als je dan kijkt wat er in Nederland gebeurt met onderzoeken naar Shariawetgeving, waar vanuit de academische wereld felle kritiek op kwam. Of recent naar het onderzoek van die dames die bij IS hadden gezeten en het allemaal heel fijn hadden gevonden, dat wordt allemaal toegestaan.”

Minister Bussemaker wil van geen onderzoek naar “politieke homogeniteit” weten. Maar Duisenberg weet dat zijn tijd nog wel zal komen.
Na 15 maart wordt er schoon schip gemaakt en kunnen de universiteiten van politiek ongewenste uitkomsten gezuiverd worden.

1 gedachte over “Evangelische goudenlepel-VVD’er wil politiek homogene universiteit (of juist niet, zie maar)”

  1. Pingback: Evangelische goudenlepel-VVD’er haalt zijn wetenschapscensuurmotie binnen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.