Dossier PVV-Groningen (2): Dennis Ram

Dit artikel verscheen eerder op de website van Karel ten Haaf: Kortsluiting.

Lees hier “Dossier PVV-Groningen (1): Erik Geel”

Gisteren, 21 februari 2011, bezocht Geert Wilders de provincie Groningen. Tijdens zijn bliksembezoek zei hij voor de camera’s van RTV Noord: ‘Wat ik de mensen hier te bieden heb, is een fantastische PVV-lijst.’ De Leider voelde zich even later geroepen om nogmaals te onderstrepen (‘ondersteunen’) ‘dat we hier goede kandidaten hebben.’

Eén van de goede kandidaten op de fantastische PVV-lijst is nummer 5: Dennis Ram (30 maart 1974), woonachtig in de stad Groningen aan de Bankastraat.
De man linksonder op de foto, met startnummer 19677, dat is hem tijdens de 4 Mijl van Groningen in 2009:

Zoals het een goed PVV-kandidaat betaamt, is Dennis Ram fanatiek tegen de muliticulturele samenleving en weet hij zijn standpunten genuanceerd onder woorden te brengen:

Waarom is de PVV ook alweer zo tegen de “multicul”? Nou, bijvoorbeeld omdat “de islam” vrouwen discrimineert – en vrouwendiscriminatie is uit den boze voor de PVV.
Wat vindt Dennis Ram ervan dat vrouwen voor hetzelfde werk minder betaald krijgen dan mannen?

Kortom: het verschil in beloning is biologisch verklaarbaar en dus terecht, aldus PVV-kandidaat Ram, die iedere mannelijke (mede)verantwoordelijkheid voor zwangerschap afwijst.
De mindere betaling heeft echter niet alleen een biologische oorzaak, er is ook een sociale component: volgens Rat (oeps! slip of the qwerty) – herstel: volgens Ram wordt het verschil tussen mannen en vrouwen in stand gehouden door sociale wetgeving:Wanneer een politieke vriend van hem ervan wordt beschuldigd zijn zwangere vrouw zodanig mishandeld te hebben dat ze moest worden opgenomen in een ziekenhuis, stelt Dennis Ram dat vrouwen die het hospitaal worden in gemept daar vaak zelf om vragen; huiselijk geweld is volgens hem dus een kwestie van eigen schuld, dikke bult – en wie het niet met PVV-kandidaat Ram eens is discrimineert mannen en is dus een seksist:Ram, Dennis Ram, what’s in a name?

14 gedachten over “Dossier PVV-Groningen (2): Dennis Ram”

 1. En geen eens kennis van zaken , zwangerschapsverlof is mede door de EU bepaald en dus ook in Italië mogelijk … Als het daar zodanig uitgehold is dat er niets van over is daar zou hij eens bij mede ultrarechtse populist Berlusconi moeten gaan zeuren ..

 2. Het wordt erger en erger en erger………………..waar haalt Geert al die idioten toch vandaan…… 😥
  Nou ja logisch eigenlijk, want welk weldenkend mens wil er nou met de pvv geassocieerd worden…?!

 3. Ram maakt weer van die heerlijk naïeve opmerkingen over de VS. Sommige staten kennen wel bijstand; anderen niet. Er zijn ook staten waar je als jonge alleenstaande moeder extra hulp kunt krijgen.

  De vrouwenemancipatie is in de Scandinavische landen verder dan in de VS en hier. Daar is de wetgeving veel socialer en zijn vrouwen in de jaren 50 en 60 gaan werken in plaats van dat er ongeschoolde arbeidsmigranten werden geïmporteerd. Dennis Ram heeft geen enkel inzicht in geschiedenis en andere samenlevingen. Dat is ook logisch als je tegen de multiculturele samenleving bent, want met kennis van zaken zou je die visie moeten bijstellen. De verafgode VS is multicultureel en Nederland is dat ook al eeuwen.

 4. Ja vrouwen had jullie maar geen bandeloze sex moeten hebben (zegt F. Agema). Het recht op abortus gaan we binnenkort mbv de SGP inperken (zegt H. Brinkman). En als dat allemaal niet helpt, dan maar een boete (zegt D. Ram). Zie ik hier een patroon eindigend bij het aanrecht? Het begint me te verbazen dat de PVV vrouwelijke afgevaardigden in de TK heeft.

 5. #5 Piotr, ik zou daar wel eens een onderzoek naar willen om dat vast te stellen. 😀 Zijn het geen verkleedde mannen?

 6. Op Schiphol staan scanner die dat inzicht kunnen verschaffen. Daar waag ik mijn handen 😀 niet aan. 😀

 7. En mannen zijn weer een stuk minder produktief omdat ze de hele tijd aan vrouwen lopen te denken. Dus dat kan je weer wegstrepen tegen het sommetje van meneer Ram. (ik weet er alles van want ik ben er zelf één.)

  Ik dacht trouwens dat alleen ‘onze hoogstaande cultuur bedreigende primitieve moslims’ het patent hadden op gedachtenkronkels à la Ram?

 8. #7 Piotr, ja zat ook met dat dilemma, hoe kun je dat onderzoeken zonder eh vies te worden. Maar prima oplossing! 😀 Nu alleen nog slachtoffer die moet kijken. 👿

 9. Je zou er puntsgewijs op in kunnen gaan maar het triest uitgevente schamel geestelijk goed van deze `Dennis Ram’, (meen ik) is zó tenenkrommend plat geformuleerd dat ik me als Friese Noorderling niet kan voorstellen dat een nuchtere Groninger, daar intrapt. Zelfs Anton Mussert zou zich in schaamte hebben gewenteld bij uiting van dergelijke platitudes door een zijner Gouwleiders. 😆

 10. Waarom weer het concentreren op de kandidaten. Stemmen PVVers alleen op personen en niet op de plannen van hun partij? Constant maar dat onderstrepen dat de kandidaten zo goed zijn. Man daar twijfel ik bij geen partij aan, maar ik kijk meer naar de standpunten. Maar goed ik ben dan ook ouderwets.

 11. #11
  behalve dat ik van de PVV last moet hebben van m’n Turkse buurman en een hekel aan Marokkaanse collega’s (wat op een enkele uitzondering na voorheen nooit zo was), en als ik die last en die hekel niet heb ben ik een ‘dhimmie’, zie ik weinig consistents in die plannen en standpunten. Die zwalken alle kanten op, en vooral vlak na de verkiezingen worden die moeiteloos ingeruild voor VVD-standpunten…

 12. Het gaat er toch gewoon om dat Geert een Geniale Lijder is; de rest van die kandidaten zijn allemaal maar bijzaak. Nuttige idioten, nodig om NL te bevrijden van de dictatuur van GroenLinks en de PvdA waar we al sinds de Slag bij Nieuwpoort onder zuchten.

 13. De heer Ram weet het waarschijnlijk niet, maar zijn argumenten voor een geringer inkomen voor vrouwen worden ook in de islamitische wereld graag gehanteerd.

Reacties zijn gesloten.