“Donald Trump is het rauwe naakte gelaat van het economisch systeem”

Journalist Paul Jay is oprichter van de Amerikaanse progressieve internetzender TheRealNews. Die werkt volledig met individuele schenkingen en weigert elke vorm van commerciële steun. Dit is Jay’s analyse van Donald Trump en zijn pleidooi voor onafhankelijke media van en door het volk, los van de grote politieke en economische machten.

“Donald Trump is geen aberratie. Hij is het rauwe en naakte gelaat van een economisch systeem dat speculanten besprenkelt met obscene rijkdom en politieke macht. “Ik gebruik emotie voor de velen en reserveer rede voor de enkelen.” Dit is een citaat dat aan Adolf Hitler wordt toegewezen.”

“Donald Trump is niet de enige acteur op het politieke, toneel die zulke methodes genegen is. Het zijn de leiders van beide politieke partijen en de grote mediabedrijven die deze golf van uiterst rechts populisme mogelijk hebben gemaakt.”

“Of het nu de charmerende glimlach is van Democratische leiders of de religieuze koorts en patriottische ijver van het Republikeins establishment, beiden bieden ze supergroot vertrouwen aan de superrijken. Volgens een IBS-rapport heeft de Forbes-lijst van 400 grootste Amerikaanse miljardairs meer rijkdom dan de 61 procent van de minst verdienende Amerikanen.”

“Tijdens de jaren van de regering van president Obama ving de top één procent van de bevolking 95 procent van de toename van het nationaal inkomen na de recessie. Dit is een erfenis die Hillary Clinton verdedigt en belooft verder te zetten.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be