Eerste aankondiging – Nieuwe politieke partij

Inleiding
Dankzij de regelmatig terugkerende verkiezingen hebben we besloten om een nieuwe partij politieke partij te beginnen en was dit weekend aan het brainstormen met mijn medeoprichters over de naam.

Verzin een pakkende naam zijn als er maar geen ‘V’ van vrijheid in staat was onze opdracht.
Als Schouten & Nelissen opleiding diehards wisten we meteen hoe we dat moesten aanpakken:
Met het innovatieve managementspel post-it plakken was al gauw het whiteboard geheel bedekt met krachttermen en leuk bedoelde sneren naar bestaande partijen. De dagvoorzitter hield het goed in de hand en na twee uur zwoegen was het Eureka!

1] Jong Hollands Innovatief Maatschappelijke partij
en
2] Jouw Hollandse Identiteit Medestrijders partij

Voor beiden valt wat te zeggen.
1] Heeft iets fris in zich, zeg maar ToenLinks nog GroenLinks was.
2] Heeft iets van deze tijd, beantwoordt aan de verwarring die heden ten dage heerst.
meegroeistoel voor jong politiek talent

Omdat we niet minder optimistisch willen zijn dan elke andere nieuwe partij gaan we voor minimaal 10 zetels bij de eerste verkiezingen. Het dondert overigens totaal niet of we ‘over Links’ gaan met Jong Hollands Innovatief Maatschappelijke partij OF ‘over rechts’ gaan met Jouw Hollandse Identiteit Medestrijders partij. Het is slechts een marketingtruc om zetels binnen te halen. Zetels leveren niet alleen banen en subsidie op, maar ook prestige en een vrolijk makend gegarandeerd inkomen voor 38 maanden. Ná drie maanden interessant doen met een tablet op de tafel voor je en in de gangen haasten.

Op zoek naar nieuw talent, maar ex-politici en spijtoptanten zijn ook welkom.
De kieslijst gevuld krijgen is geen moeite. We staan open voor iedereen, ongeacht sekse, geaardheid,
opleiding, geloofsovertuiging of anderszins. Er is slechts één de baas, dat geeft duidelijkheid. Aan leden doen we ook niet dat levert alleen maar administratie en congresgedoe op. Het enige wat we vragen is te tekenen bij het kruisje, in de maat kunnen roffelen, arm opsteken op commando en het volgen van de door de partij ontwikkelde cursus: ‘fact-free blether in het openbaar’.
Als tegenprestatie krijg je een door ons opgesteld CV, een goed salaris, 14 weken per jaar vrijaf en een waardevaste oprotpremie van 38 maanden met getuigschrift.

Affiche
JHIM-partijVoor het affiche is gekozen voor maagdelijk wit wat staat voor grenzeloos opportunisme. De opvallende rode lijn staat symbool voor de liefde voor ons vaderland en de naam van de partij in schrijfletters appelleert aan de pre-computertijd. Het blauw refereert aan de stroming die alle kanten opgaat en het oranje doet denken aan de biljetten van 50 Euro die we graag zien in onze portemonnee. De duif is het teken van hebberigheid.

26 gedachten over “Eerste aankondiging – Nieuwe politieke partij”

 1. Waarom ben ik niet persoonlijk gevraagd?Voor 8000 euro per maand een alle kanten op kunner, lijkt mij wel wat.

 2. @5: echte DELLEN gaan natuurlijk geen officiële lijstverbinding aan. Maar ze zijn uiteraard wel te porren voor wat okkasionele contacten met om het even welk lid van een ander.

 3. @4 Helaas Le Roi danse jouw/jullie eis van maximaal € 4000,- netto per maand is voor JHIM direct een breekpunt. En een breekpunt voor JHIM is en blijft een breekpunt!

 4. @8: Amstel:

  Punt 6 zal Jhim wel aanspreken vermoed ik:

  ” Onderwijs: Ieder mens mag gratis een leven lang leren. De PVV-ers zelfs twee of drie levens lang, want dat zullen ze vermoedelijk nodig hebben om alleen al het lezen en schrijven onder de knie te krijgen.”

 5. @Amstel, nu pas valt het te begrijpen waarom de Paus vandaag plotseling aangekondigd heeft dat hij gaat aftreden en tevens zich beschikbaar gaat stellen als lijstduwer voor de nieuwe frisse partij.

  Go JHIM! 🙂

 6. Heb je de pennen met de opschrift van de nieuwe partij als besteld? Ik wil meteen eentje hebben. Kan ik Carnaval mee schrijven.

 7. @9 Le Roi danse Hoewel ik privé het standpunt van DELLEN inzake de leermogelijkheden voor PVV’ers kan waarderen moet ik toch als aanstormend politiek talent zeggen dat het wat te mager is voor JHIM

  JHIM wil meer en JHIM kan het

 8. @12 pennen, ballonnen, buttons, vlaggetjes en bloemen zijn zo anno 2012. Daar doet JHIM niet aan. Wij gaan voor de persoonlijke benadering met attentive gifts.

  JHIM wil meer JHIM kan het

 9. Hoe is JHM er zo van overtuigd dat hij het kan ,dat hij meer wil is begrijpelijk ,dat willen we allemaal wel .En er is nog zo een die er van overtuigd was ,die riep ook een tijd lang yes we can ,die is ook nog bezig .

 10. Hollands ??? Dus niet voor de Nederlanders maar voor de Hollanders ??? Ik stem niet , en koop niets van , partijen of Bedrijven met Hollands, Nederlands of Oranje in hun naam ..

 11. @16: Bakra:

  Wat deed jij dan in de HEMA, ik herkende je wel hoor, ook al had je een pruik op je knar gezet ouwe knorrepot ; )

 12. Maar nu even serieus: ik mag toch wel hopen dat “JIHM” een “hele normale partij” gaat worden met “hele normale standpunten”

 13. @17 Nee hoor , wij “echte Moslims “kopen niet bij de HEMA , maar dat is omdat Mufti Al Aapie Al Saoudi ( voor alle 100% fundamentalistische Fatwaas ) vanwege het ontbreken van klinkers in het Arabisch HEMA voor iets anders aanzag ..

 14. @21 Ralph van der Geest
  ” ik mag toch wel hopen dat “JIHM” een “hele normale partij” gaat worden met “hele normale standpunten”

  Nee dat mag je niet hopen. JHIM stelt: wat heb je aan standpunten wanneer je die NA verkiezingen weer vergeet of inlevert.

  JHIM wil meer JHIM kan het

Reacties zijn gesloten.