Dierproeven: mitsen en maren ja nee tenzij?

Cosmetica zijn vrijwel allemaal overbodige producten en daar hoeven geen dieren voor te worden misbruikt. Daar zijn vast andere mogelijkheden voor, je kan dat smeerseltje ook op een stukje mensenhuid testen. Anders ligt het bij medicijnen, die kan je niet allemaal uitproberen op mensen. Sterker nog: er zijn er die worden gemaakt uit bijvoorbeeld de alvleesklier van dode dieren. Of er bestaan dieren die genetisch zo zijn aangepast dat ze bepaalde enzymen afscheiden die sommige mensen nodig hebben om te blijven leven. Pulmozyme bijvoorbeeld, gemaakt door hamsters.

Ik zit dat middel nu te inhaleren, en heb er last van dat ik het gebruik. In mijn arm een infuus met een antibioticum ook al op dieren getest. Maar wat kan ik anders? Ervoor “kiezen” om eerder te sterven? Bestaat er zoiets als “nodig” dierenleed?

2 gedachten over “Dierproeven: mitsen en maren ja nee tenzij?”

  1. Nou, op het moment dat een dier kan overleven door een ander dier te doden zal het dat doen. Wij mensendieren hebben als bijkomend probleem dat we ons bewust zijn van een afweging die we daarbij kunnen maken.

  2. De structurele noodzaak is er wel gelijk met een onderbouwing van de baat ervan.

    Daar tegenover wat zouden we nog moeten denken over het doden van dieren voor het puur pervers psychopatisch plezier van het doen vermoorden: plezierjagers?

Reacties zijn gesloten.