Doek valt voor Caribische uitzendingen Wereldomroep

Op 27 september aanstaande stoppen de uitzendingen van de Wereldomroep naar Suriname en Caribisch Nederland (voormalige Nederlandse Antillen). Er komt daarmee een einde aan onder andere Nieuwslijn Suriname, Linea Recta en Canta America alsmede de Papiament-uitzendingen Aworaki.
Door de bezuinigingen van de Nederlandse regering is er bij de Wereldomroep geen taak meer voor de Caribische redactie. De Wereldomroep blikt terug op de uitzendingen voor Suriname en Carabisch Nederland met een speciale afscheidsuitzending.

Bron.

Natuurlijk zou er wel een “taak” zijn voor de Caribische redactie van de Wereldomroep, maar de vingerlikkende bruine bewindsluitjes knijpen de publieke omroep met plezier af – juist ook het visitekaartje van Nederland – omdat ze zelf bij voorkeur naar Skaai Reedio, Veronica en ten hoogste naar RTL4 gapen en vinden dat iedereen het daarmee moet doen.
Laatste programma hedenavond 18-21 uur Nederlandse tijd.

2 gedachten over “Doek valt voor Caribische uitzendingen Wereldomroep”

  1. er wijzigt wel meer.

    nu de

    DutchAbroad.nl, onze eigen organisatie. Voortgekomen uit de vertrouwde waarden en tradities van de Wereldomroep, met een eigen karakter en een nieuw gezicht.

    ik geloof 59 euro per jaar, een abonnement. als je er zin in hebt.

  2. Intussen verdwijnt ook Radio Svoboda uit de lucht: http://www.themoscowtimes.com/news/article/kicked-off-airwaves-radio-liberty-rethinks-strategy/468703.html. Een Amerikaanse propagandazender? Jawel, maar wel een met een lange historie waarin veel inwoners van de Sovjet-Unie (en via Radio Free Europe in Oost-Europa) redelijk objectief nieuws kregen over gebeurtenissen die thuis volstrekt onder de censuur vielen. Ik heb zelf ervaren dat bijvoorbeeld in Polen, kort voordat Solidarnosc ontstond, vrijwel huis aan huis naar Free Europe werd geluisterd. NRC Handelsblad heeft vandaag opiniestuk van Sophia Kornienko, Russisch correspondent in Nederland van Radio Svoboda, die stelt dat president Obama zijn prioriteiten heeft verlegd naar de Arabische wereld. Alsof de bevolking van Rusland niet in toenemende mate behoefte heeft aan ongecensureerde feiten over hun eigen land.

Reacties zijn gesloten.