Duitse voetbalclub ontslaat speler wegens nazi-sympathieën

De Duitse voetbalclub Chemnitzer FC heeft aanvoerder Daniel Frahn op straat gezet. De geblesseerde Frahn nam afgelopen zaterdag plaats op de tribune, tussen de nazihooligans.

Volgens de club liet Frahn duidelijk blijken te sympathiseren met het gedachtegoed van de beruchte nazihools van “Kaotic Chemnitz“ en de inmiddels opgeheven “NS-Boys”. Omdat Frahn daarmee het imago van de club zwaar beschadigd heeft, besloot Chemnitzer FC  het contract van  de aanvoerder met onmiddellijke ingang te beëindigen.

In maart van dit jaar kreeg Frahn al een boete omdat hij tijdens een wedstrijd meedeed aan een eerbetoon voor de overleden nazi en hooligan Tommy Haller.

De rel rond het eerbetoon leidde ertoe dat voorzitter Thomas Uhlig zijn functie neer moest leggen en een aantal medewerkers een ontslagbrief in de bus kreeg. De club beloofde beterschap en het nieuwe bestuur verklaarde voortaan hard op te zullen treden tegen nazivertoon in en rond het stadion.

Uitgelichte afbeelding: Von Berlinderby – Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18831758