Laten we de PVV eens met Hamas vergelijken

Dit is een gastbijdrage van Solo Tabbi.

Der PVV dürft alles!

Al jaren vergelijkt Dhr. Wilders Mein Kampf met de Koran, een vergelijking die volgens de beweging onder andere opgaat omdat het bij de islam zou gaan om een politieke ideologie, niet om een godsdienst.

Een vergelijking tussen de PVV en de NSDAP zou ongeldig zijn, of in ieder geval not done, omdat er tijdens de holocaust en WO II gruwelijke dingen zijn gebeurd.

Dat die tweede vergelijking niet geaccepteerd wordt door PVV’ers slaat dus alleen op het feit dat de holocaust geen pretje was, ze tonen daarmee niet aan waarom hun beweging inhoudelijk van de NSDAP verschilt. Nog belachelijker, en ontzettend hypocriet, is dat ze een collectief PVV ‘huilie huilie’ gaan doen omdat ZIJ WEL vergelijkingen mogen maken met de Duitse facisten, maar dan aangeklaagd worden. Waarom mag de PVV de islam wel met het fascisme vergelijken, zelfs gelijk stellen aan fascisme? Staat de ondemocratische beweging soms geen politieke ideologie voor? Is het de (door de PVV vermeende) culturele superioriteit van hun Joods-Christelijke aanhang? Was het een god, JHWH of Jezus die hen zei; “Heer Wilders, u bent den Übermensch?”

Neen! De heer Wilders is gewoon leider van een ondemocratische beweging die wel degelijk een politieke ideologie nastreeft. Zo ook Hamas, vertegenwoordiger van dat specifieke aspect van de islam waar Wilders zo ontzettend bang voor is. Alleen al daarom zou volgens de PVV zelf de vergelijking gemaakt moeten kunnen worden! Maar goed, ik zal een poging doen aan die onderontwikkelde zielen tegemoet te komen door dan slechts een simpele vergelijking te maken tussen hun politieke agenda en die van Hamas. Bronnen zijn de agenda van hoop en optimisme van de PVV (die overigens erg wanhopig en pessimistisch is) en het Handvest van Hamas.

– Volgens Hamas zal Israël opkomen en overeind blijven tot de islam het land elimineert; volgens de PVV streeft de islam naar wereldheerschappij en zal ze die bereiken tenzij wij de islam bestrijden.

– Hamas haalt haar principes over menselijk samenleven uit de islam en meent dat iedereen deze principes aan moet hangen; de PVV haalt haar principes over samenleven uit het jodendom en christendom en meent dat moslims afstand moeten doen van hun principes.

– Hamas is een afdeling van de wereldorganisatie De Moslimbroederschap, de grootste moderne islamitische beweging; net zoals de PVV in Nederland de principes van de International Freedom Alliance uitdraagt, de grootste moderne ‘koshere’ beweging. (Wilders zelf beweert in elk geval dat alle leden van die IFA kosher moeten zijn)

– Hamas is een specifiek Palestijnse beweging met het doel hun gedachtengoed over heel Palestina te verspreiden (de vaandel van god over heel Palestina doen wapperen); De PVV is een specifiek Nederlandse beweging met als doel de joods-christelijke superioriteit overal in Nederland te doen gelden.

– Hamas verlangt gods belofte ten uitvoer te brengen, het beëindigen van het jodendom in de wereld; de PVV verlangt ernaar Wilders’ belofte ten uitvoer te brengen, het verwijderen van de islam uit de wereld.

– Hamas acht Palestina een religieuze stichting die islamitische idealen voorstaat; de PVV wil het gelijkheidbeginsel van Nederland vervangen door de stelling dat Nederland bovenal joods-christelijk is en voor de bijbehorende religeuze idealen moet staan.

– Hamas ziet Jihad, wat letterlijk ‘inspanning gericht op een bepaald doel’ betekent, als oplossing voor de problemen van Palestina; de PVV ziet het streven naar het verwijderen van alle moslims uit Nederland als oplossing voor de problemen van dit land.
(algemeen genomen betekent Jihad het uitdragen van het geloof en het bestrijden van andere geloven, net zoals de PVV de islam bestrijden wil en haar eigen ondemocratische principes uitdraagt)

– Hamas gelooft dat vreedzaam met anderen samenleven alleen kan ‘onder de schaduw van de islam’, dat jodendom en christendom alleen mogen bestaan onder de islam; de PVV kan alleen met moslims samenleven als zij alles uit de Koran scheuren dat niet te rijmen is met joods-christelijke idealen, en de PVV wil het gelijkheidsbeginsel vervangen door superioriteit van een joods-christelijke cultuur, dus ‘onder de schaduw van joden en christenen alleen’ kunnen wij samenleven met anderen.

– Hamas gelooft dat het ‘verlaten van de conflictscirkel’ met Israël een doodzonde is; Wilders gelooft dat Nederland nooit mag stoppen met zich iets aantrekken van de Midden-Oosten problematiek en Israël.

Is Hamas een fascistische beweging? Kan en mag je de ondemocratische beweging PVV vergelijken met Hamas?

14 gedachten over “Laten we de PVV eens met Hamas vergelijken”

 1. “algemeen genomen betekent Jihad het uitdragen van het geloof en het bestrijden van andere geloven”

  Bloody Nonsense .. Jihad betekent “strijd tegen het kwade ” de connotatie dat andere geloven daar bij uitgeroeid moeten worden is een volledig onjuiste !!!

 2. Jihad betekent letterlijk “streven”. Streven uit naam van het geloof of rechtvaardigheid in het algemeen zijn de meest gangbare invullingen hiervan.

  Dat streven is onder andere militair. Islamitische legers hebben in de eerste eeuwen van het Kalifaat aan aanzienlijke expansie van de Islamitische rijken gedaan. Jihad heeft ook een spirituele betekenis gekregen. Als een Moslim het over “Jihad” heeft dan is het zinnig om een verdere toelichting te vragen.

  “Kruistocht” betekent letterlijk iets anders dan militaire expeditie. “Inquisitie” betekent onderzoek. Nederland heeft een Inquisitoir systeem maar dat betekent dus niet dat we ketters berechten en indien schuldig bevonden ook verbranden.

  Context is alles.

 3. Goede vergelijking. Ik zou zeggen dat het grootste verschil is dat de PVV op dit moment gelukkig nog niet een wapendepot en militaire organisatie heeft.

  Ik heb de PVV ook al eens vergeleken met de AEL. Het simplistische Panarabisme van die beweging lijkt heel veel op de simplistische interpretatie van “Westerse cultuur” door de PVV.

 4. Beide zijn bedreven in een techniek van stereotyperen waar aardig wat mensen intrappen.

 5. Dit stuk is duidelijk geschreven door iemand die een fundamentalistische moslim is en klaarblijkelijk het christelijke Nederland haat.

 6. Willem Schreef:

  Dit stuk is duidelijk geschreven door iemand die een fundamentalistische moslim is en klaarblijkelijk het christelijke Nederland haat.

  Wat een bruin fluimenspel van deze lillende `Willem’ om vrijheid van meningsuiting voor eigen stinkend gristenkruis op te eisen.

 7. Willem Schreef:

  het christelijke Nederland

  Nederland heeft sinds 1795 geen staatsgodsdienst meer.

 8. Als achterlijke boer (#7) is deze Willem zo te lezen blijven steken in blanke inteeltgebieden in Zuid Afrika die traditioneel sympathiseren met een heilig bijbels land ten oosten van Cyprus.

 9. @2
  Ik ken dan ook een christelijke voetbalclub in Syrië die Jihad heet (Sportief is ons streven ofzoiets).
  Maar ja

 10. @9
  Strikt gesproken heeft Nederland nooit een staatsgodsdienst gehad. Maar de Nederduitse Hervormde Kerk had tot 1795 wel een bevoorrechte positie.

 11. Ik twijfel alleen of je van Brinkman nog wel “Nederduits” mag zeggen. :mrgreen:

 12. jvdheuvel Schreef:

  Nu we toch ad hominem reageren @6 jij bent duidelijk een achterlijke boer.

  .. en die woont in Nederusalem.

Reacties zijn gesloten.