Discussieavond over Zwarte Piet afgeblazen in Hengelo

Een discussieavond over Zwarte Piet bij de lokale omroep Hengeloos Peil is afgeblazen nadat twee van de drie raadsleden die deel zouden nemen aan de discussie zich terugtrokken. Zowel de vertegenwoordiger van de CU als die van de PVV wilden niet in discussie met Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet.

Patrick Rillmann van Lokaal Hengelo en voorzitter William ter Beek van die partij waren wél bereid mee te praten. Afgelopen weekend verschenen er echter berichten op internet waarin opgeroepen werd massaal naar Hengelo te komen. Uit angst voor rellen adviseerde burgemeester Sander Schelberg de beide raadsleden van Lokaal Hengelo zich terug te trekken. Zonder raadsleden heeft zo’n discussie natuurlijk weinig zin. Hengeloos Peil besloot dan ook de zaak maar helemaal af te blazen.

De raadsleden van Lokaal Hengelo valt weinig kwalijk te nemen en PVV’ers zijn natuurlijk per definitie tuig, maar de CU in Hengelo is dus ook al een reactionair zooitje. En natuurlijk een omhooggestoken middelvinger voor burgemeester Schelberg (VVD), bij wie het al bij voorbaat dun door de broek liep.

Bron