Een heel gezin executeren vanwege een ‘parkeerruzie’??

Lijkt mij een beetje voorbarig Jan Jaap. Dat men in de VS, met immers vaak het wapen bij de hand, één persoon overhoop schiet in een verkeers- of parkeerruzie kan ik me – helaas – nog wel voorstellen. Maar een hele familie executeren? Ik geef toe, het is niet helemaal ondenkbaar,  en zoals je zegt zeker niet in de VS met al die wapens, maar ik vind het toch waarschijnlijker dat hier diepere motieven aan ten grondslag lagen. Ik heb nog nooit gehoord van een hele familie die geëxecuteerd werd vanwege een parkeerruzie, in elk geval.

Lees ook dit eens, bijvoorbeeld.:

“It was execution style, a bullet in every head,” Abu-Salha said Wednesday morning. “This was not a dispute over a parking space; this was a hate crime. This man had picked on my daughter and her husband a couple of times before, and he talked with them with his gun in his belt. And they were uncomfortable with him, but they did not know he would go this far.” (charlotteobserver)

Of was het misschien weer een ‘verwarde man’? Opvallend trouwens dat het ook in de VS blijkbaar weinig publiciteit kreeg.

“De feiten zijn de feiten” zegt Jan Jaap. Maar de beweegredenen van die man zíjn helemaal geen feiten, ook al zeg jij dat Jan Jaap. dat zijn slechts speculaties van jou, en daar zet ik mijn speculaties tegenover. Ik denk dus dat het wel degelijk meer dan een Rijdende-Rechtergeval van een parkeerplaatsruzie was. Ik denk niet dat deze man drie roomblanke Amerikanen overhoop had geschoten.

Overigens, Jan Jaap, als je zegt dat atheïsten geen stigma opgeplakt krijgen; dat mag hier zo zijn, maar juist in de VS wordt men als een totaal normen- en waardenloos individu gezien dat willekeurig welke afgrijselijke daad kan begaan omdat men immers niet geleid wordt door de bijbel, koran of torah waar het goed of slecht betreft.

Dus nogmaals: je oordeel hierover lijkt me erg voorbarig. Ik weet ook nog niet hoe het precies zit, maar ik wacht dan ook eerst eens de conclusies en ontwikkelingen over een en ander af.