En de Volkskrant is een kwaliteitscourant…

volkskrantneger“Duitsers hebben iets tegen Roma, moslims en asielzoekers” toetert een kop. Een islamitische zigeunervluchteling (of een nazaat) kan dus nooit “Duitser” zijn, dit is in de berichtgeving al uitgesloten.
‘We laten ons aanpraten dat we een racistisch volkje zijn’. De mikpunten van het racisme zijn niet in het “we” inbegrepen. Toen ik bij kranten werkte, hoe kort geleden nog, was het streng verboden in de eerste persoon meervoud te verwijzen naar “Nederlanders”. “Ons land” mocht ook niet. Maar ja, dat was toen, wel meer dan vijf jaar geleden. Het was een gebod gebaseerd op het Volkskrant Stijlboek, hoewel die krant nooit een toonbeeld van goede stijl geweest is.
Dus waarom nu verbaasd zijn over deze Volkskrantbijlage?
Toen er nog aan journalistiek gedaan werd in de Nederlandse pers zouden we wellicht vernomen hebben van het verzet in Brazilië tegen het miljonairsfeestje, de Spelen waar velen geen Brood bij zullen hebben. Niets daarvan.
Nu is het: kijk eens, deze miljonair noemt zich Italiaan. Het moest niet magge. Of zoiets.
Zo rolt de bal in de beste aller markteconomische werelden.

5 gedachten over “En de Volkskrant is een kwaliteitscourant…”

  1. Op het album heet dit nummer Trouw, maar de goede tijden van dat blad liggen ook steeds verder achter ons:

  2. Tegenwoordig zijn de meeste commerciele kranten in handen van rechtse elite.

    Staan tegenwoordig vol van racistische blankenmans praat. Ik lees ze al jaren niet meer.

  3. De racistische prietpraat van de Volkschbruine Haat en Lasterbode: blij dat ik die smerige kutkrant al jaren niet meer lees. En verder vind ik het een ongehoorde misdaad volkomen voorbij te gaan aan het feit dat er talloze onschuldigen – waaronder ontzettend veel kinderen – gedood zijn door de Braziliaanse regering omdat miljonairsfeestje van dansen op de lijken van die arme stakkers ongestoord doorgang te laten vinden….

  4. Voor het buitenlandse (en uiteraard Duitsche) nieuws kan ik alleen maar http://www.taz.de aanraden.
    Een linkse, coöperatieve krant, het bestaat nog, maar niet in Nederland …

Reacties zijn gesloten.