Drenthe schiet provinciegrensoverschrijdend groot wild af, zo doe je dat!

Kom je zonder toestemming de provinciegrens over? Dan schieten we je af. Dat zouden te veel Nederlanders niet alleen met groot wild doen.

Maar hoe komen mensen er nu toch bij dat er grenzen zijn? En dat dieren die kennen of snappen? De wereld is gewoon van de dieren en dat moet zo blijven. De mens is een zoogdier en wil zijn wil opleggen aan alle andere dieren. De een omdat het in een of ander oud boek staat de ander omdat het door een kronkel in het hoofd komt en sommigen hebben beiden. Die mogen toch ook gewoon blijven leven? Worden niet afgeschoten als gevaarlijk?

Leuk hoor die natuur, maar het moet niet te natuurlijk worden!

 

4 gedachten over “Drenthe schiet provinciegrensoverschrijdend groot wild af, zo doe je dat!”

 1. Even eerst weer een vraag: hoe weten ze in Drenthe welke dieren vreemd zijn en dus mogelijk van een andere provincie komen?

  Wordt er eerst een degelijke documenten controle uitgevoerd?

  Of is het gewoon lekker afschieten want schietgraag jager wil lekker zoveel mogelijk doden?

 2. Verkeersonveilige situaties? Door dieren? Als ik over de N376 rijd maak ik me eerder zorgen over andere weggebruikers. Laat staan de fratsen die ik tegenkom op de A28 of de Friesland route.

  Ik vermoed dan ook dat het louter om de belangen van de boeren gaat.

 3. Nexus m., In nederland mogen edelherten, damherten en zwijnen maar op een paar plaatsen wettelijk verblijven. Dat is op de veluwe en de oostvaardersplassen, en deze gebieden zijn afgezet met hoog gaas om ze daar binnen te houden. Alle dieren daarbuiten mogen en worden afgeschoten. Wordt een edelhert in drenthe gezien dan komt hij dus uit Duitsland.

  Raar he? Jarenlang was dit goed omdat er niet genoeg dieren in Duitsland waren om te migreren. Maar nu zijn er in Duitsland zoveel herten en zwijnen dat ze nu massaal over de grens komen kijken.
  En aan de jagers ligt dit niet want ook zij zouden liever overal in Nederland deze soorten zien.
  KORTOM: Aanpassen die wet zodat overal deze dieren mogen lopen!

 4. Misschien zijn er teveel mensen, laten we die ook maar opruimen. Dit is net zo’n absurde uitspraak.

Reacties zijn gesloten.