Donald Trump jr.’s emails: het begin van het einde?

Het is frustrerend geweest, hoe de ene enormiteit na de andere absurde gebeurtenis of duidelijke overtredingen van de meest basale fatsoensnormen, dan wel regels waaraan bestuurders zich dienen te houden Donald Trump en zijn regime niet schenen te kunnen raken.

By Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America – Donald Trump, Jr., CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52590947

Ik denk echter dat het begin van het einde daar is, nu expliciet duidelijk is geworden dat zijn zoon Donald Trump jr. samen met Trump sr’s campagneleider Paul Manafort en schoonzoon Jared Kushner welbewust een gesprek met een Russische advocate hebben gehad die dicht bij het regime Poetin staat, teneinde schadelijke informatie over Hillary Clinton te verkrijgen. Die zij vervolgens niet gaf, maar dat wisten ze dus niet van tevoren. Donald Trump jr. probeert het als excuus te gebruiken dat hij er compleet in gelopen is.

Toegegeven, technisch gezien raakt dit Donald Trump sr. nog niet direct, maar dit is te dichtbij, en in flagrante tegenspraak met de beweringen van het regime Trump dat de campagne nooit in contact is geweest met Russen.

Muziekuitgever Rob Goldstone stond in contact met een Russische popmuzikant Emin Agalarov, wiens vader Aras Agalarov weer een vastgoedmagnaat (’de Russische Donald Trump’) is met nauwe banden met Poetin. Hij mailde aan Donald Trump jr.:

“Emin just called and asked me to contact you with something very interesting,” publicist Rob Goldstone emailed Trump Jr. in June 2016. “The Crown prosecutor of Russia met with his father Aras this morning and in their meeting offered to provide the Trump campaign with some official documents and information that would incriminate Hillary and her dealings with Russia and would be very useful to your father.”

De belangrijkste zinnen:

Rob Goldstone:

“This is obviously very high level and sensitive information but is part of Russia and its government support for Mr. Trump”

Donald Trump jr.:

“If it’s what you say, I love it especially later in the summer,” he wrote.”

Merkwaardig overigens dat Clinton volgens de opsteller van de email óók al banden met Rusland zou hebben? Dus de Russen steunen Trump, maar hebben ook banden met Clinton? Misschien hebben de Russen, immers ooit decennia-lang schaakkampioenen leverend, gewoon beide kanten van de Amerikaanse politiek in hun zak en ze daarmee schaakmat gezet.

Goldstone offered to send the information directly to Trump, who had then largely sealed the Republican nomination for president, but said since the information was “ultra sensitive” he wanted to reach out to Trump Jr. first instead.

Dus het directe contact met de huidige president was er wel, de man had Trump sr. direct kunnen bereiken als hij wou, maar zag wellicht de politieke gevoeligheid ervan.

Juridisch niet makkelijk te overzien waar dit toe kan leiden, maar ik heb het idee dat het nu te dichtbij aan het komen is. Trump is nu toch echt in Trouble.

Bron:Washington Post