Een moetje namens Ome Roon

Het is alweer niet meer kakelvers, dit nieuws, maar het werd dan ook ondergesneeuwd door wat lawaai over Plasterk die de Kamer verkeerd zou hebben voorgelicht – niet het tappen, maar het verkeerd erover praten is ernstig en doet hem aan een zijden draad hangen. Zijde kan heel sterk zijn, een minister die een prachtplan als het onderstaande in zijn portefeuille heeft kan simpelweg niet weggestuurd worden:

Zuid-Holland wordt mogelijk samengevoegd met Zeeland. Minister Ronald Plasterk vindt die combinatie het beste voor de toekomst van de provincies. Volgens zijn woordvoerder is het een plan voor de langere termijn.
Plasterk moet eerst nog zijn voorstel voor een superprovincie van Noord-Holland, Flevoland en Utrecht door de Eerste Kamer zien te krijgen. Op de nieuwe landkaart van de minister blijven van de huidige 12 provincies er 7 over. Ons land gaat daarmee terug naar een soort Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, zoals die van 1588 tot 1795 bestond.

Het idee voor een huwelijk tussen Zuid-Holland en Zeeland is pikant. Oud-commissaris van de koning Jan Franssen lanceerde het plan al tijdens een nieuwjaarstoespraak. Vanuit Zeeland werd toen heel afhoudend gereageerd op de flirt van de grote buur.

Merk op dat “democratie” of “inspraak” (waar is dat woord eigenlijk gebleven?) geen enkele rol spelen, en dat de van hogerhand opgelegde fusie tussen Zuid-Holland en Zeeland als een “huwelijk” wordt aangekondigd.
Zo denkt Bruin II dus over het huwelijk

3 gedachten over “Een moetje namens Ome Roon”

  1. in vlaanderen en limburg werd gesproken over een samengaan van de beide brabanden en de beide limburgen en het stukske zeeuws vlaanderen in een landsdeel zuid nederland.

    Gelukkig dat onze socialist PLasterk de provincie limburg binnen de nederlandse natie weet te houden.

    Wy zyn niets de STAAT is alles.
    maar van een europa voor en door de mensen komt niets terecht

  2. En waarom niet de geschiedenis laten spreken en weer één Holland ??? Omdat dat een te machtig gebied zou worden ?? Met meer dan half de zetels van de eerste kamer te verdelen …

Reacties zijn gesloten.