Dit moet u weten of vragen over de schietpartij in Garland

Goed, wat valt er op dit moment te zeggen over de schietpartij in Garland, Texas bij de bijeenkomst van antimoslimhysterici Pamela Geller en Geert Wilders in de VS?

Ten eerste dat we nog niet weten wat de motieven van de schutters waren. Helemaal zeker kom je die ook nooit te weten, want de Amerikaanse politie is nogal van het eerst doodschieten, dan pas vragen stellen en die dan zelf beantwoorden.

Ten tweede vraag ik me af waarom Geert Wilders eigenlijk met dat SWAT-team op de foto ging. Dat is namelijk gebeurd nog vóórdat het schietincient plaatsvond. Een obsessie met geweld, zoals dat één van de kenmerken van fascisme is?

Ten derde: ook al blijkt deze aanslag gericht te zijn geweest op die bijeenkomst door fanatieke moslims (ik bedoel, het vond plaats in Texas waar zo ongeveer iedereen met wapens loopt te zwaaien), dan nog heeft Geert Wilders geen gelijk als hij alle moskeeën wil sluiten, de Koran wil verbieden, kopvoddentaks wil heffen, knieschoten wil kunnen uitdelen, het aantal Marokkanen in Nederland wil verminderen of tientallen miljoenen moslims uit Europa wil kunnen deporteren.

Ten vierde: wanneer begint in GODSNAAM dat proces tegen Wilders eens een keer?