EPD beheren door CSC geen enkel probleem zegt Schippers (VVD)

Wanneer gaan we haar horen zeggen dat het met de kennis van nu (die er volgens mij ‘nu’ al is) het beter was geweest als we dat niet zo hadden gedaan? Soms is de kennis van straks er ‘nu’ ook al. Ik zeg: Beter van niet!

Het is geen probleem dat het elektronisch patiëntendossier gebouwd en beheerd wordt door het Amerikaanse bedrijf CSC. Dat schrijft minister Schippers in antwoord op Kamervragen van de PVV. Volgens haar is het uitgesloten dat patiëntengegevens bij de Amerikaanse overheid terechtkomen. (NRC)

Graag wil ik mw. Schippers aan haar woord houden als dit toch niet waar blijkt te zijn. Maar ik vrees dat mw. Schippers dan al minister af is, ergens een dik betaalde functie met weinig werk vervult en wij, als burgers gewoon met de gebakken peren zitten omdat mw. Schippers zo nodig een ‘Kunduzje‘ moest doen. Tegen beter weten in vol houden dat het niet erg is of geen kwaad kan.

4 gedachten over “EPD beheren door CSC geen enkel probleem zegt Schippers (VVD)”

 1. ” Volgens haar is het uitgesloten dat patiëntengegevens bij de Amerikaanse overheid terechtkomen. (NRC)”

  Dit is schandalig – een Minister die zo erg laag vertrouwen in de Amerikaanse overheid heeft. Dit is sinds een eeuw in Nederland ongezien! Uit welke bos komt deze figuur tevoorschijn?

  Allen om die reden vind ik dat ze opstappen moet.

 2. Hoe is het toch mogelijk dat zij dat met droge ogen en zonder enige onderbouwing durft te verkondigen .Deze ,zoals al is geblekeken minister die het niet zo nouw neemt met waarheden ,zoals tabakslobby en nog meer van dat soort zaken .En nu verklaren dat juist een amerikaans bedrijf te vertrouwen is is een gotspe .Ismevrouw net als zo velen in het haagje het bed vast aan het opschudden voor later .

 3. Schippers geeft hiermee haar zoveelste brevet van onvermogen af.

  Laat haar afvloeien naar een baantje waar ze (mogelijk) minder schade aan kan richten. Koekjes inpakken aan de lopende band, ofzo. Als politica blijft ze aantoonbaar falen.

  Los van dat: de PVV heeft hier weer eens een grote mond. Het “delen” van informatie, mede inzake het ’terrorisme-bestrijding’, is onderdeel van hun fascistoïde partijprogram.

Reacties zijn gesloten.