Een mededeling voor de ambassadeur van Saoedi-Arabië in Nederland

Eergisteren schreef ik hier over het voornemen van de regering van koning Salman in Saoedi-Arabië om enige tientallen mensen die de euvele moed hadden voor hun mening uit te komen te vermoorden.
Onder degenen die onthoofd zullen worden om de bloeddorst van het regime te bevredigen zijn zelfs jongelui die amper meerderjarig zijn, kinderen dus.
Wie ook vermoord gaat worden door het regime van Salman is de 35-jarige Ashrad Fayad, een dichter die zijn religie heeft afgezworen.
Dat is iets wat natuurlijk absoluut niet kan volgens een regime dat net als Geert Wilders meent ‘de wijsheid en de waarheid’ in pacht te hebben.

Nou hebben Salman en de zijnen bij monde van een of andere onderknuppel blijkbaar ook laten weten dat mensen die op social media als Twitter de barbaarsheden waar het zich schuldig aan maakt vergelijken met de praktijken van Daesh (dat overigens door diezelfde barbaren royaal gesteund wordt) wat het regime betreft vervolgd zullen worden.
Ofschoon ik geen Twitter-account heb, heb ik wel een mededeling voor het regime dat in Nederland onder de fancy titel ‘Zijne Excellentie de Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur’ vertegenwoordigd wordt door ene meneer Abdulaziz Abdullah Abdulaziz Abohaimed.
Die mededeling luidt als volgt: Ik vind het vervolgen en het vermoorden van mensen die slechts op vreedzame manier voor hun mening uitkomen en de vrijheid en waardigheid verlangen zulks te kunnen doen misdadig.
Het is een misdadigheid waarvoor superlatieven hopeloos tekort schieten om de weerzinwekkendheid ervan te verwoorden. Maar die misdadigheid is niet verrassend van de kant van een kliek machthebbers die qua beestachtigheid op hetzelfde peil staat als de terreurorganisaties die het gecreëerd heeft dan wel financiert. Een terreurbende als Daesh bijvoorbeeld.
Als de regering van Nederland en de Europese Unie werkelijk serieus zijn over mensenrechten en inderdaad zoals ze pretenderen geschokt zijn over de tientallen doden onlangs in Parijs, verbreken ze per onmiddellijk alle betrekkingen met het regime namens welk de heer Abohaimed de loopjongen in Nederland is.
Saoedi-Arabië heeft de wereld harder nodig dan de wereld Saoedi-Arabië.
De heer Abdulaziz Abdullah Abdulaziz Abohaimed zou ik aanraden eens te rade gaan bij zijn geweten als ie dat heeft en na te denken over de vraag of het niet beter is onmiddellijk te kappen met de bende waar hij zich kennelijk als loopjongen voor leent.
Al was het maar om zich niet ooit een keer te hoeven verantwoorden voor het feit dat ook hij middels zijn functie in dit onmenselijke regime bloed aan zijn handen heeft.
En voor nu: sue me.

1 gedachte over “Een mededeling voor de ambassadeur van Saoedi-Arabië in Nederland”

  1. Pingback: Naschrift bij ‘Een mededeling voor de ambassadeur van Saoedi-Arabië in Nederland’ | Krapuul

Reacties zijn gesloten.