Eerste Collaboratie van Links

Je zou denken dat de partijen die pretenderen “Links ” te zijn geen enkel voorstel van Geerts Fascisten Clubje ook maar met een tang aan zouden pakken , maar nee hoor , SP, GroenLinks, D66 en de Partij voor de dieren vinden hun hekel aan de Monarchie zelfs belangrijker dan het sanitair cordoneren van de PVV en collaboreerde dus vrolijk … Als dat zo doorgaat is straks begin volgend jaar niet de vraag welke partij te stemmen , maar hoe mijn stemkaart te vernietigen , word het verbranden ? versnipperen ? of dwangvoeden aan de PVVr op vier hoog ???

8 gedachten over “Eerste Collaboratie van Links”

 1. Goede gezegd Bakra!
  Straks heeft het geen zin om te stemmen want ze liggen allemaal dan in hetzelfde bruine smurrie naast elkaar..

 2. Ja, onthouding van stemmen zou toch het minste geweest moeten zijn. Vooral omdat het hier om een kansloos gebaar gaat waarvoor tweederde meerderheid vereist zou zijn (grondwetswijziging). Dat doe je niet per motie.

 3. ALLE politici zijn een stel onbetrouwbare beesten die primair worden gedreven door eigen belang. Het enigste verschil is dat sommige politici net iets minder slecht zijn dan andere.

 4. Ben het hier toch niet mee eens. SP, GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren zijn het er al lang over eens dat de invloed van het koningshuis (bijvoorbeeld op kabinetsformaties) moet worden ingeperkt. Wilders sluit zich daar nu bij aan en gaat er overheen om er een ceremonieel koningschap van te maken. Heeft nodig 2 x 2/3 meerderheid voor grondwetsherziening; duurt jaaaaren of gebeurt nooit. Constructief voorstel D66 en GL (misschien nog meer partijen; heb documentatie niet bij de hand) om kabinetformaties door Kamer te laten regelen haalde tot nu toe geen (normale) meerderheid, maar met Geert mee wellicht wel. Moet je nu zo fundamentalistisch zijn en zeggen: met stemmen PVV willen we geen rekening houden?

 5. Ben het -net als Andreas- ook niet met topicopener eens.

  Genoemde vier partijen hebben het onderwerp al jaren in hun verkiezingsprogramma staan en het zou kiezersbedrog zijn wanneer ze nu opeens anders zouden stemmen ‘om Wilders-wil’….

 6. Ben het ook niet met ts eens. In gemeenteraden, provincies, TK, EP zul je op onderwerpen altijd deals moeten sluiten. De vier partijen willen al veel langer dan vandaag de macht van de koningin inperken, en voor het eerst is daar een flink politiek draagvlak voor, mede dankzij de grote PVV-fractie..Collaboratie vind ik een misplaatste term in dit geval. Bovendien werkt het ook andersom, althans, dat was de bedoeling van PVV-Kamerlid Lucassen. Die wilde namelijk het streven van de SP steunen om sociale huurwoningen toegankelijk te houden voor, laten we zeggen, mensen met (laag-) modale inkomens . Je zou zeggen: goede zaak, omdat anders een heel leger Henken en Ingrids in de nabije toekomst in de financiele problemen komen.

  Geert Wilders heeft echter persoonlijk zijn fractiegenoot tot de orde geroepen, waardoor de PVV volkomen onverwachts de steun aan dit SP-voorstel, welke, pikant genoeg, indruiste tegen een Europese maatregel, introk.

 7. Leuk , dus als een hoofddoekjesverbod straks door Femke gesteund word is dat ook prima want haar standpunt was al jaren bekent ??? Dit was een onhaalbaar punt , maar symboolpolitiek blijkt nu al belangrijker richting het koninkrijk huis te wezen dan richting de PVV …. 😥 😥 😥 😥

 8. @AlBakrastani: tja, nu gaat het over het koningshuis.Maar waarom zou je als fractie een motie van een politieke tegenstander niet steunen, als dit je eigen programmapunt dichterbij brengt? Dat zou idioot zijn. Betekent niet dat nu opeens die vier partijen anti-moslims zijn (hoewel je qua Femke wellicht een punt hebt, maar dat is off topic) Nu gaat het over het koningsgebeuren, maar straks misschien wel over je pensioen. Of over een oorlogsdeelname. Trouwens, symboolpolitiek? Ik heb nergens kunnen stemmen voor of tegen Beatrix en haar invloed op de formatie. Moet toch te denken geven anno 2010.

Reacties zijn gesloten.