Kunduz-onderhandelingen: alles staat al in de grondverf, het hoeft alleen nog maar afgelakt

Weet Alexander Pechtold van D66 zeker niet dat er nog van alls mis kan gaan met verven voor iets strak in de lak staat. Maar de jongens en meisjes van de Kunduz-coalitie zijn helemaal happy, ze mogen aan een grote tafel meepraten over ‘het landsbelang’. Ik weet niet of dat ook echt het gevolg van hun gesprekken zal zijn, dat het belang van het land gediend wordt. Vooralsnog heb ik er geen goed gevoel bij, het gaat te snel en te hap-snap. Misschien komen ze er wel niet uit voor het zomerreces of voor 12 september, dan dobberen we even in een begrotingsloze zee. Gaat dan wel geld kosten, maar dat gaat het ons als burger toch, geld kosten. Of we nou gepakt worden door bezuinigingen of een boete moeten betalen aan Europa, betalen moeten we toch.

5 gedachten over “Kunduz-onderhandelingen: alles staat al in de grondverf, het hoeft alleen nog maar afgelakt”

 1. Wel eerst even controleren of de grondverf niet te diep is ingetrokken, anders moet je nog een keer gronden. Sommige oppervlakken zuigen nu eenmaal flink. (Check: juiste grondverf gebruikt? Was de ondergrond goed droog & schoon?)

  En daarna even schuren, Alexander, anders zie je de onregelmatigheden van de grondverf zo en dan lijkt het soms net ribbeltjeskarton als je er hoogglans overheen smeert.

  En daarna afnemen met een doekje, anders zie je dat stof van het schuren van de grondverf zo.

  En daarna… geef nou maar toe, de laatste keer dat je iets hebt geschilderd was in je studententijd. 😛 😛 😛

 2. Toch wel toepasselijk dat Kunduz Coalitie , 3 keer groen ( CDA , Groen Blergggg en D’666 , het blauw van de CU neutraliseerd het gifgroen van D’666 tot gewoon groen ) één keer paars , word ook weer bruin , maar omdat er waarschijnlijk niet voldoende paars is om alle groen bruin te maken krijg je camouflage verf ,,, waarmee weer het ” Naaien des Volks ” gecamoufleerd kan worden ..

 3. Net via de verrekijk vernomen van het charmeoffensief van de KUNDUZ-COALTIE: Gij zult de woorden KUNDUZ-COALITIE, FC KUNDUZ nooit meer ijdel gebruiken, maar vanaf nu spreken van ‘lentecoalitie’. Denk er de stralende, zelfingenomen snuitjes bij van de PechSlobSap musketiers bij, die het vvd/cda-gezicht toch maar fijn hebben gered)

  We vragen ons af voor wie het lente is bij het lezen en aanhoren van zoveel korte-termijn botte, hap-snap bezuinigingen die de economie – zo is alom de verwachting – nog verder zullen doen krimpen.

  Voor Joey blijft het echter, gewoon, de lading dekkend: KUNDUZ-COALITIE!
  Jazeker: KUNDUZ-COALITIE, KUNDUZ-COALITIE, KUNDUZ-COALITIE, KUNDUZ-COALITIE, KUNDUZ-COALITIE!

 4. Na 12 september moet alles toch weer opnieuw geverfd worden; liefst rood.

Reacties zijn gesloten.