Doodzieke Chinese asielzoeker op straat geschopt

Dachten zeker dat het vanzelf wel lekker opruimde. Het is toch godgeklaagd in dit land? Iemand die zo ziek is, gewoon op straat schoppen en u zoekt het maar uit. Gelukkig hebben we hier nog niet het achterlijke gezondheidssysteem als in de VS, daar zou de man niet geholpen zijn, want geen verzekering. Hoeveel meer mensen is dit lot beschoren? Wat zijn dat voor instanties die zieke mensen de straat op schopt om weg te laten rotten?

16 gedachten over “Doodzieke Chinese asielzoeker op straat geschopt”

 1. Het maakt niet veel uit, want de gezondheidszorg in opsluitcentra voor vreemdelingen komt neer op een paracetamol voor alle kwalen, van open tbc tot kanker.

 2. @Keira:

  [ Wat zijn dat voor instanties die zieke mensen de straat op schopt om weg te laten rotten?]

  Het zijn geen instanties maar mensen Keira. Slechte mensen, die over lijken gaan, en daar komen er steeds méér van.

 3. LRD je hebt gelijk en Arnold, jij ook helaas. Misschien was hij zo wel beter af, kwam zo wel in een degelijk ziekenhuis.

 4. Ik wist niet dat zoiets nog voorkwam in ons land…. Onmenselijk..
  Hoe kan de persoon die hier verantwoordelijk voor was, ’s avonds nog rustig slapen?

 5. @4: DF:

  [ Hoe kan de persoon die hier verantwoordelijk voor was, ‘s avonds nog rustig slapen? ]

  In feite is iedereen die dit rechtse systeem steunt, of zijn/haar kop dichthoudt, schuldig. Pakweg 60% van de kiezers.

 6. #5

  “In feite is iedereen die dit rechtse systeem steunt, of zijn/haar kop dichthoudt, schuldig””

  Een soortgelijke opmerking heb ik gemaakt tijdens het voorlaatste buurtfeestje, voor het laatste feestje ben ik niet meer uitgenodigd.

 7. @4 niet dat het nog voor komt, maar het komt wéér voor en steeds vaker.

  De IND en dientst terugkeer en vertrek zijn corrupt en de politiek staat erbij en kijkt ernaar.
  De lijst schendingen van de mensenrechten wordt langer en langer.
  gesol met kinderen en zieken is allang normaal

  http://bit.ly/wYgpiF
  http://www.refdag.nl/opinie/ind_weigert_verblijfsvergunning_op_onterechte_gronden_1_569939
  http://www.tekenvoorrechtvaardigheidinnederland.nl/wat-is-er-aan-de-hand.html

  enzovoorts

 8. Het verzekeringssysteem in de VS is crimineel. Gevallen van mensen die een amputatie ondergaan, omdat ze een dure behandeling niet kunnen betalen, waren al bekend, maar nu heeft dit systeem dus al mensenlevens gekost (ik vraag mij af hoeveel mensen er zijn overleden aan aandoeningen die makkelijk te behandelen waren, maar waarvoor ze het geld niet hadden) Artsen mogen dan de eed van Hippocrates afleggen, de ziektekostenverzekeraars hebben de eed van Mammon afgelegd.
  Overigens wordt er ook in Europa met mensenlevens gespeeld. Zo las ik een hele tijd geleden (ik weet niet meer wanneer) op de Belgische teletekst een verhaal over een Belgische werkgever die een illegale Roemeen in dienst had, die een arbeidsongeluk kreeg. In plaats van de man naar een ziekenhuis te brengen met het risico een boete te krijgen omdat de man illegaal voor zijn bedrijf werkte, dumpte de werkgever de ongelukkige Roemeen in een afgelegen bos, alwaar hij overleed. Kunnen deze schuldigen nog wel met een gerust geweten slapen? Nou ja, misschien heb je geen last van dingen die je niet hebt.

 9. Even correctie, in de VS heb je nog staatsziekenhuizen.
  Weiger een particuliere ziekenhuis een patiënt zorg dan kun je
  altijd terecht in een staatsziekenhuis (daar wordt je op zeker geholpen).
  Maar de zorg is er stukken minder dan die van de particuliere ziekenhuizen.

 10. @10

  Ook niet helemaal juist , staatsziekenhuizen bestaan in maar een paar staten en op de veteranen-ziekenhuizen is ook flink bezuinigd , maar wat je nog wel heb zijn wat voorzieningen op ideële gronden , met lange wachtlijsten ..

  @4 @5
  De ontwerper is net opgestapt als fractievoorzitter van de PvdA , zijn opvolgster en uitbouwster van het ontwerp word als zijn opvolgster als fractievoorzitter genoemd …

 11. #5, helemaal waar.
  #4,#6 – doe ik ook niet aan mee want ik val net als jij altijd uit de toon.

  Leuk dat we het nu over het Gezondheidszorg hebben die door deze regering ingevoerd wordt.
  Het gaat straks alleen om winst halen door de schadeverzekeraars en geen menselijkheid meer.

 12. Bovendien: een chinees die hier asiel heeft aangevraagt en word teruggestuurt naar China wacht geen fijne ontvangst kan ik iedereen verzekeren. Die word bij de eerste tussenstop in China al met geweld uit het vliegtuig gehaald, word van de trap gelazert en krijgt nog voor ie uit het zicht verdwijnt een enorm pak slaag tot ie niet meer beweegt.

  Vervolgens hoor je nooit meer wat van de persoon in kwestie.
  Erg onprettige taferelen die je bijblijven.

 13. De ambtenaren die beslissen dat ze iemand veilig terug kunnen sturen verdienen zelf bijna net zo een pak slaag om te zien wat ze zelf met “veilig” bedoelen.

 14. Het is echt niet normaal wat in Nederland gebeurt ik ben al 11 jaar hier sinds mijn 13 , ik was 7 jaar uitgeprocedeerd, zonder verzekering ik kreeg 70 euro voor mijn en mijn dochter, vorige jaar juli heb ik een nieuw aanvraag ingediend tot heden geen antwoord van IND en sinds maart 2011 moest ik en mijn dochter van de studiefinanciering van mijn vriend leven . ik kan nog veel vertellen maar ja anders wort een boek….

Reacties zijn gesloten.