Een oproep Turk te worden uit onverwachte hoek

Herinnert u zich Leefbaar Nederland nog, de partij die de poltieke loopbaan van Pim Fortuijn lanceerde? Ja, Pim, van de islam die hij onbeschroomd een achterlijke cultuur noemde?
Leefbaar Nederland-medeoprichter en medesponsor van Pim Fortuijn, Willem van Kooten heeft als discjockey bij Veronica 192-goed-idee een plaatje opgenomen, een duet met Tineke “Koffietijd” de Nooy. Het is de vraag wie het erbarmelijkst zingt op deze draak van een plaat. Het is waarlijk heel verschrikkelijk.
Maar wie schetst mijn verbazing bij het horen van de b-kant?
Ik hoor het goed. Hier wordt de Nederlander opgeroepen Turk te worden. Turkse koffie te drinken. Een harem aan de Bosporus te beginnen. Word Turk. Een oproep van de oprichter van Leefbaar Nederland.

Tien jaar later zou hij niet volkomen belangeloos maar muzikaal gewaagd dit tot hit draaien. Wat weegt zwaarder? Ik ben geneigd de eerste en misschien wel enige echte Nederlandse radiodeejay uit het Hilversumse veel te vergeven.
Oordeel zelf.
En als u het prachtigs als mp3 wilt laden: op eigen risico.

7 gedachten over “Een oproep Turk te worden uit onverwachte hoek”

  1. Ja, maar Fortuyn moest Leefbaar Nederland dan ook verlaten toen hij zijn meer rabiate taal uit begon te slaan. Dat was niet het idee achter Leefbaar Nederland.

  2. Weet ik wel, Laurent, maar je moet een mooi verhaal niet doodtsjekken 😮

  3. Dank u wel. En een mededeling in de shoutbox is niet ex cathedra. Natururlijk vind ik Laurent geen azijnpisser. 🙂

  4. Tsja die turken hebben het zelf verpest met hun rookverbod daar

    die harem staat me verder wel aan

Reacties zijn gesloten.