‘Eurozone is nog altijd sexy’, zegt Van Rompuy in reactie op PVV-rapport

Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad,  zegt dat het belangrijk is dat de euro er is en dat die er moet blijven, voor de samenhang en de saamhorigheid van Europa. Hij beweert dat als er geen euro was geweest Europa in net zo’n grote crisis zou zijn gedoken als in de jaren dertig van de vorige eeuw. Moet hij ook wel zeggen natuurlijk, als ‘President’ van Europa.

Maar toch raar dat ik hier veel minder moeite mee heb dan met een PVV die een euro-sceptisch bureau inhuurt voor god mag weten hoeveel geld (en waar komt dat dan vandaan?), om dan – goh wat een verrassing – te komen met een conclusie dat de euro weg moet. Wat ons dan ook weer veel geld gaat kosten.

Overigens, heb wel moeite met in één zin ‘sexy’ en ‘Van Rompuy’ 🙂

 

4 gedachten over “‘Eurozone is nog altijd sexy’, zegt Van Rompuy in reactie op PVV-rapport”

 1. Europa was in de Griekse mythologie de enige dochter van koning Agenor.

  Zeus wilde deze prachtige dame wel hebben, en veranderde zichzel in een stier.

  O, o wat een heerlijk dier dacht Europa, en ging op de rug van de stier( Zeus) zitten, en liet zich naar een grot ontvoeren alwaar “het” gebeurde.

  Volgens de overlevering kwam Zeus met Europa op zijn rug aan land bij Gortyna op Kreta. Daar veranderde hij in een adelaar en verkrachtte Europa in een wilgenbosje naast een bron. Ze baarde hem drie zonen: Minos, Rhadamanthys en Sarpedon.

  Nou, en daarom gaat Griekenland nu wraak nemen.

  http://www.beleven.org/verhaal/de_mythe_van_europa

  Het verhaal gaat dus gewoon verder.

 2. #1 Roi
  Hij is griekse goed……..wraak is zoet……ben zelf nog even bezig geweest om de rol van een griekse ajax, die van u weet nog wel hier , te verduidelijken .
  Ik heb eerder de volgende ongrijpbare meta fysie over de inmiddels sexy aantrekkings kracht, die Rompuy toch , EU vernomen:
  De US zou ‘US stijl al lang met vader en moeder moord op haar culturele EU voorouderen:o , afgunst of noodzaak als ”sexy”’ 😮 business bezig zijn.
  Wordt ook vervolgd, de Britten zijn de eurozone nog niet in, verluchtigende 😀 komen nog ..

Reacties zijn gesloten.