Dibi opent virtuele vrijdenkersruimte als nieuwe hobby

Ik miste Tofik Dibi al gisteren op de hetero kijk-mij-nou-eens-opvallend-aanwezig-zijn GroenDansboot die zigzaggend, half-downgraded en al hozend op de Prinsengracht voorbij werd gevaren door de kijk-ONS-soort-het-eens-goed-voor-hebben-met-bier-drink-homo’s Voor Vuig Denkenboot.
Maar nu weet ik het. Dibi had het te druk met halen van ‘regenbosgroen’ latex bij de olijke verfspecialist van de Gamma voor zijn nieuwe hobbyproject in een van de darkrooms van het Wereld Wijde Web.

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi heeft op zijn website een virtuele vrijdenkersruimte geopend. Deze ruimte is voor de ‘vrije expressie en tegen censuur’, zo liet Dibi vandaag weten. Op de site wordt aandacht gegeven aan mensen die worden bedreigd met censuur, vervolging, gevangenschap en zelfs de dood, omdat ze hun mening geven.

Tofik Dibi
nieuwe
aandacht
hobby

Het Kamerlid wil dat bezoekers van zijn site actief meedenken over de vraag wie er op deze site aandacht verdienen. ‘Ik hoop op wat meer obscure voorbeelden, het verborgen leed zeg maar.’

GroenLinks is ook bezig met een daadwerkelijke vrijdenkersruimte. Na de zomer moet in de Tweede Kamer een tentoonstelling komen over het werk van gedurfde opiniemakers.

bron; Volkskrant Dibi opent virtuele vrijdenkersruimte