Die boef uit Curaçao

Eergisteren schreef LeRoidanse al over het compleet van de pot gerukte ideetje van de ING om uw pin- en betaalgedrag door te verkopen aan derden.

De mens als verdienmodel in optima forma zullen we maar zeggen.

Als u het een goed idee vindt dat u reclameboodschappen inzake inlegkruisjes krijgt nadat u een keer hondenvoer hebt afgerekend met uw pinpas  (waar ING flink aan verdient zonder dat u er ook maar een flikker tegenin kunt brengen) bent u volgens mij niet goed snik.

Hebt u zoals dat tegenwoordig schijnt te heten ‘een tintje’ of komt u uit Curaçao, bent u met andere woorden niet gewoon een roomblanke liefst PVV-stemmende Telegraaf-lezende ‘hardwerkende Nederlander’ wiens culturele erfgoed zich uitsluitend beperkt tot het schelden op buitenlanders en het zich ‘bedreigd’ voelen door pedo’s en Polen, tsunami’s aan moslims en ‘dijkdooorbraken’ van wel negenhonderd Bulgaren en Roemenen, lees dan hier hoe er bij die ING-die uw privé gegevens wil verpatsen aan vriendjes-, over u gedacht wordt.

Banken zijn instellingen die per direct opgeheven zouden moeten worden als zijnde aanstichters en profiteurs van oorlog en ellende, de ING als eerste.

Bij hoeveel bedrijven denkt men trouwens net zo over u  als bij de ING als u niet gewoon een roomblanke liefst PVV-stemmende…….?

8 gedachten over “Die boef uit Curaçao”

  1. Misschien moesten alle Antillianen in Nederland, toch een kleine 150.000, maar eens een bank run organiseren. Ik heb het al eens voor de gehele “allochtone” bevolking voorgesteld, maar helaas is het er niet van gekomen.

  2. “Hebt u zoals dat tegenwoordig schijnt te heten ‘een tintje’ of komt u uit Curaçao…..lees dan hier hoe er bij die ING-die uw privé gegevens wil verpatsen aan vriendjes-, over u gedacht wordt.”

    Ja Ralph, dat was ons al jarenlang bekend, maar het is goed als er af en toe eens bewijs boven tafel komt, in de vorm van e-mails, zodat er aangifte kan worden gedaan.
    Vandaag hoorde ik een hier wonende Nederlander zeggen: “Ja, maar in Nederland hebben we tenminste RADAR, waar je met je klachten over discriminatie terecht kunt”.
    Volgens deze meneer werd er “overal” gediscrimineerd (hij werd hier “ook wel eens gediscrimineerd en probeerde daarmee te leven”)
    Hier op Curaçao hebben we idd geen RADAR, in zo’n geval moet je gewoon aangifte doen bij het politiebureau.
    Het bizarre is, dat hier wonende Nederlanders dan veelal commentaar leveren zoals:
    “Die jongen (de student Reedie) zègt wel dat hij nooit met justitie in aanraking is geweest, maar eerst zien dan geloven”
    verder beweringen als zouden wij Antillianen “lange tenen hebben” “een heksenjacht ontketenen” etc.

  3. Angy, een reaktie op NUJIJ nav de film “twelve years a slave’, “Ik vond wel dat hij,(de hoofdpersoon) neerkeek op de andere slaven en zich beter voelde’! Geen woord van kritiek op de toch écht aanwezige slavenhouders.Ik bedoel maar….

  4. Inderdaad Ralph: ik heb de zaak Jeffrey Koorndijk op de voet gevolgd:
    Het OM heeft inmiddels besloten tot vervolging over te gaan van de werknemer van Mike de Wilde, die de racistische mail stuurde.
    Deze 2 zaken zijn het topje van de ijsberg.

    @Nrosa: Die reactie verbaast mij niets: Slavenhouders werden/worden geacht een normaal verschijnsel te zijn, een “arrogante” slaaf valt buiten het stereotype plaatje.
    Onze “nationale held” Tula wordt ook regelmatig postuum bekritiseerd: hij begon nl. met redelijk praten en onderhandelen met de slavenhouder, alvorens de wapens op te pakken: dat is niet wat men van een slaaf verwacht.
    Op school werd ons bij geschiedenis geleerd dat het mislukken van de slavenopstand van 1795 een kwestie van “eigen schuld dikke bult” was: de vrouwen die verondersteld werden de waterputten te vergiftigen, zouden te lang hebben geaarzeld.

  5. Ik ben roomblank (wat een woord zeg haha), maar goed, ik ben dus roomblank maar met een Spaanse achternaam. En ik heb inderdaad het vermoeden dat ik dus vanwege mijn achternaam niet word uitgenodigd op sollicitatie gesprekken. Voorheen toen ik nog de Nederlandse achternaam van mijn moeder droeg werd ik meestal wel uitgenodigd op gesprekken. En die enkele keer dat ik al wordt uitgenodigd dan krijg ik regelmatig discriminerende opmerkingen naar mijn hoofd toe geslingerd zoals bijvoorbeeld: U ziet er niet exotisch uit maar u heeft wel een Spaanse achternaam hoe kan dat? Nou dat kan omdat mijn vader uit Spanje kwam. Maar daar staat de gemiddelde hoogopgeleide chef niet bij stil. Hoe kan dat dan?

  6. @Minima:
    Niet uitgenodigd op sollicitatiegesprekken vanwege Spaanse achternaam?
    Ik geloof je zonder meer en mijn vermoeden is, dat de gemiddelde P&O functionaris er ongezien van uit gaat dat je Antilliaans of Arubaans bent.
    Bij ons komen Spaanse en Portugese familienamen (en wat in de oren van rechtsdraaiende kazen daar op lijkt),namelijk wat vaker voor.
    Zelf heb ik het precies andersom: niet “roomblank” (klinkt idd als zuivel), maar wèl met een Duitse achternaam die ook in Nederland niet ongewoon is.
    Ik heb gelukkig niet vaak hoeven te solliciteren, maar ik deed het altijd als volgt:
    geen pasfoto meesturen en op cv geen geboorteplaats vermelden: uitnodiging verzekerd!
    Ik raad jou aan het dus precies andersom te doen: altijd foto meesturen en als je in NL bent geboren, geboorteplaats vermelden.
    Mijn zoon is in NL geboren: hij stuurde ook geen foto mee, maar vermeldde wel altijd geboorteplaats.
    Opmerkingen over jouw Spaanse achternaam in combinatie met een als Nederlands beschouwd uiterlijk, zou je kunnen pareren met bij voorbeeld:
    “Ja geweldig hè? Nederland was in de 16e eeuw al een toevluchtsoord voor mensen uit verschillende landen, ook Spanje!”
    Als ze verbouwereerd reageren, gewoon doorgaan met “U weet vast wel dat woorden als lasso, guerrilla, embargo en macho van oorsprong Spaans zijn en natuurlijk paella!”
    Wanneer er gevraagd wordt of je Spaans spreekt, zeg je “natuurlijk, ik vond dat ik dat aan mijn naam verplicht ben”. etc

    Ik hoop dat je gauw een leuke, goedbetaalde baan vindt: Buena suerte!

Reacties zijn gesloten.