Er zit nog steeds tuig onder het VVD- en CDA-electoraat

Want de PVV snoept van zowel VVD als CDA nog een zetel af, volgens de laatste peiling van Maurice de Hond. En zeg nu zelf, als je op de PVV stemt ben je tuig. Het is volkomen legaal om op de PVV te stemmen, en het is ook volkomen legaal om een stuk tuig te zijn, dus mijn zegen hebt u. Maar u bent het wel – tuig – als u verantwoordelijk bent voor die twee zetels verschuiving.

Wat de absolute cijfer betreft interesseren die peilingen van De Hond me trouwens niet zo, die zijn altijd veel te gepolariseerd vanwege de populatie waaronder hij peilt. En voorlopig is de VVD te blij en het CDA te schijterig om de zaak op te breken, dus verkiezingen zitten er nog niet aan te komen.

10 gedachten over “Er zit nog steeds tuig onder het VVD- en CDA-electoraat”

 1. Ach, die verschuivingen boeien me minder. Pijnlijker vind ik dat VVD, CDA en PVV samen nog altijd 74 zetels op de mat kunnen leggen. En dat mag geen meerderheid meer zijn, maar dat is toch geen goed teken…
  😐

 2. vanwege de populatie waaronder hij peilt.
  ???
  Ik voel me aangesproken door deze domme domme opmerking.
  Wees zo vriendelijk te schrijven over iets waarover je weet dat het klopt wat schrijft of zegt ipv te roepetoeteren. Je lijkt verdorie wel een PVV’r

 3. Helaas valt niet uit te sluiten dat onder het electoraat van alle andere partijen zich ook tuig bevindt, omdat die mensensoort nu eenmaal goed vertegenwoordigd is in Nederland.
  Om van de gekozenen maar te zwijgen…

 4. Peter Schreef:

  vanwege de populatie waaronder hij peilt.
  ???
  Ik voel me aangesproken door deze domme domme opmerking.
  Wees zo vriendelijk te schrijven over iets waarover je weet dat het klopt wat schrijft of zegt ipv te roepetoeteren. Je lijkt verdorie wel een PVV’r

  Ik bedoel daarmee – itt wanneer ik het over PVV-ers heb – niets denigrerends over de populatie waaronder hij peilt (ik gebruik het woord populatie hier in statistische zin), maar dat het puur via Internet peilen onder mensen die zich daarvoor aangemeld hebben geen aselecte steekproef is. Zijn peilingen komen steevast veel gepolariseerder, zowel naar links als naar rechts, uit dan die van Synnovate, en blijken vaak ook onnauwkeurig.

 5. @4: Laurent:

  ( De Hond) : [ Zijn peilingen komen steevast veel gepolariseerder, zowel naar links als naar rechts, uit dan die van Synnovate, en blijken vaak ook onnauwkeurig]

  Statistiek, analyse en bijvoorbeeld methoden van onderzoek, worden gepresenteerd als wetenschappelijk, en zullen _dus_ wel betrouwbaar zijn. Naarmate ik langer met dat soort ongein werk vind ik het aantal systeemfouten ( en kokervisie) inmiddels zo hoog, dat ik bijna geen enkele waarde meer kan geven aan al dit soort onderzoek, laat staan enige waarde toekennen aan steekproefjes van die de Hond, wat kan die man leuteren zeg.

 6. Als alle problemen tegenwoordig benoemd moeten worden in Nederland, is dit er zeker een van. Wilders noemt alle mensen die hem niet welgevallig zijn al tuig. En gezien zijn electoraat is hij daar best een expert in, dus ja, PVV-stemmers zijn tuig. Laten we het beestje maar bij zijn naam noemen.

Reacties zijn gesloten.