Dit soort kogels komt altijd van rechts

Een gastbijdrage van Eenoog:

Wat zegt het over het deerniswekkende niveau van het politieke debat bij officieel ‘links Nederland’ (PvdA, GL, SP, D66) als een van de weinigen die durft te zeggen waar het op staat, met de morele verantwoordelijkheid van Wilders voor het bloedbad in Noorwegen, de ultra-rechtse ex-PVV’er Spruyt is?

Van de slapjanussen van GroenLinks valt vanzelfsprekend niets in die richting te verwachten. Die zijn ideologisch totaal het spoor bijster en hebben het bovendien te druk met idiote, bij voorbaat kansloze pogingen vrouwen te bevrijden van hun onderdrukkers in Afghanistan. Dat willen ze door Nederlandse militairen te sturen op een zogenaamde trainingsmissie. Tegelijkertijd steunen ze ook de rebellen in Libië. Weten ze dan nog steeds niet, dat deze ‘bevrijders’ dezelfde Jihadisten zijn die vrouwen weer in een boerka willen hijsen, ze het onmogelijk willen maken zonder begeleiding de straat op te gaan of auto te rijden en nog veel meer fraais. Rechten die ze al jaren geleden onder het verfoeilijke dictatorschap van Ghadaffi verworven hadden.

De reacties van D66 middels Van der Ham en van Cohen (PvdA) op Wilders over Breivik zijn van een dusdanig bedroevend gehalte, waar de laffe lauwheid vanaf druipt, dat we daar verder geen woord aan vuil willen maken. Feestneus Roemer (SP) is blijkbaar nog steeds carnaval aan het vieren, want die ziet helemaal nergens een verband.

De leden van de gezellige praatclub in Den Haag, die momenteel bezig zijn de klok voor ons burgers zonder pardon zo’n honderd jaar terug te draaien, keuvelen vrolijk verder. Ze hebben blijkbaar nog steeds niet in de gaten dat er onder hen een sluipwesp actief is, die zijn gifeitjes plant onder het verder lege schedeldak van 1,5 miljoen Henks en Ingrids in Nederland en wie weet hoeveel Øve’s en Liv’s in de Scandinavische landen, Uli’s en Trude’s in Duitsland, Lieven’s en Lamme’s in Belgie en ga zo maar verder. De wereld als global village weet u wel. Zijn ze blind of willen ze het niet zien? Blijkbaar hangen ze meer aan hun rustige luizenleventje met een vergaderinkje hier en een debatje daar en o! de kroketten in de kantine van de Tweede Kamer zijn zo verrukkelijk.

Je zult er maar achter moeten komen, dat je eigenlijk totaal geen ruggengraat hebt en dat je overeind gehouden wordt door nota bene je collega’s van de oppositie. Geen leuke ontdekking. Dus mondje dicht en “hé collega, goed weekend gehad?”
Ondertussen probeert onze eigenste Wickie de Viking, terwijl hij tot zijn knieën in het bloed van de door Breivik gemaakte slachtoffers staat, de schade zoveel mogelijk te beperken. Daarbij wordt hem opnieuw welwillend een podium geboden door onze als vanouds gelijkgeschakelde pers.

Ooit, voor de Tweede Wereldoorlog, hield de sociaal democratische jongerenbeweging AJC soortgelijke bijeenkomsten als die in Noorwegen, met name op de Paasheuvel in Vierhouten. Dat doen ze allang niet meer en misschien moeten we blij zijn dat hier alleen nog maar sprake kan zijn van nostalgisch terugblikken. Stel je voor dat een van die PVV-fascisten, gegrepen door het haatvirus dat voortdurend verspreid wordt door de Grote Geblondeerde Leider, het in zijn idiote kop had gekregen om met een AK47 die heuvel te bestormen. Maar er zijn ook andere horrorscenario’s denkbaar. Cohen doet er, denk ik, verstandig aan niet meer zonder bodyguard over straat te gaan.

De tijd van fluwelen handschoenen is voorgoed voorbij. We zijn onszelf en onze kinderen een heel wat moedigere houding verschuldigd dan die wij, en vooral onze politieke leiders, tot nu toe getoond hebben. Van die lui in Den Haag hebben we niets te verwachten. Dat is al decennia zo.

Kom in het verweer voordat er nog meer ongelukken gebeuren.

En weet één ding: dit soort kogels komt van rechts. Altijd!