Een centristische partij voor Engeland, terug naar de toekomst!

Zeven Lagerhuisleden van de Labour Party hebben lawaaiig aangekondigd uit de partij te stappen en als “onafhankelijke groep” verder te gaan. Zij houden vast aan hun zetel, zij verkondigen dat zij persoonlijk de voorkeur genieten van de mensen in hun kiesdistrict, en niet als vertegenwoordigers van de partij. Dat betekent dat ze zich niet beschikbaar stellen voor een tussentijdse verkiezing.

Luciana Berger, Chris Leslie, Angela Smith, Gavin Shuker, Mike Gapes, Ann Coffey en Chuka Umuna zijn deze parlementariërs van The Independent Group. Enkelen van hen zijn gekoesterde gasten van de BBC om in praatprogramma’s Jeremy Corbyn af te vallen, een lievelingssport van de BBC. De redenen die zij aanvoeren zijn het standpunt over Brexit van Labour (daar kunnen ze een punt hebben) en het antisemitisme in de partij die tot 2015 geleid werd door Ed Miliband, die nog steeds parlementslid is trouwens.
Centristische politiek in de geest van Tony Blair en Gorden Brown, dat is nou precies waar Engeland (!) op zit te wachten.

Belfast Telegraph

Hun programma:

Young Labour citeert een strijdlied en krijgt schuimbekkende reacties: