Duitse politieagent maakte lijst van te vermoorden linkse politici

De Duitse politie is de woningen binnengevallen van twee mannen die linkse Duitse politici wilden vermoorden. Een van de mannen is zélf politieagent, de ander zou een advocaat zijn die politiek actief is op gemeenteraadsniveau. Dat laatste is overigens nog niet officieel bevestigd. 

Een van de invallen vond plaats in Rostock, al decennia een extreemrechts bolwerk. De invallen werden uitgevoerd door de Bundespolizei, de federale politiedienst. Uit angst voor lekken werd de lokale Hermandad van tevoren niet op de hoogte gesteld van de invallen.

De verdachten zijn ervan overtuigd dat Duitsland als gevolg van immigratie op het punt van instorten staat.  Om zich op die instorting voor te bereiden, had men alvast maar voedsel en wapens ingeslagen. Een lijst van te vermoorden ‘volksvijanden’ mocht natuurlijk niet ontbreken. In hoeverre de twee verdachten daadwerkelijk voorbereidingen hebben getroffen voor het plegen van de moorden is niet duidelijk. Overigens werd merkwaardig genoeg niemand gearresteerd, iets waar de combinatie dodenlijst + wapens toch voldoende aanleiding toe lijkt te bieden.

Bron: Huffpost