Een waar wonder is gebeurd

Of u het gelooft of niet, maar ik wil het een waar wonder noemen: de landelijke nieuwsverstrekkers NOS en RTL Ochtendnieuws hebben zowaar een item besteed aan de oorlog tegen Gaza. Ok, het was een kort item en het ging ook nog vanuit de gezichtspunten van de bezettende macht, maar toch … op dag drie – lees 3 – heeft men bij het nieuws het verantwoordelijk geacht om wat te zeggen over de onbeschofte, inhumane en niet te tolereren oorlog tegen Gaza. Hulde … 

Rechtse Telegraaf

Natuurlijk, de rechtsradicale Telegraaf had al een berichtje in de krant gehad met de kop: “Israël ligt plat: Het is oorlog” met de ondertitel “Luchtalarm in Tel Aviv: terreurbewegingen schieten raketten af”, maar ja, deze krant is natuurlijk niet echt serieus te nemen. 

Het idee alleen al dat men durft te schrijven dat Tel Aviv plat ligt, heeft men dat echt niet in de gaten dat Palestina al ruim 70 jaar plat ligt, bezet is en met name van de wereld is afgesloten? Neen, natuurlijk niet want de rechtse krant schrijft maar alleen uit het oogpunt van de bezettende macht en ziet nog steeds niet in, na ruim zeventig jaar, dat de bezetters de terreurbeweging is. Een organisatie in Tel Aviv die een raketschild heeft, die het meest geavanceerde bewapeningssysteem van de wereld heeft en elke dag bezig is om het land uit te breiden ten koste van de Palestijnen. 

Ook geeft deze krant alleen maar aan dat de nieuwe minister van Defensie, Naftali Bennett, is aangetreden en die altijd voor hard ingrijpen tegen Gaza is geweest en duidelijk nog steeds is. Maar niet aangegeven wordt dat de premier deze aanvallen steunt omdat hij ze nodig heeft om de problemen in eigen land te verdoezelen en de gezichten van de politieke problemen af te houden en de kiezers alleen maar bezig te houden met oorlog. Dit is puur eigenbelang. 

Daarbij moet ook nog opgemerkt worden, de opmerking over terreurbewegingen. Hoe komt zo’n ’journalist’ op het lumineuze idee om de vrijheidsstrijders van Gaza terroristen te noemen? Waar heeft hij dit gewoon vandaan gehaald? Het idee alleen al. Ik vraag me af wat deze krant ooit heeft geschreven over de Nederlandse verzetsstrijders in de Tweede Wereldoorlog die vochten tegen de bezettende macht. Waren dat dan ook allemaal terreurbewegingen of schreef toen de krant ook al meer uit het oogpunt van de bezetters van Nederland? Nee, waar zit dan het verschil met de verzetsstrijders van Gaza?  

Midstream Volkskrant

Maar ook de – vroeger als links bekend staande als links, maar dat is allang niet meer zo – Volkskrant gooit nog wat kolen op het smeulende vuur van Gaza met het artikel “Israël valt Islamitische Jihad aan in de Gazastrook en laat Hamas buiten schot”.

Ook hier gaat het weer om aanval op een Islamitische groepering, ja juist Islamitisch en dat mag dus wel? En Hamas wordt buiten schot gehouden; ik proef uit de zin, dat de krant zich afvraagt waarom dit gebeurd is. 

Maar de krant vraagt zich niet af, waarom de leider van Islamitische Jihad, Baha Abu al-Atta, en zijn vrouw omgebracht moesten worden, naast vele kinderen en mensen die niets met deze vuile, onbeschofte aanval te maken hebben.

De Volkskrant gaat nog verder: “ … Volgens het leger is de militaire infrastructuur van Islamitische Jihad zware schade toegebracht en werden 25 ‘terroristen’ gedood. ‘Wij hebben de operationele kracht van Islamitische Jihad zware schade toegebracht … “
25 terroristen zijn omgebracht weet de journalist netjes te melden, 25 terroristen … als de journalist even wat meer informatie had nageplozen dan weet hij dat deze onbeschofte onzin van de bezetters afkomstig was en alleen maar is om de wereld te paaien. Iedereen weet met een beetje informatie in zijn hoofd, dat hier gewoon onschuldige burgers zijn vermoord en dat het getal van vermoorde Palestijnen momenteel al ruim boven de 30 ligt.

En dat gaat zo maar door … iedereen schrijft over de ‘arme, zielige mensen in Tel Aviv’, over scholen en bedrijven die dicht zijn omdat raketten worden afgeschoten die toch worden opgevangen door het raketschild, maar er is nog niet één journalist opgestaan die ook nog het lef heeft om wat over de arme Palestijnen te schrijven, die al 70 jaar onder de bezetting moeten leven. Geen journalist durft wat te schrijven hoe slecht het gaat met de Gazanen – en kom dan niet met de goedkope smoes dat dat komt door Hamas – door de jarenlange afsluiting van de wereld. Neen, Palestina bestaat voor de westerse wereld al lang niet meer en zeker niet voor het Nederlandse journaille. Nee, die zijn allemaal op dezelfde hand met de bezetters. 

Maar ja, de NOS en RTL hebben dan nog wat gezegd over de onbeschofte oorlog tegen Gaza, al was het dan op dag drie. Wat een ellende met de nieuwsverstrekking in Nederland.