Het einde van de sociale huisvesting, alles in de ramsj, verkopen die handel

De VVD-vriendjes van Stef Blok hebben duurbetaalde banen in de woningcorporaties waarvoor de huurders flink moeten dokken, hup, open die knip, en op tijd betalen anders sta je morgen op straat met je bankstelletje en cavia.
Het ene na het andere schandaal komt boven tafel, graaiende, intimiderende, frauderende bestuurders en gedoe met derivaten.
Het cachot of de bijstand in met die lui zou je zeggen, de verkiezingsleus van de VVD was immers: Criminelen strenger straffen? Welnee, ze trekken nog een grote onbeschofte bek open ook.

Nu, met de sociaal-democraten aan de macht, zal het tij toch wel keren? Ben je mal zeg. We gooien er gewoon nog een schepje bovenop, weg met die hele sector, alle huizen de vrije markt opgedonderd, de huren flink omhoog, u heeft immers keuze genoeg met uw uitkering of aow-tje. Van de PvdA moet je het als arm mens maar hebben.

“Hallo, spreek ik met Stef Blok? met Annemarie hier, ja inderdaad, een familielid van al die makelaars in het noorden hahahahaha. Zeg, moet je eens luisteren Stef, waarom verkopen we die hele boel niet gewoon? Kunnen wij er wéér wat aan verdienen, HAHAHA “.

En Blok vond het een prachtig plan. Eerst de lage huren verhogen, die huizen komen dan in de vrije sector, en dan snel verkopen. Zo verdient de onroerend goed maffia er lekker aan die kopen dan de boel voor een grijpstuiver op, de makelaars krijgen bemiddelingskosten en de banken hun (?) centen.

Weg met dat stinkvolk van uitkeringen en arbeidersloontjes. Opruimen die boel, weg ermee, zoek het allemaal maar lekker zelf uit.
Samsom, de politicus van het jaar, zag dat het goed was en likte zijn liberale vriendjes nog eens lekker. Want ja, dat Dijsselbloem carrière mag maken in Europa is natuurlijk ook wel heel fijn.

9 gedachten over “Het einde van de sociale huisvesting, alles in de ramsj, verkopen die handel”

 1. Ach, binnenkort kunnen er geen huizen meer worden gebouwd.

  “…Als het kabinet wil dat er in 2013 in Nederland nog een bouwsector over is, dan zou het nu moeten ingrijpen om de malaise in de bouw en woningmarkt aan te pakken…”

  http://www.nu.nl/economie/2985372/fnv-wil-directe-redding-bouw.html

  Proleet blok zal wel een blik met Polen ofzo opentrekken om dat te compenseren. Goedkope slaafjes is de VVD groot mee geworden. Zie o.a. Bolkestein en de toenmalig zogenoemde ‘gastarbeiders’.

  “…FNV Bouw wijst erop dat de woningmarkt in 2014 waarschijnlijk weer aantrekt en dat in dat jaar het tekort aan woningen bovendien oploopt tot 125.000…”

  Een tekort aan woningen, met zoveel leegstand wat vervolgens -geheel terecht- wordt gekraakt.

  Hoezo, wereld op zijn kop?

 2. Waarom denk je dat in de jaren zeventig zoveel sociale huur gebouwd is? Appeltje voor de dorst.

 3. @1: Marc:

  [ Hoezo, wereld op zijn kop? ]

  21 December gaan de Polen draaien wordt gezegd.
  De PVV gaat kamervragen stellen, want het is nu mooi genoeg geweest met die buitenlanders hier.

 4. @3, de ‘polen’ draaien altijd. Omkering der polen is een iets ander verhaal. Maar daar hoef je bij de gemiddelde PVV’er niet mee aan te komen. Die leggen vast de link met onze oosterburen, twee landjes verderop. Arbeidsmigratie ís belangrijk, maar ook dat wordt veelal niet ingezien.

  Overigens, 21 december (plus/ min een paar dagen) is het einde van een tijdperk zoals de Maya’s (en dus ‘wij’ ook) kennen. Volgens de/ hun overlevering komen ‘we’ dan in een beter tijdperk terecht. Naast hun (onterechte) angsten, tonen complottertjes enkel hun onwetendheid.

  In het verlengde…ooit opgevallen hoe ‘zij’ regelmatig naar een deel van de trilogie van Dan Brown verwijzen? Ik vraag mij iedere keer af, of ze zelfs maar weten wie Berenger Saunniere is, los van de (zeer) kleine rol als suppoost in de verfillming van de ‘Da Vinci code’. James Redfield had jaren geleden ook zo’n gestoorde massa achter zich aanhobbelen, met de ‘Celestijnse belofte’. Was min of meer gedwongen om extra delen te schrijven. 😉

  Bovenstaande -uiteraard- los van het einde v/ d sociale huisvesting.

 5. Begrijp het toch eens.
  We moeten naar huren van 1000 Euro plus.
  Zo kun je nog even de rijken uit de wind houden.
  Want de piramide is onverbiddelijk.
  Eerst de minima, nu de middenklasse en dan de zogenaamde rijken.
  We breken onze sociale voorzieningen af, om het systeem zolang mogelijk overeind te houden.
  Een systeem wat overigens toch onhoudbaar is.

Reacties zijn gesloten.