Over Ebru Umar: Don’t interfere with the masochist

Gisteren stond er in het gratis krantje Metro een stukje van Ebru Umar. zij ergerde zich aan het gejengel om 4 uur ’s ochtends van een Moskee ter herinnering aan het ochtendgebed. Terecht vroeg ze zich af of je dan niet gewoon een wekker kunt zetten.

Je zou zo kunnen denken dat het haar te doen was om een discussie te ontlokken, maar dit bleek absoluut niet het geval. Als een soort masochist posteerde ze zich achter de twitterknop om eens heerlijk uitgescholden te worden. Al kirrend en genietend liet ze zich de schuttingtaal en verwensingen welgevallen. Nooit probeerde ze de discussie met iemand aan te gaan. Ze had wat ze wenste: Een weldadige lading aan negatieve aandacht. Ze retweette de verwensingen alsof het haar lust en haar leven was. Wat een genot! Al haar Baklava en Libelle stukjes waren steeds roemloos in de vergetelheid geraakt en, samen met Brusselmans (Peter van Vliet), behoorde ze inmiddels tot de kwalitatieve onderkant van Geenstijl. Deze aandacht voelde weldadig en smaakte ongetwijfeld naar meer.
Ik dacht gisteren, laat ik eens een positieve reactie via Twitter laten klinken. Dit verstoorde echter haar ‘verwensingenextase’ en leverde me direct een block op. Don’t interfere with the masochist.

Discussie
Discussie

7 gedachten over “Over Ebru Umar: Don’t interfere with the masochist”

 1. “Ze had wat ze wenste: Een weldadige lading aan negatieve aandacht.”

  Ebru Umar keurig in één zin omschreven.

 2. Altijd, nou ja altijd zo vaak komt het gelukkig niet voor, gaan die columns van Umar ongeveer als volgt: “ik zit op een terras/in een trein/vliegtuig/auto en weet niet waar ik over moet schrijven dus schrijf ik maar over wat een fantasieloos dom rechts wicht ik ben hoi alweer honderd woorden”. Zoiets.

 3. Dit soort creaturen zijn de Krapuul bandbreedte niet waardig. Who the fuck is…… Zou het devies moeten zijn. Is er geen red de tijger topic. Ik maak me er ernstige zorgen over dat zo een mooi dier het niet red vs graaicultuur. En dat meen ik echt.

 4. Mijn hotel in Istanbul was pal bij deze moskee. Het is wel even slikken/schrikken in het holst van de nacht. Je gaat er je nachtrust op inrichten.
  Niet zeuren.

 5. @4, nou Arnold…ik moet eerlijk zeggen dat het me na al die jaren (8+) nogal irriteert dat de vier (!) kerken in mijn directe omgeving, ieder half uur (dag en nacht!) een hels kabaal maken. En dan lopen die kloteklokken ook nog eens niet goed, met een tijdsverschil van tientallen seconden tot een paar minuten.

  Ik zeik er verder niet over, en draai me maar weer eens om.

 6. Dat men op zondagochtend uitslaapt en niet in het algemeen op bijvoorbeeld donderdag heeft van alles met die kerkklokken te maken.
  Dit beseffen en ze af en toe verwensen hoort er bij…

 7. @3 je moet het zo zien: als er geen bandbreedte voor krapuul was geweest had krapuul niet bestaan.

  En vwb red de tijger: leef je uit. Schrijf het op en stuur het in. Je zult hier weinig mensen aantreffen die de tijger niet willen redden.

Reacties zijn gesloten.