Eerste Kamer verwerpt verbod rituele slacht

Welnu, na een enorme discussie over hoe een dier de laatste minuut van een doorgaans verschrikkelijk leven moet doorbrengen, en of dat al dan niet wreder is om dat op traditionele wijze onverdoofd te doen, of door een dier eerst te ‘verdoven’ door het een pen door de kop te schieten, is het laatste woord er voorlopig over gesproken. Althans in democratisch-politieke zin, want de Eerste Kamer heeft het voorstel tot een verbod op ritueel slachten afgewezen.

De Eerste Kamer heeft vandaag het voorstel verworpen om het onverdoofd ritueel slachten te verbieden. In een hoofdelijke stemming keerden 51 senatoren zich tegen voorstel van Tweede Kamerlid Marianne Thieme (Partij voor de Dieren). Zij wil het dierenwelzijn bij de slacht verbeteren door verdoven voor de slacht verplicht te stellen.

2 gedachten over “Eerste Kamer verwerpt verbod rituele slacht”

  1. Lang van mening geweest dat de Eerste Kamer overbodig was (net als indertijd de conducteur op de tram). Maar in de afgelopen jaren is nu verschillende malen gebleken dat de Senaat beschikt over een onmisbaar populismefilter, dat nu opnieuw zijn nut heeft bewezen.

Reacties zijn gesloten.