Duitse nazi’s opgepakt wegens het beramen van aanslagen op ‘buitenlanders’ en politieke tegenstanders

De Duitse politie heeft vandaag zes van Wierd Duk’s bezorgde burgers neonazi’s uit Chemnitz en Beieren opgepakt op verdenking van het oprichten van een terroristische organisatie. Ze zouden onder de naam “Revolution Chemnitz” aanslagen beraamd hebben op ‘buitenlanders’ en politieke tegenstanders. Een zevende verdachte is al op 14 september gearresteerd.

Volgens het OM behoren alle verdachten tot de nazi- en hooliganscene in Chemnitz, waarin ze een leidende rol zouden spelen. Half september hebben de verdachten “Revolution Chemnitz” opgericht. De eerder opgepakte Christian K. zou de informele leider van het gezelschap zijn.

De groep wilde de democratische rechtsstaat met gebruik van geweld vernietigen. Daartoe zou ze aanslagen voorbereid hebben op buitenlanders (lees: iedereen met een donker uiterlijk) en politieke tegenstanders, waaronder politici en ‘vertegenwoordigers van het establishment’. De groep zou bezig zijn geweest met de aankoop van semi-automatische vuurwapens. Twee weken gelden zouden ze in Chemnitz als ’test’ een aantal mensen met een buitenlands uiterlijk aangevallen hebben. De groep presenteerde zich daarbij als burgerwacht en eiste van Duitsers dat ze hun identiteitsbewijs lieten zien.

De Saksische minister van Binnenlandse Zaken sprak van een ‘beslissende slag tegen het rechtsextremisme’, maar dat is natuurlijk hopeloos naïef. Dit is slechts het topje van de ijsberg. De fractie van Die Linke eist een harder optreden tegen neonazi’s en een einde aan de vergoelijking van extreemrechts geweld, wat me een wat realistischer inschatting lijkt.

Bron: Neues Deutschland