Een woord van erkentelijkheid

Enige tijd geleden vroegen wij om donaties, omdat we onder vuur waren komen te liggen van een bedrijf dat als verdienmodel heeft het opsporen van kleine, of zelf individuele bloggers die volkomen onbedoeld en/of onbewust auteursrechtelijk beschermde foto’s op hun site hebben staan. Die worden vervolgens met zéér substantiële claims belaagd, die niet zelden tot grote financiële problemen leiden bij die bloggers. Het verwijderen van de foto’s volstaat niet want het zijn deze claims waarmee dit soort bedrijven hun geld verdienen, dus er moet betaald worden als het even kan. De juridische afwikkelingen hieromtrent zijn nog steeds gaande.

Laat dit voor iedereen die publiceert op internet een ernstige waarschuwing zijn. Men heeft speciale software om foto’s op te sporen, en die vinden ze vroeg of laat. Zèlfs als ze alleen maar op uw server staan en niet eens openbaar op een pagina.

Hoe dan ook, diverse mensen hebben na onze oproep gul gegeven, onder wie ook een enkele die wel een héél substantiële bijdrage deed.

Dit doet ons zeer goed, te weten dat we niet alleen staan, dat mensen ons willen steunen, en we zijn alle donateurs er zeer erkentelijk voor.

Daarnaast zijn er ook mensen die ons al geruime tijd met een vaste bijdrage steunden vóór dit verzoek. Wij zijn hen zo mogelijk nog meer erkentelijk.

Het is maar dat u weet dat dit niet onopgemerkt is gebleven.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.