Diepe haat was drijfveer van jodenjagers in WOII

De ‘Jodenjagers’ bij de Nederlandse politie kregen goed betaald, maar het was toch vooral haat tegen de Joden die hen dreef. Na de oorlog hadden er maar weinig spijt.

‘Al lagen alle Joden hier op een hoop bij elkaar en werden zij met benzine overgoten en in brand gestoken, dan zou ik er met plezier naar kijken.” Het citaat uit het strafdossier van de Amsterdamse rechercheur Harms onderstreept hoe diep bij veel ‘jodenjagers’ het antisemitisme geworteld was. (Niet geld, maar diepe haat was drijfveer van jodenjagers – Trouw)

Maar het waren niet alleen de ‘jodenjagers’ bij de politie die goede zaken deden uit VOLLE overtuiging. Waarom is het percentage op transport gestelde en vermoorde joden zo hoog in Nederland ten opzichte van andere Europese landen? Echt niet omdat de Duitsers hier meer hun best hebben gedaan.

Nee, dat was omdat veel van die fijne Nederlandse mensen, die fijne protestantse, katholieke of gereformeerde mensen, een bloedhekel hadden aan de joden.

Geert Wilders kan dan wel steeds zijn mantra herhalen van: wij in Nederland hebben een joods-christelijke samenleving. Nou vergeet het maar! Dat joods-christelijk is er pas ingeslopen na WOII, toen men zich realiseerde wat het Nederlandse volk had bijgedragen aan de vernietiging van de joden. Uit schaamte is men zich lekker hypocriet op gaan stellen en is dit sprookje de wereld in gekomen met als apotheose de brulaap Wilders.

En let op! Als de moslims onschadelijk zijn gemaakt in Nederland, of het bangmaken met moslims werkt niet meer, dan zijn de joden WEER aan de beurt in Nederland. In tegenstelling tot wat Wilders beweert zal dat niet van moslimzijde zijn, maar gewoon weer van de Nederlander, net zoals in die goede oude tijd.
😥

99 gedachten over “Diepe haat was drijfveer van jodenjagers in WOII”

 1. [onderwerp]

  Nederland was het gewilligste land in Europa, nergens werden joden, homo’s, zigeuners, politeke-dissidenten en criminelen zo efficiënt op transport gesteld als hier ( Deze uitbreiding naar andere groepen vind ik wel belangrijk).

  Er was een keurige administratie van de burgers die braaf werd overhandigd aan de nazi’s. De Spoorwegen regelden de transporten, vrijwel alle ambtenaren werkten mee, en dus ook de politie.
  Wisten de inwoners van Amsterdam wat er gebeurde met deze mensen? Jawel hoor, mijn moeder was toen ongeveer 15 jaar, en zag dat er joden werden afgevoerd. Er werd nooit meer over gesproken. Niet tijdens en niet na de oorlog.
  Ze wisten er allemaal van.
  Net als nu.
  En weer gebeurt er niks.

 2. Geen winstmotief?
  Men kreeg drie rijksdaalders per verraden jood. Mooi meegenomen. Markteconomie, profijtbeginsel u weet wel. Wees geen dief van uw eigen portemonnee, anders doet een ander het.
  En die Anne Frank is er wel mooi beroemd door geworden, nietwaar.

 3. Ik kan het niet helemaal met je eens zijn, Keira. Er wordt tegenwoordig wel erg makkelijk overheen gestapt dat wie weigerde mee te werken, het zelf meestal ook niet overleefde.
  Dat in Nederland meer joden zijn afgevoerd dan elders, komt (zoals LRD al opmerkte) vnl. door de enorme bureaucratie i.c.m. etnische registratie. In Oostenrijk bv. waren jodenhaat en enthousiasme voor het nazisme veel sterker aanwezig dan in Nl.

 4. @5 Maar misschien snijdt het wel helemaal niet zoveel hout welk land nou echt het “foutst” was…Diepgeworteld antisemitisme, zoals dat in veel landen te vinden was, staat namelijk niet direct garant voor veel mededaders…
  En je opmerking over de weigering klopt natuurlijk wel, maar kan echt niet alles verklaren. Er waren gewoon een heleboel mensen, die het gewoon “leuk” vonden, om hun steentje bij te dragen…

 5. Raar trouwens dat we nooit wat horen over het verraden van Zigeuners , Communisten , Anarchisten en Homosexuelen , deden ze dat gratis ?? of is daar geen zieligheidsindustrie omheen gebouwd , dus geen geschiedenis …. Raar trouwens dat dit plotseling NU nieuws is .. afleidertje van de Zio-Rimorama van Rosenthal ???

 6. Al Bakrastani Schreef:

  Raar trouwens dat dit plotseling NU nieuws is

  Heeft waarschijnlijk alles met het door mij in #4 genoemde boek te maken, dat op 3 oktober verschijnt…

 7. MadPride Schreef:

  Diepgeworteld antisemitisme, zoals dat in veel landen te vinden was, staat namelijk niet direct garant voor veel mededaders…

  Euh….? Je had luie en ijverige jodenhaters, zoiets?

  In 2010 schreef Cleveringa-hoogleraar Hans Blom in de Volkskrant: ‘We werkten mee aan de vervolging’. Vervolgens vertelt hij het verhaal over hoe ruim de helft van de Leidse joden gedeporteerd werd – ondanks de inspanningen van velen om dit te voorkomen. De weigerachtige politiecommissaris mocht een tijdje brommen in Scheveningen, gewone agenten verdwenen naar de kampen. Verschillende joodse prominenten (w.o. prof. Heertje) hebben geprobeerd de plaatsing van een monument te voorkomen, alsof dat de foutheid van ‘de’ agenten zou bagatelliseren. Ik vind dat een schoffering van degenen die hun nek hebben uitgestoken. Het ging mis doordat de directeur van het Joodse Weeshuis weigerde de kinderen te laten onderduiken. Als je de argeloze vraag stelt waarom in vredesnaam, laad je onmiddellijk de verdenking op je de man alle schuld in de schoenen te willen schuiven. Als hij echter de hulp had aanvaard, dan hadden we nu niet hun dood, maar hun redding kunnen herdenken.

 8. @9 Zucht… In bepaalde landen is op een gegeven moment iedereen zo ongeveer wel geïndoctrineerd door een al lang bestaand diepgeworteld antisemitisme, niet iedereen, die echter in zo’n land leeft, wordt ook meteen een mededader. De meeste mensen zitten gewoon thuis, die helpen echt niet direct (=mededaders) mee bij de actieve vervolging en uitroeiing. Het is zo makkelijk allemaal niet… 😉

 9. MadPride Schreef:

  In bepaalde landen is op een gegeven moment iedereen zo ongeveer wel geïndoctrineerd door een al lang bestaand diepgeworteld antisemitisme,

  Je wilt me toch niet vertellen dat je een sémitistenkameraad bent?

 10. Zo zijn wij de generatie die in de toekomst op bovenstaande wijze wordt bediscussieerd wat betreft het massale overconsumeren en opsouperen van beperkt beschikbare grondstoffen uit hebzucht, massale uitroeiïng van dier- en plantensoorten, gigantisch vervuilen van leefomgevingen van levensvormen, en zo verder.
  We staan er allemaal bij, weten allemaal wat er gebeurt, en doen allemaal niets maar werken eraan mee. Iedereen, stuk voor stuk.

 11. Inderdaad, de beste van de Nederlandse vrijwillgers bij de buitenlandse SS soldaten squadrons waren de Nederlanders. Die waren zo gemotiveerd dat ze alles achter hun lieten. De Deense veraders konder er ook wat van hoor.. waren ook niet slecht in het overlopen naar die Squadrons…. maar zelfs tegen de Nederlanders konden ze niet op.

 12. Abdul Alhazred Schreef:

  Je wilt me toch niet vertellen dat je een sémitistenkameraad bent?

  Nee, dit poogde enkel een tekst in een zekere historische context te zijn. We praatten immers over landen in het begin van de vorige eeuw. En daar was in sommige landen een zeker diepgeworteld antisemitisme af en toe echt wel te bespeuren…
  Maar, stel, dat ik het nou wel zou hebben toegegeven?
  Het er een zijn is toch niet tegen de REGELS, het je er als een gedragen misschien wel…

 13. @13: Dat is niet waar. De door Hitler meest bewonderde buitenlandse SS-troepen waren de gerecruteerde islamitische leden. Zijn bewondering richting hen gold de doodsverachting waarmee ze konden vechten, ze waren niet bang te sterven voor hun doel.

 14. @10: Onmiddellijk na de Anschluss (n.b. met 99,7 % stemmen voor) gingen de Oostenrijkers er massaal toe over joden hun huizen uit te slepen en met tandenborstels aan het werk te zetten. Dat soort taferelen hebben we hier toch niet meegemaakt. De meeste mensen hier waren geen antisemieten, maar ook weer niet van die onverschrokken helden die de dood verkozen boven het nazi-juk.

 15. Ik voel meer voor de analyse van Zygmunt Bauman, zoals weergegeven bij monde van Kees van Oosten op http://keesvanoosten.nl/?page=81: “dat het bureaucratisch gedrag, als gevolg van arbeidsdeling, afdracht van verantwoordelijkheid en de ontmenselijking van het object van overheidsplanning, onvermijdelijk ontaardt in immoreel gedrag.”

 16. @17 Dat stempercentage is omstreden en de rest van het verhaal is inderdaad gedocumenteerd, maar ik geloof wel “alleen” voor Wenen. En ja, dat soort taferelen hebben wij hier nooit gekend. Maar zelfs dat soort taferelen zijn nog niet hetzelfde als uiteindelijk actief meewerken aan de vervolging en de uitroeiing. Een subtiel verschil wellicht, maar nog steeds een verschil.
  Maar het is in Nederland sowieso een standaardreactie om naar Oostenrijk te wijzen, als het om de eigen gruwelen gaat. Zo is Haider ook nog altijd erger dan ome W. 😉

 17. @18 Geloof ik niet. Het zal leiden tot een immense toename van immoreel gedrag, maar zeker niet alles en iedereen zal besmetten…

 18. @19: Je mag alles nuanceren, graag zelfs, maar doe dat dan ook met de stelling dat er in Nl. veel enthousiaste jodenhaters rondliepen die er de oorzaak van zouden zijn dat hier meer dan elders joden gedeporteerd zijn.

  @20: Niet iedereen, maar wel de honderdduizenden die in overheidsdienst zijn. Ik heb heel wat staaltjes meegemaakt van de salamitactiek (het zetten van een paraafje), het blindelings uitvoeren van wetten en regels en de schaapachtige blik die je ontvangt als je wijst op de volstrekt redeloze gevolgen voor mensen van vlees en bloed.

 19. 14-5-1948 Schreef:

  @13: Dat is niet waar. De door Hitler meest bewonderde buitenlandse SS-troepen waren de gerecruteerde islamitische leden. Zijn bewondering richting hen gold de doodsverachting waarmee ze konden vechten, ze waren niet bang te sterven voor hun doel.

  we kunnen zien dat Groen Liberaal dicht tegen de VVD aanschurkt , ze beginnen zelfs al de verhaaltjes van rechts over te nemen , straks begint hij vast over de vader van Arafat ect ect ect

 20. Joke Mizée Schreef:

  @19: Je mag alles nuanceren, graag zelfs, maar doe dat dan ook met de stelling dat er in Nl. veel enthousiaste jodenhaters rondliepen die er de oorzaak van zouden zijn dat hier meer dan elders joden gedeporteerd zijn.

  Ik kan niet alles nuanceren! 😉
  Misschien dat het boek, waar het hier eigenlijk over gaat, enige uitkomst biedt. De vaderlandse geschiedenis onder het Derde Rijk is nog altijd niet afdoende geschreven, vrees ik. Er waren volgens mij veel meer enthousiaste jodenhaters dan we durven toe te geven, maar het waren er wellicht wel te weinig om de aantallen gedeporteerden goed te kunnen verklaren. We moeten, en dat is wat ik eerder wilde zeggen, toen je met de Oostenrijkers aankwam, niet naar het buitenland kijken. Het wordt tijd, dat iemand de vaderlandsche geschiedenis over de Nederlander in de bezetting eindelijk echt en in zoverre dat mogelijk is “onbevooroordeeld” in kaart brengt…

 21. Onbevooroordeelde geschiedenis, zou dat ooit mogelijk zijn ? Belangrijk is wel om in te zien dat jodenhaat zich steeds nadrukkelijke rmanifesteert in het Nederland van 2011.

 22. @24 er zijn wel eerder boeken over geschreven. De laatste stand van zaken was dat het een combinatie van factoren is geweest; er waren best veel enthousiaste collaborateurs, maar ook hadden we per ongeluk een erg nauwkeurige administratie èn een erg dichtbevolkt land. Voor de meeste landen blijkt dat de joden in de dichtbevolkte gebieden de slechtste kansen hadden. Op het platteland kon men zich vrij goed verbergen.

 23. Liera Schreef:

  Onbevooroordeelde geschiedenis, zou dat ooit mogelijk zijn ? Belangrijk is wel om in te zien dat jodenhaat zich steeds nadrukkelijke rmanifesteert in het Nederland van 2011.

  Om nog maar te zwijgen van de moslimhaat.

 24. @24: Fair Enough. Dat boek gaat zo te zien over een harde kern, die wel wat groter was dan we zo 1-2-3 zouden hebben gedacht. Maar het stoort me echt dat de laatste jaren vaak plompverloren gesteld wordt dat we zo ‘meewerkten’, terwijl werkweigering betekende dat je het niet meer kon navertellen.
  Ik denk dat die hoge aantallen mede veroorzaakt worden doordat men ook alle vluchtelingen meetelt die hier waren gestrand. (Professor Blom doet dat ook, door te stellen dat 270 van de 500 Leidse joden zijn omgekomen. Bijna alle weeskinderen waren nl. vluchtelingen uit andere landen.)

 25. Met dit verschil dat moslimhaat zich richt tegen de abjecte ideeën die de islam verspreidt. niet tegen de mensen op zichzelf. Jodenhaat daarentegen is, in tegenstelling tot moslimhaat, puur racisme.
  Van een abject ideeënstelsel zoals de islam, kan men afstand van nemen. Niet van datgene wat men door geboorte is.
  Een zeer essentieel verschil dat niet genoeg benadrukt kan worden.

 26. Liera Schreef:

  Onbevooroordeelde geschiedenis, zou dat ooit mogelijk zijn ? Belangrijk is wel om in te zien dat jodenhaat zich steeds nadrukkelijke manifesteert in het Nederland van 2011.

  “Onbevooroordeelde geschiedenis, zou dat ooit mogelijk zijn ?”
  Je geeft zelf al antwoord op de vraag.
  Een groot deel van de “Jodnehaat” heeft niks met Joden als zodanig te maken maar met wat Israël uitvreet jegens de Palestijnen.
  Protest daar tegen wordt gretig vertaald als “antisemitisme” of “Jodenhaat”.
  Maar men dient zich wel te realiseren dat zelfs al zouden alle Joden in Nederland op e.o.a. manier last hebben van discriminatie dit maar een fracties is van wat de moslims meemaken momenteel. 27% geeft aan zich ooit zwaar gediscrimineerd te hebben gevoeld. Dat zijn er dus 10 maal zoveel (270.000) dan die Joden die amper met 30.000 in Nederland zitten.
  Daarbij komt ook nog eens dat moslims worden gediscrimineerd op gronden die alles te maken hebben met wat in Israël gaande is.
  Israël wordt door heel veel mensen in de watten gelegd en niet alleen door de Joden terwijl men daar zeer onfris bezig is. Zo onfris dat het sterk doet denken aan wat de Joden is overkomen voor de oorlog.
  Frapant is dat men de moslims precies dezelfde “eigenschappen” toedischt als waardoor men het een strak plan vond om de Joden te vervolgen.
  Men schuwt daarbij niet om de Koran dusdanig te “herschrijven” dat er precies het tegenovergestelde staat dan er werkelijk staat.
  De Koran heeft kritiek op de Jodenvervolging door Christenen, maar ook kritiek op Joden die met de Christenen daaraan meedoen. Kritiek op de Joden geldt ook voor hun discriminerende handelswijze waar het gaat om iemand anders geloof.
  De Koran kent vrijheid van godsdienst. Het Jodendom niet.

 27. Als je op Google Islam en Nazisme invoert blijkt dat de kopstukken van de Nazi’s zich lieten inspireren door de Islam. Ook de Turken stonden aan de kant van de Nazi’s. Vandaag de dag zijn het dezelfde groepen die weer lekker meedoen met Jodenjagen.

 28. Klaas van K Schreef:

  Als je op Google Islam en Nazisme invoert blijkt dat de kopstukken van de Nazi’s zich lieten inspireren door de Islam. Ook de Turken stonden aan de kant van de Nazi’s. Vandaag de dag zijn het dezelfde groepen die weer lekker meedoen met Jodenjagen.

  Nee, als je dat googled kom je een hele tris mensen tegen die dit soort verwerpelijke standpunten er op na houden.
  Da’s toch heel iets anders.
  (Terzijde, natuurlijk is het inderdaad waar dat de Joden eigenlijk noot door de Christen zijn vervolgd en dat de Holocaust geen akkevietje is geweest van (meestal Christelijke) moffen, maar dat de Palestijnen er achter hebben gezeten.
  Immers Hitler wilde de Joden niet dood hebben.
  Daarom Is hij naar Palestina gegaan om te vragen of de Joden wel daar terecht konden zoals de Joden dat zelf graag wilden immers ze hadden het alleenrecht op het land omdat dat land immers door God hen Beloofd was.

  Dat werd geweigerd. De ploerten van Palestijnen weigerden het land terug te geven aan de 6-18 miljoen Joden. Gemeen hè?
  Tja, toen kon Hitler niet anders dan zo dood te maken.
  Maar het was de schuld van de Palestijnen en natuurlijk ook van alle andere mensen met een Islamitisch geloof.
  Want zo is dat nu eenmaal geregeld in een beschaafde wereld.
  50 miljoen moslims moeten afzien van hun verderfelijke idologie of anders dienen ze uit Europa te vertrekken.
  Dat is het bevel van Wilders.
  En als ze dat nu niet doen?
  Dan kan Wilders er ook niks meer aan doen.
  Maar dan moeten de moslims het zelf maar weten als hen iets overkomt.
  Of niet dan?

 29. Liera Schreef:

  Met dit verschil dat moslimhaat zich richt tegen de abjecte ideeën die de islam verspreidt. niet tegen de mensen op zichzelf. Jodenhaat daarentegen is, in tegenstelling tot moslimhaat, puur racisme.
  Van een abject ideeënstelsel zoals de islam, kan men afstand van nemen. Niet van datgene wat men door geboorte is.
  Een zeer essentieel verschil dat niet genoeg benadrukt kan worden.

  Je hebt keurig de lessen van de Grote Leider Wilders in je opgenomen.
  Geef eens antwoord op het volgende:
  Je schreef:

  Met dit verschil dat moslimhaat zich richt tegen de abjecte ideeën die de islam verspreidt. niet tegen de mensen op zichzelf.

  Wat zijn die abjecte ideeën van de Islam?
  Hoe kun je “moslim” zijn zonder het geloof?
  Was Hitler een prima vent, maar had alleen wat abjecte dieeën?
  Iemand z’n persoonlijkheid wordt toch bepaald door wat hij denkt, zegt en doet?

  Je schreef:

  Jodenhaat daarentegen is, in tegenstelling tot moslimhaat, puur racisme.

  Nee, dat bakt men er van. De Jodenhaat heeft niks te maken met racisme.
  Dat was het truukje die Hitler gebruikte om de Joden te onderscheiden van anderen.
  Hitler moest het trukkje wel toepassen want op basis van het geloof kon hij de Joden niet vervolgen. Daarom zocht hij andere kenmerken. Want het stond voor hem vast dat mensen met die en die kenmerken zus en zo dachten en dus een bedreiging vormden voor Duitsland en de hele wereld.
  Kun jij me vertellen waar je moslims aan kunt herkennen? In ieder geval dat ze uit een niet-westers land komen. Dat kun je zo zien. Niet westerse landen zijn bijvoorbeeld Indonesië, Arabische en Afrikaanse landen. Mensen uit die landen hebben duidelijk een heel ander uiterlijk dan Wij. Veel opvallender dan Joden die in de regel hebben.
  Ik ben half Joods. M’n moeder is heel goed als “Joodse” te herkennen. Ik niet. Blond haar en blauwe ogen.

  Wilders kan de moslims ook niet vervolgen om hun geloof. Die hebben ze dan ook niet volgens hem en z’n aanbidders. Ze hebben een ideologie. En dan mag je ze best vervolgen, vernederen en schofferen.

  Je schreef:

  Van een abject ideeënstelsel zoals de islam, kan men afstand van nemen. Niet van datgene wat men door geboorte is.

  Je hoeft geen afstand nemen van de Islam.
  Wel van abjecte ideeën zoals Wilders en z’n aanbidders.
  Dat mag overigens niet van Wilders.
  Iedereen die weigert zich te laten schofferen is een slecht mens.
  Wilders is ook een slecht mens. Hij is zelfs een schoft.

  Als je de Islam en overigens ook alle andere religies zoals het Jodendom en Christendom vertaald als “Gods wetten” kun je inderdaad niet afkomen van de Islam.
  Ook niet van het Christendom en Jodendom.
  Je moet die religies zien in de tijd waarin ze zijn ontstaan.
  Officiéle wetten bestonden er niet. Een wetboek van strafrecht al helemaal niet.
  Daarom beriep men zich op ene God.
  In feite waren het gewone wetten door gewone mensen ontworpen. Bovendien wat tips hoe je heyt beste je eten kunt klaar maken en wat je moet doen als je last hebt van homo’s in de buurt. Afmaken volgens de |Bijbel. Stokslagen volgens de Islam, tenminste als de dader blijft doorgaan met z’n laakbaar gedrag waardoor je geslachtsziektes op kan lopen.

  Als je als “gelovige” bent geboren kun je niet maar zo zeggen dat het geloof de pot op kan. Immers daarmee zeg je lak te hebben aan de wetten.
  Je kunt ook niet als je als Nederlander bent geboren, zeggen dat je je niks van de wet aantrekt. Je komt dan in de grootste moeilijkheden, althans als je er daadwerkelijk gevolg aan geeft.

  Voorts dien je iets te weten wat jhe nooit mag do0orvertellen aan Wilders en z’n aanbidders en ook niet aan Hans Jansen die de voorschriften van Wilders heeft bedacht.
  In de Koran staat dat je als “ongelovige” grote heibel kunt krijgen.
  Echter een ‘ongelovige ” is niet iemand met geen geloof of een ander geloof, maar iemand die ondanks z’n geloof toch iets uitvreet wat niet door de beugel kan (Iets wat tegen Gods wetten is dus)
  Je zo het ook anders kunnen vertalen. Als je iets doet wat tegen je geweten ingaat.

  Krijg ik nog even antwoord op m’n vragen, Liera?
  Of ben je ook Wilderaans laf en blijf je maar volhouden dat niet de Joden maar de moslims de foute mensen zijn en dat als Hitler de moslims had vervolgd i.p.v. de Joden dat we allemaal multimiljonair zouden zijn en eindelijk de vrede op aarde in het verschiet zou liggen en dat het maar goed is dat we Wilders hebben die dat foutje van Hitler weet recht te trekken.

 30. @7:Al B:

  Dat komt omdat homosexuelen ( en zigeuners ook) na de oorlog nog steeds als onwenselijke elementen werden beschouwd in dit akelige spruitjesland met zijn gristelijke moraal.

  De piek van de vervolging was hier in NL pas zelfs na de oorlog in de vijftiger jaren. Ook werden slachtoffers om politieke en sexuele redenen pas heel laat ( de meesten waren toch al dood.., dus de Staat kon er met een appel en een ei vanaf komen.), ik geloof in de 90-er jaren erkend als oorlogssslachtoffer ,met een daarbij behorend pensioentje.

  De tactiek van de PVV is denk ik, om te doen alsof ze iets om homorechten geven. Dat is natuurlijk niet waar, maar het lijkt zo alsof ze geen nazi-ideologie zouden hebben, _ want_ kijk eens hoe wij in de bres springen voor de rechten van, etc.

 31. LeRoiDanse Schreef:

  De tactiek van de PVV is denk ik, om te doen alsof ze iets om homorechten geven. Dat is natuurlijk niet waar, maar het lijkt zo alsof ze geen nazi-ideologie zouden hebben, _ want_ kijk eens hoe wij in de bres springen voor de rechten van, etc.

  Tja en dat terwijl uit onderzoek blijkt dat juist de PVV-ers het meest de pest hebben aan homo’s (Zie http://is.gd/JtoqpS)
  Overigens zal Wilders als er electoraal winst uit te halen is, homo’s onmiddellijk op het matje roepen als hem dat zo uitkomt hoor.
  Vergeet niet dat het kleine groepje Joden dat hem in Israël financieel steunt, niks moet hebben van homo’s.
  Per slot van rekening moet je homo’s volgens de Bijbel doodmaken en je loopt natuurlijk het risico als je tegen Gods wetten ingaat dat je dan niet in de hemel komt.

 32. @36: Henk Veldman,

  Precies, er klopt helemaal niks van die pardoeselijke liefde van de pvv voor ”onze” homo’s. Teiltje graag Keira.

  Het komt ze natuurlijk ook goed uit, dat ze er de Islam mee kunnen bashen, een andere reden kan ik niet verzinnen, ja, en electoraal natuurlijk, want je hebt ook domme homo’s, wat dat betreft lijken ze wel op hetero’s.

 33. http://deoorlog.nps.nl/page/mappen/781342/Pijnlijke+percentages?afl=5&d=781338
  Nederland 75% van de joodse bevolking!

  Lees hier bij cijfers ook de schattingen per land. Ik kan niet vinden hoeveel joodse mensen er voor de oorlog in die landen woonden. Misschien iemand anders?

  Maar het moge duidelijk zijn dat een percentage van 75% een erg ‘hoge score’ is. Wat mij het meest stoort is dat iedereen die je hoorde na de oorlog in het verzet had gezeten en joden heeft geholpen. Kan natuurlijk niet kloppen.
  In 1940 had Nederland 8,8 miljoen inwoners en teveel hebben vrijwillig meegeholpen aan deportaties van mensen. Bakra merkt terecht op, niet alleen van joden.

 34. @ Henk Veldman. Ik wilde reageren, maar jouw schrijfsels zitten zo boordevol van interne tegenstellingen dat ze vanzelf in elkaar stuiken. Zo vraag je mij waaraan ik moslims kan herkennen, terwijl ik nu juist aangeef dat de islam een (naar mijn mening abject) ideeënstelsel is.
  Je snapt het niet of je wil het niet begrijpen, maar op geleuter over grote blonde leider e.d. ga ik niet eens in.

 35. Klaas van K Schreef:

  Als je op Google Islam en Nazisme invoert blijkt dat de kopstukken van de Nazi’s zich lieten inspireren door de Islam. Ook de Turken stonden aan de kant van de Nazi’s. Vandaag de dag zijn het dezelfde groepen die weer lekker meedoen met Jodenjagen.

  Natuurlijk …. raar dat Turkije lang neutraal bleef .. én een fel seculiere staat was .., en Uiteindelijk voor de geallieerden koos …. Raar ook dat ondanks een omvangrijke Joodse bevolking de Marokkanen hún Joden niet aan de Duitsers verraden , maar dat zijn natuurlijk Feiten en die tellen niet tegenover bruine vooroordelen …

 36. Liera Schreef:

  Met dit verschil dat moslimhaat zich richt tegen de abjecte ideeën die de islam verspreidt. niet tegen de mensen op zichzelf. Jodenhaat daarentegen is, in tegenstelling tot moslimhaat, puur racisme.
  Van een abject ideeënstelsel zoals de islam, kan men afstand van nemen. Niet van datgene wat men door geboorte is.
  Een zeer essentieel verschil dat niet genoeg benadrukt kan worden.

  Dat is een smoesje van Wilders waar zijn rechters hem nog mee weg lieten komen ook. Hele buurten veerpauperden en vervuilden door de aanwezigheid van moslims, volgens hem. Em dat is dan zeker islamkritiek?

 37. Al Bakrastani Schreef:

  Raar trouwens dat we nooit wat horen over het verraden van Zigeuners , Communisten , Anarchisten en Homosexuelen , deden ze dat gratis ?? of is daar geen zieligheidsindustrie omheen gebouwd , dus geen geschiedenis …. Raar trouwens dat dit plotseling NU nieuws is .. afleidertje van de Zio-Rimorama van Rosenthal ???

  In ieder geval staat het vast dan zonder voedingsbodem is de verschijnsel van hysterische xenofobie, racisme en Wilders bruine politiek zouden niet mogelijk zijn. Overigens ben ik tasmelijk mild in deze beoordeling.

 38. OHHHHH, en laten we de gehandicapten niet vergeten, dat waren de eerste mensen die vermoord werden…ongeveer 275.000 ..in het kader van de eugenetica. Wat een ellende, wat een trieste zaken, wat een akelige soort is de mensheid.

  =============================================

  Disabled people
  Main article: Nazi eugenics

  Following a eugenics policy, the Nazis believed that the disabled were a burden to society because they needed to be cared for by others; they were also considered an affront to Nazi notions of a society peopled by a perfect, superhuman Aryan race. Around 375,000 individuals were sterilized against their will because of their disabilities.[16]

  People with disabilities were also among the first to be killed by the Nazis; the United States Holocaust Memorial museum notes that the T-4 Euthanasia Program, established in 1939, became the “model” for future exterminations by the Nazi regime, and set a precedent for their attempted Jewish genocide. [17] The T-4 Program was established in order to maintain the “purity” of the so-called Aryan race by systematically killing children and adults born with physical deformities or suffering from mental illness; this included use of the first gas chambers. Although Hitler formally ordered a halt to the T-4 program in late August 1941, the killings secretly continued until the war’s end, resulting in the murder of an estimated 275,000 people with disabilities. [18]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_eugenics

 39. Liera Schreef:

  Zo vraag je mij waaraan ik moslims kan herkennen, terwijl ik nu juist aangeef dat de islam een (naar mijn mening abject) ideeënstelsel is.

  Je hoeft alleen maar aan te geven waaruit blijkt dat de Islam een “abject” ideeënstelsel is.
  Wel even doen, hoor.

 40. MadPride Schreef:

  aanvulling 14 – Smilie vergeten

  Mad Pride #15, #14, sorry, zelf óók 🙂 smiley vergeten in #11, reactie was als grapje bedoeld dus..

 41. Liera Schreef:

  Met dit verschil dat moslimhaat zich richt tegen de abjecte ideeën die de islam verspreidt. niet tegen de mensen op zichzelf. Jodenhaat daarentegen is, in tegenstelling tot moslimhaat, puur racisme.
  Van een abject ideeënstelsel zoals de islam, kan men afstand van nemen. Niet van datgene wat men door geboorte is. Een zeer essentieel verschil dat niet genoeg benadrukt kan

  Deze werkelijk walgelijke kromzin lijk je rechtsstreeks uit het handboek van Breivik te hebben gekopieerd. Je bent Krapuul nu wel een antwoord schuldig:
  a. Toon aan waarom de Islam een abject ideeënstelsel is!
  b. Wat versta je onder Jodenhaat? #25 Valt kritiek op Israëlische apartheidspolitiek daar ook onder?
  c. Toon aan waarom moslimhaat niet racistisch is en zg. `jodenhaat’ wèl!
  d. Bewijs dat jouw `jodenhaat’ vandaag de dag nadrukkelijk voorkomt zoas lje beweert in #25

  Me dunkt dat als je hier geen zinnig antwoord op kunt geven, jij je recht hebt verkwanseld om nog een woordje mee te spreken hier.

 42. Liera is gewoon dikke vriendjes met Wiesje de Lange, Likoed Nederland en andere filosemitische moslimhaters die zich maar wat graag van nazi praktijken bedienen om hun joods-christelijke fabeltjesland te bereiken

 43. kaaskop Schreef:

  Liera is gewoon dikke vriendjes met Wiesje de Lange, Likoed Nederland en andere filosemitische moslimhaters die zich maar wat graag van nazi praktijken bedienen om hun joods-christelijke fabeltjesland te bereiken

  Wat ik het ergste vind momenteel is dat dit ranzig slag volk steeds meer wil dicteren hoe en wat er in ons land in de pers en in de social blogwereld moet worden geschreven over Israël en hun politiek, terwijl het zelf bakken excrementen kiepert over de mohammedanen.
  Gisteren weer een moskee in de fik in gekoloniseerd Palestijns gebied. Hoppa, wat schamel geprevelde excuses, en morgen weer verder met molest & landjepik.

 44. @Abdul.
  a. De islam toont dit dagelijks zelf aan. Denk aan positie van vrouwen, homo’s, andersdenkenden, inspiratiebron voor agressiviteit, you name it !
  b. Nee
  c. Heb ik bij een eerdere posting haarfijn uitgelegd.
  d. Kijk om je heen en leg je oor te luister bij de joodse gemeenschap.
  En verder moet jij maar eens wat beleefder worden in de manier waarop je communiceert, want inhoudelijk heb je al niets te melden, maar daarnaast is jouw stijl erg onbehoorlijk. Fatsoen moet je doen.

 45. @51 Beledigen gaan we hier niet doen, dat weet jij dondersgoed. Dus ophouden met dat gelazer!

 46. Liera Schreef:

  En verder moet jij maar eens wat beleefder worden in de manier waarop je communiceert, want inhoudelijk heb je al niets te melden, maar daarnaast is jouw stijl erg onbehoorlijk. Fatsoen moet je doen.

  Haha, wat een goedkoop antwoord. En dan ook nog commanderen? Hoor wie het zegt!
  Je bent al eens verwijderd en solliciteert er weer naar, zo te lezen.
  Zie REGELS
  G: ` Iemand die hier pas binnenkomt en meteen regels/beleid ter discussie wil stellen kan direct vertrekken. Iemand die hier binnenkomt die direct begint met anderen aan te spreken over regels/beleid idem dito. Iemand die dit fascistisch/stalinistisch vindt mag dit best opschrijven van ons alleen niet hier.’

 47. @55 Ik ga daarover niet met jou in discussie. Je krijgt hierbij een officiele waarschwuwing. Ga je gedragen en doe normaal anders weer einde oefening hier,

 48. @50

  nee Liera, ik ben nog steeds in afwachting van adequate antwoorden op de vragen die aan jou zijn gesteld

  voor wat betreft antwoord a kan ik islam door ongeveer iedere willekeurige religie vervangen en jouw toontje bewijst mij wat voor een idiote niet-moslims er rondlopen

  je kunt het jodendom nog met een raciaal sausje overgieten zodat joden “er niets aan kunnen doen” maar ga jezelf lekker voor de gek houden

  en voor wat betreft b t/m d, ach ik heb eigenlijk geen zin meer om tijd aan jouw onzin te verdoen

 49. Liera Schreef:

  Lees posting 47 en 49 maar eens. Dan weet je wie hier mensen beledigt.

  Ik laat me door jou niet dicteren hoe ik moet schrijven! Beledigend genoeg hoe jij je bekscheten hier laat. Bah! 😥

 50. Liera schreef:
  “Met dit verschil dat moslimhaat zich richt tegen de abjecte ideeën die de islam verspreidt. niet tegen de mensen op zichzelf. Jodenhaat daarentegen is, in tegenstelling tot moslimhaat, puur racisme.”

  Hm. Het zelfde kan je natuurlijk ook zeggen over het Jodendom, want bijvoorbeeld veel ex-Joden die van het Judaisme zijn afgestapt beweren namelijk ook dat het Judaisme niet valt te verenigen met humanitaire principes die de Islam en het Christendom wel kennen. De meeste bekende “afvallige” Jood die dat beweerde was Spinoza en daarnaast heb je Israel Shamir die zich tot het christendom bekeerde om dezelfde reden. Een andere Jood die niet gelovig is, maar zich verbaasde over de abjecte ideeen in de Joodse Talmoed is de overleden Israelische mensenrechtenactivist Israel Shahak. Volgens Shahak heeft het Judaisme meer iets weg van een tribalistische culte dan van een religie. Daarnaast kan iemand genoeg “Jodenkritiek” vinden bij “grote Westerse denkerse denkers” zoals Nietzsche, Voltaire etc om bevestiging te vinden voor zijn antisemtisme. Om maar te zwijgen van iemand zoals de grondlegger van het protestantisme Maarten Luther.
  Ik zelf geloof dat het Judaisme best wel in harmonie kan leven met niet-Joden. Maar als je een religie wilt schofferen omdat het je goed uitkomt weet wel dat iemand dat ook kan doen bij de religie die je wel verdedigt vanwege de affiniteit die je daarmee hebt. Het is natuurlijk heel kortzichtig om de hysterische aanvallen op de Islam en moslims af te zetten als “kritiek” en de kritiek op het Judaimse als “Jodenhaat”- alleen maar omdat het je goed uitkomt. Wie een religie wil schofferen vind genoeg om dat te doen. Ook met het Judaisme kan je genoeg argumenten naar voren brengen als je het judaisme wil wegzetten als een “stelsel van abjecte ideeen”. Als je gaat googlen zal je vast ook genoeg argumenten vinden die Jodenhaat kunnen rechtvaardigen. Want wie iemand of een bevolkingsgroep niet mag kan genoeg dingen “ontdekken” en vinden om de eigen abjecte ideeen te kunnen bevestigen en met zijn geweten in het reine te kunnen komen. En vind je argumenten die je eigen vooringenomen ideeen tegenspreken dan wuif je die natuurlijk weg als “nietsbetekend” of “irrelevant in deze”.

  Klaas K schreef:
  “Als je op Google Islam en Nazisme invoert blijkt dat de kopstukken van de Nazi’s zich lieten inspireren door de Islam. Ook de Turken stonden aan de kant van de Nazi’s. Vandaag de dag zijn het dezelfde groepen die weer lekker meedoen met Jodenjagen.”

  Raar dat Joden het eeuwenlang dan hebben overleefd in de door Islam geregeerde gebieden. Ze vonden daar zelfs een veilig thuishaven toen zij in het Christelijk Europa werden vervolgd. Natuurlijk hebben een klein groepje moslims samen met de nazi’s samengewerkt. Maar dat is natuurlijk begrijpelijk om strategische redenen en menselijk wel te begrijpen als ze inzagen dat zionisten bezig waren met de stichting van een Joods land in Palestina en daarbij de autochtone bevolking daar weg te jagen. Overigens stonden de meeste moslims achter gallieerde kant en zijn er veel moslims gesneuveld in de tweede wereldoorlog. Maar dat zijn feiten en daar houd de PVV en haar aanhang niet van. Liever dan feiten willen ze liever ethnocentrische mythes in leven houden.

 51. @59
  Ik heb nu niet de tijd, maar wil later wel reageren op jouw fatsoenlijke en inhoudelijke posting.

 52. Liera Schreef:

  Ik heb nu niet de tijd, maar wil later wel reageren op jouw fatsoenlijke en inhoudelijke posting

  Ha, als het haar niet uitkomt heeft Liera nooit tijd, geheel naar PVV-voorschrift. Zelfs niet als iemand de moeite neemt om nètjes iets te formuleren zoals Gozer. Maar goed, ik zal mijn stijl aanpassen omdat
  entnocentristen en Ziofielen zulks verlangen.

 53. @60

  als je mensen niet valselijk loopt te beschuldigen zou je meer tijd hebben voor inhoudelijke reacties

 54. Joke Mizée Schreef:

  Dat in Nederland meer joden zijn afgevoerd dan elders, komt (zoals LRD al opmerkte) vnl. door de enorme bureaucratie i.c.m. etnische registratie.

  @Joke, in het doofpot stoppen kan niet meer, maar overdrijven hoeft van mij ook niet.
  Wat ik weet is dat bijvoorbeeld in het proces van Adolf Eichmann heeft de verdediging zich beroepen op de “bureaucratische” clausule. Eichmann beweerde zelf dat hij eigenhandig nooit een jood iets heeft aangedaan behalve de aan hem gevraagde formulieren keurig in te vullen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Adolf_Eichmann

  De aanklagers hebben hem aangewezen op het feit dat hij zelf zou kunnen beoordelen, menselijke plicht, of dit werk niet met zijn geweten strookt en dus niet als automaat formulier na formulier invullen die de mensen naar de door stuurden.

  Wat mij betreft is het belangrijker dat we allemaal gaan beseffen dat we ’s een keertje moeten ophouden met andere mensen haten wegens het feit dat ze van ons afwijken.
  In willekeurige volgorde zijn er steeds mensen groepen gehaat: donkere mensen, joden, Roma (zigeuners), Serviërs,Turken, Russen, Polen en in algemene zin – moslims, buitenlanders enz.

  Dit allemaal heeft een en zelfde wortel en we moeten bewust voor worden en ermee ophouden.
  Wilders moet weg van deze regering, de xenofoben mee, en in elke school moet onderwijs komen over gelijkwaardigheid en acceptatie van de anderen.

 55. Liera Schreef:

  Nee jongens, ik heb, misschien wel in tegenstelling tot jullie, een baan.

  Een nietszeggende strophe, pejoratief en doorspekt met een rigide zelfingenomenheid. Wat ben ik blij dat je mijn collega niet bent.

 56. Liera Schreef:

  @Abdul.
  a. De islam toont dit dagelijks zelf aan. Denk aan positie van vrouwen, homo’s, andersdenkenden, inspiratiebron voor agressiviteit, you name it !
  b. Nee
  c. Heb ik bij een eerdere posting haarfijn uitgelegd.
  d. Kijk om je heen en leg je oor te luister bij de joodse gemeenschap.
  En verder moet jij maar eens wat beleefder worden in de manier waarop je communiceert, want inhoudelijk heb je al niets te melden, maar daarnaast is jouw stijl erg onbehoorlijk. Fatsoen moet je doen.

  a. De islam toont dit dagelijks zelf aan. Denk aan positie van vrouwen, homo’s, andersdenkenden, inspiratiebron voor agressiviteit, you name it !

  Ik kijk dagelijks om me heen en zie niks wat jij beweert.
  Integendeel, veruit de meeste zaken die je noemt zijn 1:1 ti liëren aan mensen waar Wilders het van moet hebben.
  Jij Geestelijk Leider Wilders wil niet hebben dat jij als z’n volgeling te weten komt dat in de Koran juist staat dat je respect moet hebben voor andersdenkenden. Immers daarmee geeft hij aan dat hij op een veel lager niveau staat dan de mensen die die hij graag de grond in trapt.
  Liera, ik beloof je dat we met z’n alletjes even opletten of je heer en meester Wilders in de buurt is, terwijl jij even Soera 109 bestudeert: (zie http://is.gd/5rqSuj )
  1. Zeg: “O gij ongelovigen,
  2. Ik bid niet aan, wat gij aanbidt,
  3. Noch gij bidt aan, wat ik aanbid.
  4. Noch wil ik aanbidden, wat gij aanbidt,
  5. Nogmaals gij wilt niet aanbidden wat ik aanbid.
  6. Derhalve voor u uw godsdienst en voor mij mijn godsdienst.”

  Zie je dat moslims wél respect hebben voor andersdenkenden en dat jij met je Grote Leider van mening bent dat je geen respect hoeft te hebben voor andersdenkenden.
  Homo’s, Liera krijgen de doodstraf volgens de Bijbel en in opdracht van God. Zie Leviticus 20 http://is.gd/FffJTq
  13 Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten.
  Je overlevingskans als je volgens de Bijbel leeft is maar heel gering, als je Levitcus leest. Bij de Islam kun je van praktisch elke “straf” afkomen als je sorry zegt.
  Bij overspel krijg je stokslagen of stenen naar je kop gegooid, maar dan moeten er wel 4 onafhankelijke en zeer betrouwbare getuigen zijn en bovendien mogen ze geen wrok koesteren jegens één van de partijen.
  Jij hebt vast ook wel eens overspel gepleegd (Zo niet heb je een verdomd saai leven gehad, tot nu toe) Hoeveel getuigen waren daarbij, Liera?

  Wat versta je onder Jodenhaat? #25 Valt kritiek op Israëlische apartheidspolitiek daar ook onder?
  Antwoord van jou “Nee”

  Maar geloof het of niet, waar er sprake is van zogenaamde Jodenhaat gaat het praktisch altijd over de manier waarop Israël de autochtone bevolking, de Palestijnen aanpakt en die verdedigt met een beroep op de Bijbel. Mensen die kritiek hebben op dat deel van de Joden/Israël worden steevast weggezet als “Jodenhaters” en antisemieten.

  c. Toon aan waarom moslimhaat niet racistisch is en zg. `jodenhaat’ wèl!
  c. Heb ik bij een eerdere posting haarfijn uitgelegd.

  Nee, dat heb je niet en ik heb bovendien aangetoond dat het niet om racisme gaat maar om hetgeen Israël/de Joden uitvreten t.a.v. moslims.
  Moslims die je alleen maar kunt herkennen door specifieke “niet westerse” kenmerken. Nee, volgens de Wilderiaanse leer is dat geen racisme. Ik heb dus ook geen hekel aan negers als ik zeg dat ik mensen uit centraal Afrika slecht vindt. Of desnoods beweer dat ik niks tegen negers heb als ze maar afzien van hun zwarte huid en zo niet moeten ze maar uit Nederland vertrekken en naar hun eigen achterlijke land vertrekken.

  Ondertussen is het wel zo dat in Israël, wel degelijk sprake is van een vorm van “racisme”. Als niet-jood kun je er niet vestigen. Ik wel want ik ben via m’n moeder Jood. Maar ik ben ook atheïst. Dát kan ik er beter niet bijvertellen als ik zou willen emigreren.
  Verder moet je eens kijken naar straatbeelden vanuit Israël.
  Als je in westerse landen kijkt zul je zien dat 20-30% van de mensen “kleurling” is.
  Zo’n tiep zie je hoogst zelden in Israël.
  En laat dat nu ook één van de bezwaren van de Koran zijn jegens de Joden. Ze gedragen zich discrimineren en elitair jegens niet-gelovigen en “natuurvolken”.
  Christenen komen in de Koran daar beter van af. Christenen maken zich daar namelijk niet schuldig aan.
  Uit een consumentenonderzoek door Mohammed zelf gepleegd wordt dan ook aangeraden als je je wil bekeren dat je je dan beter tot het Christendom kunt bekeren.

  d. Kijk om je heen en leg je oor te luister bij de joodse gemeenschap.

  Ja, dat doe ik hoor. Maar ik heb behalve een Joodse familie/kennissenkring ook een stel moslims in de familie waaronder één van m’n schoondochters. Ik weet wél hoe men denkt.

  Liera, ik heb vaag het vermoeden dat ondanks het feit dat ik en anderen heel wat feiten hebben aangedragen die heel anders zijn dan jij denkt dat ze zijn, je toch vrolijk wil blijven doorgaan met mensen te vervolgen op een manier die je Geestelijk Leider Wilders van z’n leermeester Hitler heeft geleerd.

  2 vragen:
  1. Als Hitler nu eens de moslims had vervolgd, zou hij dan nog zo fout zijn geweest als sommige mensen beweren dat hij was?
  2. Wat moet er gebeuren met die mensen die weigeren zich neer te leggen bij de beven van je Grote Leider Wilders en jij door, als ze niet af zien van hun verderfelijke ideologie ze maar uit Europa moeten vertrekken?
  Je kunt ze toch niet in vrijheid rond laten lopen wel?
  (Terzijde: Heb je tijdelijk een opslag plaats voor mijn moslimfamilie? Een schuurtje achter het huis is al genoeg, denk ik. )

 57. Ik was blij om eindelijk een site te vinden waarop de meesten zo goed geinformeerd zijn en zaken objectief kunnen bekijken , komt er af en toe toch weer iemand die hier zijn moslimhaat gaat spugen en geen antwoord geeft op relevante vragen. Liera,iIk zou in elk geval graag een antwoord willen op welke positie vrouwen in de Islaam dan hebben en waar baseer je dat dan op? En graag een goed onderbouwd antwoord en niet zo maar iets gillen, dat doet Wilders wel voor je.

 58. ik hoorde gisteren bij Obalive op radio 5 dat er zelfs NL politiemensen (jodenjagers) zijn opgepakt door de Duitsers,het ging hen zelfs te ver

 59. @63: Ja, die discussie of het nou bureaucratie is of actieve vreemdelingenhaat. Ik ben het dus eens met Zygmunt Bauman, Hannah Arendt e.d. (zie de link naar Kees van Oosten), wiens theorieen worden gestaafd door de experimenten van Milgram en Stanford Prison, nl. dat veel mensen zo ver te krijgen zijn zonder dat er bij hen op dat moment sprake is van haat. Het zit niet in ieder mens, het komt vooral voor bij mensen met een autoritaire persoonlijkheid (die het gevolg is van een autoritaire opvoeding en de daaraan gepaarde angst om ongehoorzaam te zijn). Maar ook iedere massamaatschappij heeft de neiging massamensen te kweken en zondebokken aan te wijzen (m.a.w. zich te gedragen als een ‘lichaam’ wat vreemde elementen als bedreigend ziet).
  Het zit ‘m dus niet alleen in ‘onderwijs over gelijkwaardigheid en acceptatie van de anderen’, maar ook bewustwording van de eigen angst en onzekerheid.

 60. @71 Het grootste probleem is echter, zeker bij pogingen tot historische bespiegeling, dat de scheidslijn tussen bureaucratie en actieve vreemdelingenhaat soms erg moeilijk te trekken valt. Dat veel mensen af kunnen glijden in een hen tot dat moment op zich onbekende haat is duidelijk en inderdaad ook indrukwekkend bewezen. Maar er zijn ook genoeg “enge mensen”, die door de veranderende omstandigheden in de buitenwereld “in staat worden gesteld” om hun latente haat en hang naar geweld te laten ontwaken. Beide groepen bestaan, zoveel is duidelijk. De verhouding tussen deze beide groepen laat zich echter nauwelijks vast stellen. En afdoende verklaringen van bijvoorbeeld het gedrag van burgers e.d. in het Derde Rijk zullen dus beide groepen in de door de ongewisheid van deze verhouding uiterst vage rekensom moeten opnemen, denk ik.
  😉

 61. Liera, ik heb het ook geprobeerd, gewoon fatsoenlijk reageren. Helaas, dat blijkt niet mogelijk. Je wordt direct van alle kanten besprongen, ongefundeerde beschuldigingen dat je PVV aanhanger zou zijn, zio of bruine braller. De bedenkelijkste van het stel is Abdul Alhazred. Een onbeschofte anti-semitische schreeuwer die altijd gedekt wordt door ene Keira en andere bedenkelijke figuren.

  Dit was mijn laatste optreden op deze site, het ga je goed. Aan de vaste Krapuul-klub: Probeer wat minder te preken voor eigen parochie, sta wat meer open voor andere ideeen, en wie weet wordt het nog wat.

 62. Klaas v K Schreef:

  Liera, ik heb het ook geprobeerd, gewoon fatsoenlijk reageren. Helaas, dat blijkt niet mogelijk. Je wordt direct van alle kanten besprongen, ongefundeerde beschuldigingen dat je PVV aanhanger zou zijn, zio of bruine braller. De bedenkelijkste van het stel is Abdul Alhazred. Een onbeschofte anti-semitische schreeuwer die altijd gedekt wordt door ene Keira en andere bedenkelijke figuren.

  Ach gut, beetje slachtofferig doen ook nog. Troost zoeken bij elkaar. Past geheel in de traditie. Meningsuiting die niet conform de normen is van Klaas van K(ibboets), als zelf ingestelde internetpolitie, is dus `bedenkelijk’?
  Ik antisemitisch? Hiermee ga je zwaar de fout in! Om een beetje kritiek op Israël? Wat een cliché, wat een dom zwaktebod. Wat een open deur! Wat een achterlijk gezwèts! Zo reageert jouw slag al sinds 1947 als de argumenten op zijn.
  Je hóeft hier immers niet te komen? Ik ga ook niet naar websites waar ik kan verwachten dat ik niet netjes zal worden behandeld, dat heb ik wel afgeleerd sinds ik een open dialoog zocht op zionistische webplekken waar ik zwaar werd geschoffeerd, slechts omdat ik Palestijnen ook wat levensvreugde gunde. Webstekken die overigens nu volledig zijn dichtgespijkerd voor andersdenkenden.
  Daar maal ik ook niet om. Je mocht nog blij zijn dat je hier je sneue zegje mocht doen.

  Omdat je nu `vrijwillig’ afnokt, vermoed ik overigens dat je een ban hebt gekregen, wat me ook nodig tijd leek.
  `Liera, ik heb het ook geprobeerd, gewoon fatsoenlijk reageren. Helaas, dat blijkt niet mogelijk.’

  Wie heeft je ooit een tovertuin beloofd op Krapuul? Wie kaatst kan de bal verwachten. Wie meningsuiting
  voorstaat moet niet zaniken als een ander dat ook beoefent. Ik lees nu dik een jaar reacties op Krapuul en wat hier wordt gezegd is nog niet een honderdste in ergheidsgraad dan de drek die Wilders en zijn xenofobe, etnocentrische laarzenknechten over ons mooie Nederland uitbraakt, of wat je leest op `Geen stijl’, op `NuJij’, `Elsevier’ of de `Telegraaf’. en dat zijn dan nog de `netste’.
  Je slotwoord is helemaal van de kromme lange tenen: `Probeer wat minder te preken voor eigen parochie…….. (blabla) De gebiedende wijsl van de gefrustreerde aandachtszoeker die zelfs op een platform voor andersdenkenden geen tegenspraak duldt.
  Alsof men op Krapuul zijn woordkeus en stijl moet wijzigen omdat ene KLaas K. en ene Liera dit eisen. Overigens geloof ik er geen woord van dat je wegblijft van de site. Je bent eraan verslááfd! Omdat je je dagelijkse portie ergernis nodig hebt. Je dosis slachtoffergevoel. Het ga je goed, ik zal voor je bidden.

 63. Kon het niet laten nog even te kijken. dank voor je laatste woorden. Het ga jou ook goed.
  Klaas

 64. @Klaas van K. Stukjes van Abdul kun je ongelezen overslaan. Staat nooit iets zinnigs in. Soms reageert hier ene Sofia van der Linde. Daar kun je wel een gedachtewisseling me opzetten. Maar de laatste dagen zie ik niets van haar.
  Abdul heeft blijkbaar wél van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat de tijd om te reageren.

 65. Liera Schreef:

  Stukjes van Abdul kun je ongelezen overslaan.

  Doe dat dan ook, bespaart je een hoop ergernis. Mens, ga koken. 🙂
  `Abdul heeft blijkbaar wél van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat de tijd om te reageren.’
  Misschien krijg ik daar krijg ik daar óók wel voor betaald, net als de zioproppers. 😆

 66. Liera , ik ben blij dat jij in elk geval geen tijd hebt van ’s morgens tot ’s avonds tijd hebt om te reageren, je kunt beter met Sofia ” Desperate Housewives” vrij vertaald , ” wanhopige huiswijven” gaan kijken.

 67. Liera Schreef:

  @59
  Ik heb nu niet de tijd, maar wil later wel reageren op jouw fatsoenlijke en inhoudelijke posting.

  Ik denk dat ik ook namens Gozer spreek als ik zeg dat we nog steeds zitten te wachten op jou “inhoudelijke posting”.
  Natuurlijk weet ik wel dat je gewoon heel hard moet weglopen op het moment dat vragen je te lastig worden zoals je hebt geleerd van je Geestelijk Leider Wilders die dat ook consequent doet (en daarmee jou als zijn aanbidder in de zeik zet) maar ik had je al beloofd dat wij met z’n alletjes er op zouden letten of hij toevallig ook in de buurt is, want wij snappen natuurlijk ook wel dat als je Meester Wilders er achter komt dat jij zélf nadenkt dan mag je nooit meer bij hem in de buurt komen en dan mag je zelfs niet mensen net zoals hij vals beschuldigen liegen en bedriegen.

 68. Als Gozer zich meldt, dan krijgt hij antwoord. het gaat jou verder niets aan, Henk Veldman.

 69. Liera Schreef:

  Als Gozer zich meldt, dan krijgt hij antwoord.

  Melden! Een typisch PVV-werkwoord. Wo? Beim Ortskommanantur?

 70. @allemaal
  ¨zioproppers¨, ¨jodenhaters¨, ¨bruinhemden¨ waar zijn jullie mee bezig. De generatie na mij heeft kennelijk geen geschiedenisles gehad of onvoldoende opgelet op school. De 3 ¨heilige¨ boeken staan vol met onmenselijke en barbaarse theoriën en levensovertuigingen. Wie dit niet onderschrijft is te dom om mee te discusseren.
  Wat de geschiedenis ons leert is, dat door de eeuwen heen, de Joden, Christenen en Moslims elkaar naar het leven stonden. Geloof was in de meeste gevallen de basis van grote oorlogen en/of vervolging.
  Voor ons westerlingen van vandaag de dag, is het onze ¨beschaafde¨ levenswijze, die dit soort oorlogen niet meer toestaat. De oorlogen die tegenwoordig worden gevoerd draaien meestal om geld en macht.
  Echter, waar de Christenen en Joden afstand hebben genomen van de barbaarse delen in hun heilige boeken, houdt het grootste deel van de Moslims nog steeds vast aan de Koran. Sterker nog, wie in een Moslimland leeft en zich niet naar de Koran schikt, loopt grote kans zijn of haar hoofd te verliezen, gestenigd te worden of andere martelingen te moeten doorstaan. Ik neem aan, dat het slimme deel van het Krapuulforum mij tot dusver gelijk geeft.
  Zijn we gelijk aangekomen bij het probleem waar wij nu in het ¨beschaafde¨westen mee te maken hebben.
  Weerleg mijn woorden maar als ik geen gelijk heb. Onderbouw uw tegenwerpingen. Maar ook de GW haters zullen, met mij, moeten toegeven, dat het de Moslims nog niet is gelukt dezelfde graad van beschaving (lees: niet alles wat er in de Koran staat moet worden opgevolgd) aan de dag te leggen. Ik heb het dan alleen over die gelovigen, die hier wonen. Land´s wijs land´s eer. Wat een gelovige achter zijn eigen deur of in zijn gebedshuis doet is zijn zaak. Zolang de openbare orde niet wordt verstoord is een ieder voor mij gelijk.

 71. Ger (atheïst) Schreef:

  Maar ook de GW haters zullen, met mij, moeten toegeven, dat het de Moslims nog niet is gelukt dezelfde graad van beschaving (lees: niet alles wat er in de Koran staat moet worden opgevolgd) aan de dag te leggen.

  Maar ze zijn wel stukken bechaafder dan Wilders en z’n aanbidders hoor.
  Die gasten moeten geloven wat de Here Wilders hun voorliegt. Ik heb sterk de indruk dat jij met je geloof in de Here Wilders niet veel beschaving hebt opgedaan.
  Veel kennis heb je in ieder geval niet.

 72. Ger (atheïst) Schreef:

  Sterker nog, wie in een Moslimland leeft en zich niet naar de Koran schikt, loopt grote kans zijn of haar hoofd te verliezen, gestenigd te worden of andere martelingen te moeten doorstaan. Ik neem aan, dat het slimme deel van het Krapuulforum mij tot dusver gelijk geeft.

  Raar dat die wetten alleen worden gehandhaafd door het door het Westen aan de macht geholpen en gehouden regimen van de Sauds in Arabie .. en werd gebruikt door de DOOR HET WESTEN AAN DE MACHT GEHOLPEN Taliban … , maar voor beperkte breinen is dat natuurlijk de hele Moslimwereld … Het ” slimme deel van het Krapuulforum” weet beter dan de zoveelste vooroordelen blubberende atheist gelijk te geven …

 73. Het “slimme deel” van het Krapuulforum….
  Laat mij dan meer lekker dom blijven..

 74. desert flower Schreef:

  Het “slimme deel” van het Krapuulforum….
  Laat mij dan meer lekker dom blijven..

  Opdat je, net als vroeger weer fijn mensen mag discrimineren.

 75. Joke Mizée Schreef:

  Het zit ‘m dus niet alleen in ‘onderwijs over gelijkwaardigheid en acceptatie van de anderen’, maar ook bewustwording van de eigen angst en onzekerheid.

  Hou zou in principe onderwijs over gelijkwaardigheid en acceptatie van anderen mogelijk zijn zonder dat je hier aan vooraf bewust zou moeten gemaakt worden over eigen angsten en onzekerheden?
  Het eerste vloeit voort uit de tweede deel van je redenering.

  Als je eigen angsten en onzekerheden niet erkent heb je maar zuiver reactief gedrag. Dit is wat de “goede” deel van de PVV/VVD/CDA electoraat vertoont. Daarnaast heb je ook de “kwade” deel die zuiver uit pathologische (medisch term voor ziekelijke) haat alles afhandelt.

  Hoe dan ook in beide gevallen is onderwijs over gelijkwaardigheid en acceptatie van anderen het beste weg en het gebeurt niet van vandaag tot morgen.

  Ik ben van overtuigd dat je een slimme meid ben, daarom laat ik hier terzijde het feit dat nazisme en neo-nazisme een westers cultureel eigenschap zijn, waarbij men om zichzelf vrij te spreken probeert het op iedereen op te plakken. De waarheid is telkens weer anders.

 76. Ger atheist schreef:
  “De 3 ¨heilige¨ boeken staan vol met onmenselijke en barbaarse theoriën en levensovertuigingen. Wie dit niet onderschrijft is te dom om mee te discusseren.”

  Ook Darwinistische denkers waaronder Darwin zelf, Karl Marx en vele “Verlichte denkers” hebben boeken vol geschreven met xenofobe, racistische tot aan het aanmoedigen van genocide op
  “inferieure volkeren”. Het nazisme bijvoorbeeld is gestoeld op de ideeen van Darwin. Darwin beschouwde zwarte mensen en Australische Aboriginals gelijk aan gorilla’s en zei dat zij op den duur door beschaafde rassen vervangen zouden worden.. Letterlijk zegt Darwin in zijn boek The descent of man: “In de nabije toekomst, niet erg ver wanneer het in eeuwen gemeten wordt, zullen de beschaafde rassen van de mens vrijwel zeker de primitieve rassen over de hele wereld uitroeien en vervangen. Tegelijkertijd zullen antropomorfische apen ongetwijfeld uitgeroeid zijn. De kloof tussen de mens en zijn naaste verwanten zal dan groter zijn, want het zal dan gaan tussen aan de ene kant de mens in een beschaafdere staat, mogen we hopen, zelfs dan de Kaukasische mens, en wat apen zo laag als de baviaan aan de andere kant. In plaats van zoals nu tussen de neger of de Aboriginal en de gorilla.”
  Al eerder schreef ik dat wie graag zijn bepaalde bevolkingsgroepen of individuen wil stigmatiseren vanuit zijn abjectiviteit genoeg kan vinden omdat te doen.

  Ger atheist schreef:
  “Geloof was in de meeste gevallen de basis van grote oorlogen en/of vervolging.

  En waar was en is het nazisme op gebaseerd? En was Stalin die miljoenen mensen vermoordde en doodde ook een gelovige? En Mao vermoordde ook miljoenen en beweerdde openlijk dat het Chinese socialisme op Darwin en de evolutietheorie gefundeerd is.

  GER atheist:
  “Sterker nog, wie in een Moslimland leeft en zich niet naar de Koran schikt, loopt grote kans zijn of haar hoofd te verliezen, gestenigd te worden of andere martelingen te moeten doorstaan.”

  Nonsens. Kom maar aan met bewijzen van amnesty Internationaal, Human Rights Watch e.d en niet van Wildersachtige complottheoriewebsteks. Integendeel roept de islam niet om mensen met dwang te bekeren. Een vers uit de koran hierover:

  Er is geen dwang in de godsdienst. Waarlijk, het rechte pad is duidelijk te onderscheiden van het pad dat doet afdwalen. Iedereen die niet in afgoden gelooft, en in Allah gelooft heeft het waardevolste handvat gegrepen dat nooit zal afbreken. En Allah is de Alhorende, de Alwetende. (Soera Al-Bakara: 256)

  Herinner hen dus, jij bent slechts iemand die mensen aan iets herinnert. Je kunt ze niet dwingen te geloven. (Soera Al-Ghashiyah: 21)

 77. GEr atheist schreef:
  “De oorlogen die tegenwoordig worden gevoerd draaien meestal om geld en macht.”

  Dat is een slimme en humane redenering zeg. Daar zal de zoveelste derde weredlander van een van de inmiddels ongeveer 50 landen die door de VS en zijn Westerse bondgenoten zijn aangevallen in de afgelopen 60 jaar en de zoveelste bommen op zijn hoofd heeft gekregen wel begripvol tegen zijn.
  Oh, mijn huis, kinderen en akker is niet weggevaagd om Godsdienstige redenen, maar om Geld en
  macht. In dat geval zal hij het niet zo erg vinden. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat als de Amerikanen in een land toch zijn voor oorlogshandelingen dat er meestal altijd wat Christelijke missionarissen meereizen en onder de bescherming staan van het Amerikaanse leger om wat zieltjes te winnen.

 78. Ger atheist schreef:
  ” Maar ook de GW haters zullen, met mij, moeten toegeven, dat het de Moslims nog niet is gelukt dezelfde graad van beschaving”

  Wie in ieder geval geen beschaving kennen zijn GW, zijn partijgenoten en zijn aanhang. Verder dan het niveau van een voetbalhooligan komt men niet. Meppen, kopstoten, brievenbusplassen, bedreigingen, laster verspreiden en tot censuur oproepen voor hun niet welgevallige meningen komt men niet.
  En by the way. Wat versta je onder beschaving? Wat ik denk dat je niet zo makkelijk een omschrijving van wat nou een beschaving is zal geven.
  En hou nou eens op met dat slappe gezeik om de gehele Westerse wereld, Islamitische wereld of welke wereld dan ook als eenheidsworst te presenteren. Ik denk dat een hoop “Westerse mensen” zich niet graag willen omschrijven zoals jij ze omschrijft.

 79. Gozer Schreef:

  Ik denk dat een hoop “Westerse mensen” zich niet graag willen omschrijven zoals jij ze omschrijft.

  Beter: Ik zou voor geen goud een “beschaving” zoals die van Wilders en z’n aanbidders wordt geprefereerd.
  Die kennen we namelijk maar al te goed van zo’n 70 à 80 jaar geleden, toen dezelfde achterbakse lafaards als Wilders de dienst uitmaakten.

 80. GER atheist:
  “Sterker nog, wie in een Moslimland leeft en zich niet naar de Koran schikt, loopt grote kans zijn of haar hoofd te verliezen, gestenigd te worden of andere martelingen te moeten doorstaan.”

  Om te voldoen aan de criteria om als “moslim” land te boek te staan zou de Koran en de sharia als uitgangspunt voor rechtspraak en politiek en bestuur gebruikt moeten worden . Welke landen blijven er dan nog over, Ger?

  In Egypte, bijvoorbeeld, zijn duizenden praktiserende moslims “spoorloos” verdwenen, gemarteld en geterroriseerd, de rechtspraak en politiek heeft een veel meer Zionistische inslag gekregen sinds Moebarak aan het roer stond en onderhandelingen voerde met Israel.
  Dus Ger, er zijn bijna geen Moslimlanden die zich nog aan de Koran of de sharia houden laat staan te praktiseren ervan en diegenen die dit wel doen lopen het risico er vandaag of morgen , niet meer te zijn.
  Jij beweert het omgekeerde.

 81. # 79 Ik denk dat ik ook namens Gozer spreek als ik zeg dat we nog steeds zitten te wachten op jou “inhoudelijke posting”.

  Moet het echt, Henk? Ik zit er echt niet op de wachten, als je het niet erg vindt. En daarbij kan het weer zo lang gaan duren want ze is gewoon heel erg druk altijd , ze moet de vis nog schoonmaken want morgen is er weer vismarkt. Ze leest ook alleen maar de Fabeltjeskrant, weet je wel die van “daarin in staat precies vermeld hoe het met de dieren is gesteld” . Ze schrijft af en toe ook een stukje onder de de naam Greta Bontekoe onder redactie van Klaas van K. a.k.a. Teun Stier, maar die is inmiddels vertrokken naar het Verre Dierenbos.

 82. desert flower Schreef:

  GER atheist:
  “Sterker nog, wie in een Moslimland leeft en zich niet naar de Koran schikt, loopt grote kans zijn of haar hoofd te verliezen, gestenigd te worden of andere martelingen te moeten doorstaan.”
  Om te voldoen aan de criteria om als “moslim” land te boek te staan zou de Koran en de sharia als uitgangspunt voor rechtspraak en politiek en bestuur gebruikt moeten worden . Welke landen blijven er dan nog over, Ger?
  In Egypte, bijvoorbeeld, zijn duizenden praktiserende moslims “spoorloos” verdwenen, gemarteld en geterroriseerd, de rechtspraak en politiek heeft een veel meer Zionistische inslag gekregen sinds Moebarak aan het roer stond en onderhandelingen voerde met Israel.
  Dus Ger, er zijn bijna geen Moslimlanden die zich nog aan de Koran of de sharia houden laat staan te praktiseren ervan en diegenen die dit wel doen lopen het risico er vandaag of morgen , niet meer te zijn.
  Jij beweert het omgekeerde.

  En vooral “Saudi ” Arabie houd zich niet aan de Sharia … ooit gehoord van een Saudi-scheiding ??? je koopt daarbij gewoon drie getuigen die bij hoog en laag beweren dat ze je vrouw vreemd hebben zien gaan …. Goedkoper dan haar de Mahr te laten houden …

 83. desert flower Schreef:

  Moet het echt, Henk? Ik zit er echt niet op de wachten, als je het niet erg vindt.

  Het is mij in inmiddels zo’n 6 jaar nog nooit gelukt om iemand van de Wilders-aanhang ook maar op één puntje te betrappen op een goede onderbouwing van zijn/haar argumenten om mensen te kunnen discrimineren.
  Ik hoopte in Leira iemand te hebben gevonden.
  Helaas weer niet gelukt.

 84. Deze afleidingsmanouver van Trouw ziet er geen been in om de vanuit beroepsdeformatie meest gezagsgetrouwe Nederlanders weg te zetten als de enige foute. Er waren zeker ook zeer gezagsgetrouwe antirevolutionairen die in verzet gingen maar dat was een zeer zeer klein deel van de overgrote meerderheid gezagsgetrouwe Nederlanders die collaboreerden. Het gif van dit soort van ‘discussies’ ziekt maar door, nu al sinds 1945 zo’n 66 jaar en ik neem aan dat na 666 jaar er nog geen eindconclusie is te verwachten van gezagsgetrouwe geschiedvervalsers die met de regelmaat van het steeds terugkerende discours over zaken die in het heden aan de orde zijn, en met een Godwin als dit afleidende bericht in Trouw naar mijn mening niet te bestrijden is. Diepe haat of niet, de uitkomst is dezelfde. Zie voor meer info dit artikel en trek zelf eigen conclusies: http://nos.nl/artikel/154412-vier-kilometer-foute-nederlanders.html

  Voor wie het persee weten wil is er de mogelijkheid dossiers in te zien. Voor mij is dit weer een overbodige discussie waar van ik het nut niet van zie aangezien ik nu wel weet, nou ja nu al sinds eind 50-er jaren dus, waar het steeds weer op uitdraait en wie deze discussie entameert en waarom. Een zuivere discussie over dit verleden is niet mogelijk aangezien dezelfde gezagsgetrouwen van nu dezelfde feitenloze argumenten hanteren als de gezagsgetrouwen van toen. En de gezagsgetrouwen van daar weer voor natuurlijk, want gezagstrouw en religie is zo ongeveer hetzelfde. In deze topic is dat deze gezagstrouw: http://www.nobeliefs.com/mementoes.htm

  Had niet willen reageren want vind het een onzinnige discussie. Het lezen van de andere reacties bevestigt dit, maar wou toch de lezers bij nader inzien mijn gedachten erover niet onthouden. En wie weet levert het toch nog een positieve bijdrage. Mij gaat het om het heden. En omdat de geschiedenis zich [b]lijkt te herhalen is de boodschap, wantrouw gezagstrouw want het is ieders ergste vijand.

 85. #95 En vooral “Saudi ” Arabie houd zich niet aan de Sharia … ooit gehoord van een Saudi-scheiding ??? je koopt daarbij gewoon drie getuigen die bij hoog en laag beweren dat ze je vrouw vreemd hebben zien gaan …. Goedkoper dan haar de Mahr te laten houden …

  Correctie: Alleen maar drie getuigen? Het zouden er dus 4 moeten zijn.

  Zou Geert daar nou stiekem toch op een uitwisselingsprogramma zijn geweest, zo even achter onze rug om? Vandaar dat de PVV dacht dat de rechtbank hier in Nederland wat sharia invloeden vertoonde….
  Slimme jongen toch ,die Geert….

 86. desert flower Schreef:

  Correctie: Alleen maar drie getuigen? Het zouden er dus 4 moeten zijn.

  Ja, eigenlijk wel, maar het zijn een stel linkmiegels.
  4 mensen omkopen wordt hen te duur dus wijzigen ze de Koran zodat ze maar 3 getuigen nodig hebben.

Reacties zijn gesloten.