Onze eigen polderfundamentalisten (SGP) leggen wensenlijstje neer bij VVD, CDA en PVV

Geen verdere uitholling van de zondagsrust, stoppen met de verruiming van medisch-ethische wetten en economische hervormingen. SGP-leider Kees van der Staaij sprak vandaag tijdens het partijcongres in Hoevelaken niet alleen zijn eigen achterban toe, maar leek ook een wensenlijstje neer te leggen bij Mark Rutte, Maxime Verhagen en Geert Wilders.

De SGP wil in ruil voor haar ‘constructieve opstelling’ ook meer ruimte voor gewetensbezwaarde trouwambtenaren, het verbod op strafbare godslastering handhaven en niet tornen aan de vrijheid voor christelijk onderwijs. (Trouw)

De SGP pakt langzaamaan uit.  Ze weten dondersgoed dat nu de PVV nog maar 23 zetels heeft, ze veel gewicht in de schaal leggen bij eventuele voorstellen in de Tweede Kamer en de Eerste Kamer. Dus gaan we terug naar de heerlijke jaren vijftig van de vorige eeuw. Moeder gedwongen achter het fornuis, kinderen krijgen tot je er bij neer valt, als vrouw geen rechten en alleen maar plichten hebben, kinderen zelf na leren denken -> weg ermee! De enige doctrine die geldt is die van de bijbel.

Ben benieuwd hoe ver de ‘liberale’ VVD *kuch*  wil gaan voor het pluche.

 

4 gedachten over “Onze eigen polderfundamentalisten (SGP) leggen wensenlijstje neer bij VVD, CDA en PVV”

  1. “Ben benieuwd hoe ver de ‘liberale’ VVD *kuch*  wil gaan voor het pluche.”

    Heb je zeker vanochtend Rutte niet opgemerkt toen hij in een strakke zwarte pak gekleed na de dienst uit de Kerk kwam met de Bijbel onder het arm.

    Even voor een dagje op zondag Mammon voor de Christus ingeruild met het oog op lekker lobbyen.
    Voor wat hoort wat, toch? “Afspraak is afspraak”.

  2. Wat echt erg is dat Hooligans van de VVD en PVV het al goed praten en ons aanvallen dat we ze met de Taliban vergelijken.

  3. #1 Die liberale VVD levert ‘om de wille van de smeer (likt de kat de kandelear)’ zonder problemen haar laatste liberale punten in.

Reacties zijn gesloten.