Een dode in Charlottesville: waarom het fascisme ons nu mag vermoorden

Vandaag deden in Charlottesville, Virginia, deelnemers aan een fascistische rally wat ze al lang dreigden te doen, met een auto een menigte inrijden en tenminste één persoon vermoorden. We zijn niet verbaasd.

Bij Standing Rock in november blies de politie bijna de arm van de 21-jarige Sophia Wilanksy eraf met een schokgranaat. De wetgevers van Noord-Dakota reageerden niet door het geweld van politie te veroordelen, maar door een wetsvoorstel in te dienen dat het legaal zou maken voor bestuurders om over hen die protesteren heen te rijden.

Bij een anti-fascistische demonstratie in Seattle in januari, die samenviel met de inauguratie van Trump, heeft een Alt-Right aanvaller een ongewapende anti-fascistische demonstrant en IWW-lid genaamd Hex in de buik geschoten, waardoor hij voor enkele weken het ziekenhuis belandde. In eerste instantie stelde de politie de schutter niet in beschuldiging van een misdaad, terwijl ze wel anti-fascistische demonstranten veroordeelden en de repressie opvoerde.

Na de schietpartij in Seattle schreven we dat Alt-Right “er actief aan werkt om een momentum te creëren voor een fascistische beweging die zich niet zal laten weerhouden te moorden”.

De moord op een anti-fascistische demonstrant van vandaag is de eerste die tijdens een demonstratie plaatsvindt. Het zal vermoedelijk niet de laatste zijn.

Wanneer de staat het signaal geeft dat de politie, en andere totalitairen, hen die opstaan tegen racisme en onrecht vrij kunnen aanvallen en verwonden, dan hoeft niemand verrast te zijn als dat blijft gebeuren.

Wanneer de staat het legaal maakt om demonstranten per voertuig te vermoorden, dan hoeft niemand verbaasd te zijn als Alt-Right die uitnodiging aanneemt.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Geschreven op de dag van de moord, 12 augustus 2017, door Crimethinc. Vertaling: Doorbraak