Een POWNed-ettertje en het vraagstuk van geweld

Ik ben tegen geweld.

Het is een zwaktebod van degene die het toepast.

Ik ben tegen geweld maar soms wordt het me wel verdomde moeilijk gemaakt er tegen te zijn en kan ik tot op zekere hoogte begrip opbrengen voor mensen die zó getergd zijn dat ze geen andere optie meer hebben dan een paar flinke tikken uit te delen.

Wellicht zijn dat soort situaties de uitzondering op de regel van het afwijzen van geweld en in elk geval wil ik graag dat het uitzonderingen blijven.

Waarom toch een slag om de arm?

Wat dacht u van de situatie dat een zuigend ettertje met een kabouter-Plop-microfoon onder het mom van journalistiek bedrijven (in Nederland bestaat geen journalistiek, er bestaat slechts public relations bedrijven ten behoeve van de banken, multinationale ondernemingen, de hersenspinsels van notoire racisten in een regering die Mussolini en Heydrich afstoffen en de oorlogsindustrie maar daarover een andere keer) bij u aan de deur komt omdat u in een column u hebt uitgesproken tegen de hufterigheid waar de racistische hufteromroep POWNed van nazi en überhufter Jan Bennink synoniem mee is?

Gaan bij u als fatsoenlijk mens de nekharen dan niet overeind staan wanneer die kabouter Plop microfoon bij u in het blikveld verschijnt?

De heer Kinneging had destijds groot gelijk toen hij dreigde konijntje Castricum van de trap te flikkeren en de plomp in te jagen toen die laatste zijn destijds zwangere vrouw kwam lastig vallen over haar opmerkingen in het tv-programma Buitenhof.

Zo heb ik ook te doen met die Russische winkelier die een hartaanval heeft overgehouden aan het bezoek van POWNed piece of lowlife Tom Staal.

Een paar blikken kaviaar tegen de rotkop van dat POWNed-misbaksel was niet erg geweest dacht ik toen en denk ik nog wel eens.

Jan Bennink noch Tom staal hebben voor zover mij bekend de moed noch het fatsoen gehad die arme man uit naam van henzelf en die racistische hufteromroep van ze excuus aan te bieden.

Want zo rollen nazi’s: als het risico-loos is halen ze je het bloed onder de nagels vandaan (en dat is dan nog het minst erge) en als er moed betoond moet worden zijn ze uiteraard in geen velden of wegen meer te bekennen.

Ik weet niet of het personeel van de ambassade van Angola normaal altijd tamelijk losse handjes heeft maar wie zei er ook alweer dat wanneer een inbreker klappen krijgt dat dat het risico van het vak is?

Het is naar mijn mening meer dan schandalig dat er over de bloedneus van zo’n POWNed ettertje in een dag tijd meer gezegd en geschreven is  dan in al de vier of vijf afgelopen weken over een winkelier die een hartaanval bezorgd kreeg door datzelfde POWNed-tuig.

Maar misschien is dat wel een metafoor voor hoe Nederland is: een kutland waar de gevatste pieces of lowlife de lachers op de hand hebben en empathie niet of nauwelijks bestaat.

28 gedachten over “Een POWNed-ettertje en het vraagstuk van geweld”

 1. @1, Meneer weet wat mijn opvattingen hem aangaande zijn 🙂
  Wat ie er mee doet is uiteraard geheel de zaak van dat pathetische brok ellende zelf.

 2. Zegt het voort. Plaats daarom weer gauw de mogelijkheid om aansprekende Krapuul-verhalen door te sluizen naar de sociale media.

 3. Is het bij iemand van de redactie van ‘Pauw & Witteman’ opgekomen om in plaats van een ordinaire racist als Weesie, die russische winkelier uit te nodigen en hem naar zijn versie van het verhaal eens te informeren en dat nádat men eerst had gevraagd naar hoe het nú met die arme man is?
  Ik geloof het niet. En dat bevestigt precies mijn beeld van Nederland als een kutland waar de gevatste pieces of lowlife de lachers op hun hand hebben en empathie niet bestaat.

 4. Het probleem is dat men doet aan elitaire berichtgeving bij P&W en tot nu toe mocht, per ongeluk natuurlijk, alleen Quincy Gario zijn verhaal komen doen. Die gasten hadden zeker een verkeerde inschatting gemaakt dat hij een klein hapje voor Westbroek zou zijn, wat niet het geval bleek te zijn.

 5. “Want zo rollen nazi’s: als het risico-loos is halen ze je het bloed onder de nagels vandaan (en dat is dan nog het minst erge) en als er moed betoond moet worden zijn ze uiteraard in geen velden of wegen meer te bekennen.”

  Wellicht heb je het hier over crypto Nazi’s. Echte Nazi’s, en dan heb ik het niet over kaalkoppen die doen alsof ze Nazi zijn, slaan er meteen op en zullen zeer zeker niet in geen velden of wegen te bekennen zijn als er “moed” nodig is.

  Maar, en dat dient gezegd te worden, Echte Nazi’s zijn er sinds 1945 niet meer aangezien zij (geheel terecht) de Oorlog verloren hebben.

  Wat we nu zien zijn slappe aftreksels van hele, hele enge en misdadige mensen, waarvan er binnenkort weer eentje, ook geheel terecht, voor de rechter moet komen vanwege de moord op een verzetsman in 1944.

  Blijft het feit dat ook ik een grimlachje vertoonde toen de Powned verslaggever een koekje van eigen deeg kreeg. Met de vuist wel te verstaan.

 6. Tokkies op de site van de Volkskrant worden ‘steeds blijer’ met deze krant.. Philip Remarque, koop er een brood op en shame on you!

 7. Jan Jaap Bedeijn
  Echte Nazi’s zijn er sinds 1945 niet meer aangezien zij (geheel terecht) de Oorlog verloren hebben.

  Ik ben bang dat u zich vergist. Kijk naar de wereld om u heen. Uit alle hoeken en gaten, ook in Nederland, komen de nazi’s uit hun drekholen. En niet alleen verklede nazi’s zoals lieden met een kale kop en gehuld in bepaalde kleding. Ook, door grote groepen idioten vereerde, in drie-delig krijt gestoken parlementsleden verhullen hun opvattingen niet meer. Nazi’s waren en zijn niet verslagen, ze waren slechts ondergedoken! Hoever zijn wij eigenlijk gezonken als gevestigde politieke partijen dit soort geteisem een volstrekt normale beweging gaan noemen? Wordt het niet eens tijd om een ietwat krachtdadiger protest te laten horen? Bef Teeven, Ivo Oprotten, Mark Rufte en ook het zooitje aanhangers van Diederik Zwamneus duidelijk maken dat we het niet meer pikken?

 8. Jan Jaap Bedeijn, koester maar geen illusies: het nazisme – en derhalve nazi’s – bestaat nog steeds.
  Ze hebben ze zich een tijd lang koest gehouden maar in onzekere tijden – en laten we even in het midden waardoor tijden ‘onzeker’ worden en voior wie – komen ze altijd weer boven drijven uit de stinkende riolen vol bruine diarree.
  En ik vind mensen die er hun core business van maken steeds maar weer vanuit hun machtspositie welke geetaleerd wordt middels een omroep, een camera en een kabouter Plop microfoon anderen die kwetsbaar en zwakker zijn treiteren, intmideren, door zuigen en trekken het bloed onder de nagels vandaan halen, consequent aan de kant van de Law & Order overheid staan en derhalve naar boven likken, slijmen, beffen en pijpen…nazi’s.

 9. Dat zon libanees vluchteling,bekeerde vluchteling of was hij een zogenaamd opgejaagde homo uit libanon,die hier asiel krijgt met familie enineens bij pow ned of pvv aansluit..deden er meer op deze manier uit iran.
  Zeer brutaal van deze kermit de kikker om even op een dienstauto te tikken en te orderen wegwezen hier in de straat verkerrd geparkeerd schande.
  Bij een getatoeeerde hooliganploeg moet ie zo grote muil hebben of andere agresieve club nou dan had ie helemaal geen lippen meer gehad.

 10. Dan had die grote roze dop op die powned microfoon ergens anders gezeten
  waar de zon niet schijnt

 11. Vanwege het opvallende ervan dat er van die rechtse opruiende personages gevlucht zijn uit andere landen,waar zij zelf zo zeggende discriminerende ervaringen ondervonden zoals,zogenaamd afgevallen moslim zijnde,opgejaagde homoseksueel,politiek vluchteling,gediscrimineerde cristen enzovoort,valt het op dat juist deze asielaanvragers zo rechts opruiend weer bezig hier zijn. ayaan,ehsan,ebru,efshan enz.ik vind het zo frappant dat ze zo rechts opruiend worden alsof ze er geld mee maken en misbruik van de asielstatus vind ik

 12. Ja rechts en opruiend zijn is niet kleur of afkomst gebonden en deze worden natuurlijk door de gevestigde boze witte mannen direct omarmd en voor hun zaak ingezet.

  Bij links zie je trouwens hetzelfde gedrag.

 13. Opruiend bedoel ik ook racistisch en medemensen wegzettend..dat doet links niet,maatschappelijke gewoonten en vraagstukken niet delend oke,maar mensen in hun leefwijze afkomst of religie dat is rechts opruiend dat weet je Ine,Die reporterclown van pow had ook in libanon zo durfal moeten zijn als ie zogenaamd lef zou hebben,maar pakt altijd timide mensen aan tja nu kreeg ie een flinke stomp op zijn snuit.

 14. Maar zowiezo vind ik dat juist die groep die zegt zelf zo zijn te gediscrimineerd geweest te zijn en daarom hier in Nederland wel een goed bestaan zonder discriminatie te kunnen hebben,discriminatie is verboden hier..dan moet je ook niet zelf bij een groep aansluiten voor de harde duiten die juist zo verdelend bezig is in de maatschappij.

 15. Nou,bedoelende dat een lefgozer..zoals ie werd genoemd in de media ergens,deze heldhaftige daad in Libanon niet zou durven..daarom vind ik deze daad niet heldhaftig maar brutaal ongehoord opruiend.daarom noemde ik libanon op Ine,ter verduidelijking dat een lef persoon echt lef heeft als ie elders deze daad ook verricht zou hebben.

 16. Zou ik ook gevonden hebben als ayaan in somalie een vrouwenkliniek zou bestormen en vrouwen bevrijde uit handen van clitorisafsnijders,of een vrouwenbeweging opzette in somalie,of een weeshuis voor somalische meiden..maar in nederland je aansluiten bij een club die polariseert en geld ermee maken vind ik niet lefdragend en voor de somalische vrouwen opkomend,tenzij ayaan al haar verdiende geld aan die vrouwen heeft geschonken natuurlijk en een tehuis op heeft gezet en politieke acties tegen somalie verrisch..maar dat heeft ze niet,dus geen lef,geen heldin,maar een oproeistookster klaar

 17. En dat over de ruggen van die arme vrouwen daar,die nietsssss van ayaan haar zogenaamde inzet hebben gemerkt

 18. Uiteraard ben ik tegen geweld,en vind ik dat ambassades tegen ongewenst tuig beveiligd moeten worden middels hekken en veiligheidsmedewerkers die ongewenst gespuis meteen verwijderd.

 19. Natte neel krijste:

  [ Dat zon libanees vluchteling,bekeerde vluchteling of was hij een zogenaamd opgejaagde homo uit libanon ]

  [ Dan had die grote roze dop op die powned microfoon ergens anders gezeten waar de zon niet schijnt ]

  en ga zo verder,

  Ik vind jouw opmerkingen tamelijk raar, en zo’n microfoon in iemands achterste wensen is fysiek zeer ongemakkelijk.

 20. De gasten van PowNed zijn psychische verkrachters. Met geweld(vernedering) dringen ze in de psyche van hun slachtoffers, ze zijn klaar wanneer het slachtoffer publiekelijk beschadigd is. Onder het mom van persvrijheid praten ze het nog goed ook, het korte rokje is nu het foute parkeren of iets dergelijke. Net als in de Romeinse arena doet het publiek de duim omhoog of omlaag op de asociale media. Nu het slachtoffer zich fysiek heeft verdedigd, zijn de toeschouwer boos want hun moderne gladiatoren krijgen koekje van eigen deeg. Nederland is op veel fronten afgegleden.
  (De Telegraaf wilde deze bijdrage natuurlijk niet plaatsen.)

 21. Volgens Opstelten en Teeven indien men (verbaal?) (door een hele ploeg) aangevallen, mag zich men verzeten en verdedigen.

  Wat is hier anders gebeurd?

 22. Pingback: De rotzooi en het antisemitisme van een PVV-minister | Krapuul

Reacties zijn gesloten.