Drugs zijn leuk

Roesstoffen zijn zo oud als de mensheid. Gewoon voor de lol of om je een beetje beter te voelen. Opium, Qat, cocabladeren kauwen, alcohol, weed, hash, tabak pruimen en roken, paddestoelen, koffie drinken, guarana, LSD en noem maar op. Zuivere heroïne is ook fijn. Het gedoe er omheen natuurlijk niet. Verslaafd zijn is niet leuk, helemaal niet, maar daar heb ik het nu niet over.

Het gaat me om de hypocrisie waarmee alle drugs op een grote hoop worden geveegd en er selectief verboden wordt. Juist het meest onschuldige moet weg. Er is voor de Staat niets aan te verdienen of het zijn maar rare buitenlandse gewoontes zoals het kauwen van Qat. Verbieden dus. Joost mag weten waarom Somaliërs niet gewoon lekker hun Qatjes mogen kauwen.

De verkoop van qat zorgt volgens verschillende mediaberichten voor overlast op straat, met name rondom de grote distributiepunten waar men met auto’s grote hoeveelheden qat komt kopen. Op kleinere schaal zouden gebruikers voor verstoring van de openbare orde zorgen door geluidsoverlast te veroorzaken en bv. door veelvuldig op de grond te spugen.

Poe poe poe, tut tut tut, wat een toestanden toch. Er werden zelfs door Çörüz van het CDA aan Teeven kamervragen over gesteld.

Deelt u de mening dat qat verboden moet worden omdat de handel in qat
overlast, verloedering en verkeersveiligheidproblemen met zich
meebrengt naast het eerder genoemde argument dat qat opbrengsten
gebruikt worden ter financiering van terroristische groeperingen?

Welke mogelijkheden (instrumenten) heeft het bestuur van Uithoorn om
de verloedering en de overlast van qat aan te pakken?

Qat_man
HAPPY QATMAN: MAGNIE IN NEDERLAND

Alcohol en tabak mogen blijven want die leveren flink veel geld op. Auto’s ook, net als kerncentrales, de VVD, PVV en de PvdA. Veel enger en erger voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid allemaal.

Blaadjes kauwen is gevaarlijk en die mensen spugen op de grond, weg ermee. Alles verbieden wat leuk zou kunnen zijn, waarom ook niet?

9 gedachten over “Drugs zijn leuk”

 1. de truttenrevolutie is in volle gang en ze zitten overal – niet op zn minst hier op krapuul.

  Jongeren wordt het puberen verboden
  Rokers het roken
  muzikanten de muziek

  allemaal in het kader van huilie huilie overlast

  ondertussen zijn de tutten roberspierres in tranen met tuiten als een Lou Reed de pijp aan Maarten geeft zonder besef dat die leuke plaatjes in hun kast in hun dictatuur nooit gemaakt zouden zijn.
  De eeuwige zeiklijster heeft haar zin gekregen .
  Of het nu om zwarte piet gaat of om spelende kinderen of feestende mensen .
  Het mag niet het zal niet en het wordt niet.

  En die kwalijke zaken worden zowel door links als rechts gesteund.
  In heel Europa zijn er mensen op straat voor de gezelligheid maar in Nederland is dat niet gezellig daar heten het Hangjongeren of Hangbejaarden en die zorgen voor OVERLAST .

  Nou zeiklijsters als jullie het allemaal zo kut vinden dat andere mensen roken, hangen, drinken, feesten, neuken, lachen, kauwen, eten, snoepen, knabbelen, dansen, juichen, vieren, zitten, staan, krabben, zoenen en verliefd worden waarom gaan jullie dan niet in Saoedi Arabië wonen ; daar mag ook niks en er is ruimte zat of is het jullie je er gewoon om te doen?
  Zoals in dat filmpje van draadstaal waar twee bejaarden woedend zijn omdat de gemeente de hangjongeren heeft weggejaagd en dat ze nu helemaal met de bus naar het centrum moeten om zich te kunnen ergeren.

  Er is in ieder geval een tweedeling in de samenleving tussen zeilijsters en normale mensen . Die is erger dan rechts en links dan neger en blanke dan man en vrouw.
  Zoals Han van der Horst ooit treffend opmerkte :
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/24125_zwarte_piet_en_de_zeiklijsters/

 2. schuldig
  maar ik verbied mensen verder niets
  ik zeik tegen zeikerds
  moet wel de taal spreken natuurlijk

  kan ik ook anders doen maar dan mag jij voor tolk spelen

 3. En de mensen hebben niet door dat al deze verboden gemaakt worden door mensen die verslaafd zijn aan de ergste drug die er bestaat: MACHT.

 4. klopt

  een goede werknemer rookt niet en drinkt niet en gaat niet naar nachtelijke concerten
  een goede werknemer zorgt ervoor dat zijn lichaam optimaal beschikbaar is voor de arbeid
  een goede werknemer wordt stokoud ondanks dat ie is afgeschreven voor zn 40e

  je moet niet de illusie hebben dat je lichaam van jou is . jouw lichaam is van de aandeelhouders en die bepalen wat jij er mee mag doen !

 5. “Alcohol en tabak mogen blijven want die leveren flink veel geld op. Auto’s ook, net als kerncentrales, de VVD, PVV en de PvdA. Veel enger en erger voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid allemaal.”
  En wat te denken van types als Nico Lefferts….

 6. “Drugs zijn leuk”

  Zou ik niet weten.
  Wat ik weet is dat er progressievere landen dan Nederland zijn, net als Uruguay waar het President heeft zich openbaar voor het volk voorgenomen om met 1500 euro salaris per maand te leven en tevens is Uruguay de eerste land die wiet gelegaliseerd heeft.

 7. Christelijke politieke partijen houden zich beter verre van beleidsmaken over drugs. Zoals helaas al te vaak is gebleken, hebben die politici niets met aantoonbare wetenschappelijke feiten, of ze kiezen uiterst selectief uit de verchillende rapporten, nagenoeg altijd de kern volledig voorbij gaande. En dan met name Çörüz en Oskam. Zelfde gaat op voor types als Opstelten cs.

  Zie o.a:
  http://www.voc-nederland.org

  En laat ik ‘es een (amerikaans) wetenschapper noemen, die 180 graden is omgedraaid, als het op bijv. Cannabis aankomt.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Sanjay_Gupta

Reacties zijn gesloten.