Dondert de VS de “fiscal cliff ” af?

De fiscal cliff, paniek in de tent daar, het betekent een verhoging van belastingen en daar moeten de meeste Amerikanen niks van hebben.

De Democraten willen dat mensen met inkomens boven de 400.000 dollar per jaar méér belasting gaan betalen. De Democraten vinden dat redelijk, de Republikeinen willen de mensen tot een miljoen dollar met rust laten, want guttegut die hebben het al zo zwaar. Als ze dus niet vandaag of morgen tot overeenstemming komen, gaan er automatisch allerlei bezuinigingen uitgestort worden over het land van ongeveer 500 miljard dollar.

Er zit natuurlijk een enge adder onder het gras. Vooral de armen zullen de dupe worden. Ook het leger, maar daar kan ik niet mee zitten.

Nooduitkeringen voor mensen die langer dan een half jaar werkloos zijn, komen te vervallen. Dat raakt per 1 januari al meteen ongeveer twee miljoen Amerikanen.
Ook op de zorgvoorzieningen voor allerarmsten (Medicaid) en gepensioneerden (Medicare) zal gekort worden.

En waar gaat de discussie nu over? Jawel hoor, wat betekent dat nou voor de economie, is het goed of slecht. Geen woord over de misère van de armen.

Zo doe je dat in de “vrije markt”. Jaag mensen eerst de stuipen op het lijf door te zeggen dat je het ravijn in zal storten, en het volk zal alles pikken. De Grootgraaiers hebben weer hun zin. Het lijkt zo alsof niemand schuldig is aan het getreiter van de armen. Ideetje voor Bruin 2 ? Kom je boven de 3% teveel aan begrotingsuitgaven, mag niet van Brussel namelijk, dan automatisch korten op de uitkeringen en de zorg. Niks aan te doen. Is wetje. We kunnen niet anders.

1 gedachte over “Dondert de VS de “fiscal cliff ” af?”

 1. Maak u maar geen zorgen.
  Mocht 1 jan. nog geen akkoord zijn, worden de maatregelen stap voor stap ingevoerd.
  Dat betekent dat er nog minstens 2 weken zijn om tot een akkoord te komen.
  Wat wel van invloed kan zijn, is de in februari bereikt schuldplafond van 16.400.000.000.000 dollar.
  Overigens dacht ik dat de democraten boven 250.000 dollar belasting verhoging willen.
  En inderdaad gaat het ook nu om technische punten.
  Geen enkel mededogen voor diegenen die er het slachtoffer van worden.
  We leven nu eenmaal in een financiele dictatuur.

Reacties zijn gesloten.