Enorm indrukwekkende Pegida-demonstratie Eindhoven

Vandaag zou er dan eindelijk eens een officiële Pegidademonstratie op het Stadhuisplein te Eindhoven plaatsvinden, dus om kwart voor een toog ik erheen. Daar trof ik een vrijwel leeg plein aan, met Wagensveld op een stoeltje in het midden ervan in de bakkende zon gezeten. Maar goed, het was nog maar één uur, misschien zouden er nog meer mensen komen. Dat gebeurde echter niet of nauwelijks. De pers en de politie vormden zeker de helft van het totaal aantal aanwezigen.

Toen een groepje journalisten Wagensveld stond te interviewen, hoorde ik in het voorbijlopen Wagensveld fulmineren over de ‘staatspropagandapers’, waartoe zijn interviewers zouden behoren. Ook hoorde ik hem zeggen dat hij tenminste niet door belastingbetalers betaald werd, wat hij als een goede zaak leek te zien.

Daar heeft hij wellicht een punt, aangezien hij zèlf immers geen belasting betaalt. Althans niet genoeg, volgens de Duitse belastingdienst

Na anderhalf uur had ik het wel gezien, maar ik heb daardoor helaas wel onderstaande scène gemist, waarin Wagensveld laat zien wat voor een volkomen onbehouwen stuk racistisch vreten hij is:

Op de pagina van Omroep Brabant staat ook nog een fragment waarin je ziet hoe Wagensveld volkomen vastgepraat wordt door de jongen.