DTG roept op tot geweld tijdens anti-azc demonstratie zaterdag

Ondanks de verzekering van organisator Arie Huisman dat het aangekondigde anti-AZC protest van zaterdag 20 februari op het Raadhuisplein in Ede een ‘vreedzame demonstratie’ moet worden, wordt er op de facebookpagina van het event herhaaldelijk opgeroepen tot geweld, met name naar mensen die zich uitspreken vóór vluchtelingen. Het merendeel van de oproepen tot geweld gebeurt door leden van de DTG (Demonstranten Tegen Gemeenten), die het protest organiseren.

In reactie op de noodverordening en de aangekondigde tegendemonstratie, wordt tot tweemaal toe gesproken over het meenemen van vuurwapens. Ook dreigt één van de anti-AZC’ers om linkse demonstranten met de auto te zullen aanrijden.

Op de facebookpagina van DTG Nederland staan behalve gewelddadige uitspraken (“Gewoon kapot schieten die handel”) ook expliciet racistische teksten (“schapenneukers”) en wordt Anders Breivik verheerlijkt. Breivik was degene die 2011 in Noorwegen 77 jongeren doodschoot en daarbij verklaarde geïnspireerd te zijn door Geert Wilders.
3903914
3903913
(verscheen eerder op EdeStad.nl)