Duitse politica: schiet vluchtelingen bij de grens neer

Frauke Petry
Na voorzitter Frauke Petry heeft nu ook vice-voorzitter Beatrice von Storch van de extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD) gezegd dat de politie het vuur mag openen op vluchtelingen die illegaal proberen de grens over te steken. Op Facebook schrijft Von Storch:

Wie het HALT aan onze grens niet accepteert, valt ons aan. En tegen aanvallen mogen we ons verdedigen.

Op de vraag of er ook op kinderen geschoten mag worden antwoordt Von Storch met een simpel “ja”.

Frauke Petry had in de krant Mannheimer Morgen al eerder gezegd dat de politie in noodgevallen het vuur mag openen op vluchtelingen die de grens proberen over te steken, wat haar vanuit het politieke midden op furieuze reacties kwam te staan. Vice-kanselier Sigmar Gabriel (SPD) eiste dat de AfD onder permanent toezicht van de veiligheidsdiensten komt te staan. De plaatsvervangend voorzitter van de Duitse politiebond verklaarde dat de politie nooit het vuur zou open op vluchtelingen en noemde haar uitlatingen “radicaal en mensenverachtend”.

De AfD begon als eurosceptische partij, geleid door bedaagde, conservatieve heren in krijtjespak. Medio vorig jaar vond er een coup plaats waarbij de bedaagde heren plaats moesten maken voor uitgesproken racisten als Petry en Von Storch. De partij is een giftige anti-immigranten campagne gaan voeren die haar electoraal geen windeieren heeft gelegd. Volgens sommige peilingen zou ze inmiddels op 12% van de stemmen kunnen rekenen.

Bron: taz