Dertigjarige man gedood door politie in Amersfoort

In de vroege maandagochtend (gisteren 16 januari) hield de politie in Amersfoort een man aan “die zich verdacht ophield” subsidiair vreemd rijgedrag vertoonde. De man verzette zich fors tegen aanhouding, er is naar de plaats waar hij door de politie in de houdgreep werd genomen een ambulance gekomen ter reanimatie. Het verhaal is echter dat hij in een cel in Houten is overleden.
Hij kwam uit Nijkerk, was kerngezond volgens zijn familie die volhoudt dat hij door het politiegeweld gedood is.
De dertigjarige Bertus de Man zou pas in de cel onwel zijn geworden.

Het venijn van het verhaal zit in de staart:

,,Hij is daar [in de Langestraat, waar hij is aangehouden] al onwel geworden of overleden,” zegt zijn broer. ,,Ik heb hier een hele nare smaak van in mijn mond. Mijn broertje was doodsbang voor de politie, en zal er nooit mee vechten. Hij heeft ooit eens gezeten voor een diefstalletje. Ze hebben hem bang gemaakt, en hij is in paniek geraakt. Hij is met veel te grof geschut aangepakt, dat kan niet anders. Hij was zo gezond als een vis. De politie heeft gewoon de pik op ons omdat we van het woonwagenkamp komen.”

Je zou toch heel even gedacht hebben dat het geen racistisch politiegeweld was geweest, maar we tellen hem door die laatste zin zeker wel mee.

De recherche stelt een onderzoek in. De vraag blijft of we er ooit nog iets over horen.

2 gedachten over “Dertigjarige man gedood door politie in Amersfoort”

  1. Pingback: Vrijdag 20 januari 2017, 18 uur: stille tocht voor Bertus de Man | Krapuul

  2. Pingback: Bertus de Man kan wel degelijk gedood zijn door politiegeweld | Krapuul

Reacties zijn gesloten.