Eerst een meldpunt, straks ‘het volk’ dat zelf ingrijpt?

Geert Wilders is constant bezig om een groot deel van de bevolking angst aan te wakkeren ‘voor de kleine getallen’. Hij beweert dat minderheden, zelf al zwakker doordat ze een minderheid zijn, binnenkort de meerderheid gaan overheersen in taal, gebruiken, en kinderaantal. Dat dit helemaal niet waar is, ziet dat deel van de bevolking niet. Die slikken alles als zoete koek.

Geert zaait haat en angst, ook nog met succes, helaas. Het gezonde verstand is geheel verdwenen in de Nederlandse maatschappij. Hysterie en ongenoegen vieren hoogtij en angstige mensen doen rare dingen.

Wat ik 1,5 jaar geleden al zei, we gaan weer naar de jaren dertig van de vorige eeuw als het om uitsluiten en knokploegen etc. gaat, en echt we zijn al aardig op weg. En het kabinet en onze MP? Die staan er bij en giechelen maar wat.

 

5 gedachten over “Eerst een meldpunt, straks ‘het volk’ dat zelf ingrijpt?”

 1. Ja, het wordt steeds gekker; het volk wordt angst aangejaagd. De pers helpt ook graag een handje mee, want de negatieve gevallen worden messtal breed uitgemeten, terwijl over de uitbuiting van de Oost- Eurpeanen maar sumier wordt bericht. Daardoorhoor je ook steeds vaker dat geert groot gelijk heeft, terwijl men zelf helemaal geen negatieve ervaringen heeft

 2. Over: ‘het volk’ dat zelf ingrijpt gesproken, net in elzeikvier verschenen: ‘Justitie Noorwegen: Breivik wellicht niet naar gevangenis’ ! Oké, tot daar aan toe. Maar als je die reacties eronder ziet………….
  Die hufters nemen het gewoon op voor die maasmoordenaar, waarvan er tot nu ééntje vindt dat 68 doden nog geen massamoord genoemd mag worden! (hoeveel dooien wil je hebben dan?) Stelletje mafketels.

 3. Door burgers op “straat niveau” te betrekken wordt de illusie gewekt bij de mensen dat ze invloed hebben op wat de hogere politiek beslist. Hierdoor lijken de agressieve en bijna dictatoriale regimes ineens onderdeel van de public opinion, terwijl mensen zich niet realiseren waarmee ze bezig zijn.

 4. Ik geloof werkelijk niet dat mensen angst krijgen door Geert? IEn de angst voor zogenaamde ‘knokploegen’ kan nu éénmaal het product zijn van een wat al te levendige fantasie. Daar heb ik in dit land nog niets van gezien, of het moesten de gewelddadige straatterroristen zijn en voetbalvandalen. Dat is wel het soort geweld waar we in Nederland een probleem van enorme omvang mee hebben.

 5. @: Nicky

  [ En de angst voor zogenaamde ‘knokploegen’ kan nu éénmaal het product zijn van een wat al te levendige fantasie. Daar heb ik in dit land nog niets van gezien,]

  Zoals je zegt, NOG niet. Misschien eens wat geschiedenisboekjes lezen over hoe fascisme zich ontwikkelt en over de methodes die ze gebruiken.

Reacties zijn gesloten.