Ernstig ziek maar geen PGB of Zorg in natura te vinden

Er zijn dingen die het leven helaas aan iedereen brengt. Daar kan ik goed tegen, het is niet anders. Je ouders overlijden of mensen worden ziek. Moeilijk, maar het valt te accepteren en te verwerken. Hoe de planeet er op dit moment uitziet, enfin, laat ik daar maar eens een keer over zwijgen, het is te erg.
Stel je bent ernstig ziek en hebt vrijwel voortdurend, dag en nacht, hulp nodig. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een ziekte als Cystic Fibrosis. Een behandeling die bestaat uit minimaal zes uur per dag fysiotherapie, medicijnen vernevelen, infusen verwisselen en wat al niet. De uren die je dan nog hebt ben je gewoon moe, doodmoe. Het regelen van je dagelijkse dingen lukt ook niet meer. De was doen, vaak je bed verschonen, boodschappen doen enzovoorts.

hooiberg-zorg-speld-stik maar
hooiberg-zorg-speld-stik maar

De toestand wordt nog gecompliceerder als je in het bezit bent van een Bijzonder Resistent Micro Organisme, afgekort BRMO. Dat vinden ziekenhuizen en instanties die Zorg verlenen maar eng. De bacterie kan zich verspreiden dus willen ze je liever niet tussen hun muren hebben. Nu ben ik daar ook niet dol op, die tehuizen, en ben liever thuis, dus dat komt goed uit.

Nu kan je vrienden wel eens vragen om een nachtje bij je te blijven als je een beetje bloed hoest, of hoge koorts hebt. Maar de hele behandeling doen? Nee, dat wil ik anderen niet vragen.
Dan begint de ellende. Zie er dan, dankzij het beleid van het PvdA en VVD kabinet, nog maar eens uit te komen. Tientallen papieren en formulieren zit je dan met je doodzieke lijf in te vullen. Zaken die ze al heel lang van je weten moet je herhalen en herhalen. Ze kunnen in al je dossiers kijken, dus de zin ervan ontgaat me echt.

Zorg in natura doet het niet. Wil het niet of kan het niet. Een PGB aanvragen bij de zorgverzekeraar dan maar? Die vinden alles in te plannen, dus sturen ze je gewoon terug naar de thuiszorg die verklaard heeft de noodzakelijke zorg niet te kunnen verlenen. Zoek het maar uit dan, ga maar naar de rechter. Ja, is het zo makkelijk?

Kijk, Van Rijn met je smerige PvdA en Rutte met je kabinetsbeleid waar “alle rechtse mensen hun vingers bij af kunnen likken”, dit zijn de gevolgen van jullie doelbewuste politiek. Overigens gesteund door vrijwel de hele rest van de sufkoppen in de Tweede Kamer. Dit doen mensen elkaar aan. Nee hoor, dit komt niet door de vluchtelingen of mensen in een uitkering. Het is jullie kapitalistische smerige waanzin. Dit verdraag ik niet, daarvoor stel ik jullie wél verantwoordelijk, dit zijn geen dingen die mensen overkomen omdat ze bij het leven horen. Dit doen jullie mensen aan. Overigens: Vluchtelingen welkom!

3 gedachten over “Ernstig ziek maar geen PGB of Zorg in natura te vinden”

  1. Pingback: Het PGB, de WMO, de EU en dodelijke bureaucratie | Krapuul

  2. Pingback: Zorgverzekeraars slopen het PGB stiekem lekker toch | Krapuul

  3. Pingback: Zorgverzekeraars slopen het PGB stiekem lekker toch – Krapuul

Reacties zijn gesloten.