Edith Schippers wíl de rambam krijgen en sluit PVV niet uit

Wilders heeft nog maar nèt laten weten dat politici de(het) rambam kunnen krijgen en wie staat er vooraan om te zeggen? Edith Schippers.

Ze wil zich niet uitlaten over de harde voorwaarde die Halbe Zijlstra en Mark Rutte stelden, namelijk dat Wilders zijn Minder-Marokkanenuitspraak terug zou moeten nemen voodat de VVD met de PVV zaken zou kunnen doen. Dat vindt ze namelijk heel democratisch van zichzelf, dat ze ook openstaat voor het regeren met een partij die minder Marokkanen wil regelen. “Iedereen maakt zijn eigen afweging“  Weet je wie ook zijn eigen afw

‘Overigens acht ze de kans dat de VVD werkelijk met de PVV in zee gaat ‘uiterst klein’. ‘Als de PVV wil dat we uit de EU stappen, terug naar de gulden gaan, de grenzen dichtgooien en de zorgkosten verdubbelen, dan gaan we natuurlijk niet met elkaar regeren.’ (Volkskrant)

Nou precies. Die kopvoddentaks, het mogelijk deporteren  van miljoenen moslims, het regelen van minder Marokkanen, het geen afstand willen nemen van aanslagen op AZC’s, daar zit Schippers verder niet zo mee, maar het moet vooral geen geld gaan kosten, zo’n PVV.

Dus waarom zou Schippers geen lijsttrekker kunnen worden, vraagt ze zicht af? Nou Edith, misschien omdat je het moreel kompas van een sluipwesp hebt. Met bijvoorbeeld ook je innige banden met de tabaksindustrie als minister van godbetert volksgezondheid. Maar ja, misschien strekt zo’n kompas wel als aanbeveling bij de VVD (en helaas niet alleen bij de VVD).

Een stem op de VVD is dus een stem op de PVV. Het echte probleem is natuurlijk dat die constatering nauwelijks VVD-stemmers ervan zal overtuigen niet op de VVD te stemmen. Een VVD’er is immers, op enkele gunstige uitzonderingen uit het verleden als een Frans Weisglas of Jozias van Aartsen na, slechts een PVV’er met een (mooiere) stropdas en een minder boerenkinkelig accent.

1 gedachte over “Edith Schippers wíl de rambam krijgen en sluit PVV niet uit”

  1. Pingback: Halbe Zijlstra plaveit de weg voor coalitie met PVV | Krapuul

Reacties zijn gesloten.